Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Zdravím, hypotéka není špatná, vemte si, že jednou ten byt/dům bude váš… a myslím, že je rozhodně lepší platit 5 000,– hypo na splátce a vědět, že ta nemovitost bude jednou vaše než když platit nájem 11 000,– +- s pocitem, že vám může majitel vypovědět naj. smlouvu.. takže tak ![]()
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jak vysokou hypotéku si myslíte, že by bylo možné získat při příjmech 16000+27000 čistého ( žádné dluhy, bezdětný manželský pár)?
Děkuji
@Anonymní píše:
Dobrý den,chtěla bych se zeptat, jak vysokou hypotéku si myslíte, že by bylo možné získat při příjmech 16000+27000 čistého ( žádné dluhy, bezdětný manželský pár)?
Děkuji
Tak 4-4,5M.
Pro hrubý odhad existují hypoteční kalkulačky, stačí vyhledat. Detailní posouzení udělá poradce nebo banka, dobrý poradce ale má k dispozici kalkulačky od více bank.
Záleží i na ostaních parametrech, tedy například na výši LTV, u některých bank na místě bydliště a podobně.
@Kikuška90 píše:
Tak 4-4,5M.
Já bych tipoval i 10, pokud to zakladatelce pomůže ![]()
Zdravím vás, již delší dobu s přítelem uvažujeme o tom, že bysme si nechali postavit domeček a teď řešíme problém s financováním… trochu v té kvantitě nabídek bloudíme.
K věci: Splácíme s přítelem hypotéku na byt (zbývá milion) kterou nemáme ani jeden na své jméno, nýbrž na někoho z rodiny. Tehdy jsme to tak vyřešili z toho důvodu, že jsme neměli pro banku tak vysoký příjem aby nám dala solidní nabídku. Nicméně poměry se od té doby hodně změnily, přítel povýšil a má jednou takový plat co tehdy, mně se také vede dobře a rádi bysme postavili domeček. Teď ovšem stojíme před otázkou jak to všechno skloubit dohromady. Byt bysme si rádi nechali a pronajímali ho - můžete mi prosím poradit, je možné získat hypotéku na pozemek, dům a ještě byt? (na byt z toho důvodu abysme jej doplatili rodinnému příslušníkovi, který má byt kvůli nám na své jméno). Ke všemu bysme rádi 100% hypo. Nedoporučili byste mi prosím jak postupovat? Máte nějakého ověřeného fin. poradce? + jak je to se splácením hypotéky - platili jste všichni ještě v době kdy jste bydleli v bytě, tzn že jste platili 2 bydlení zároveň?
Moc děkuju za vaše rady a zkušenosti Han
Najděte si nějakého zkušeného poradce. Pokud jste z Prahy a okolí, klidně mi napište.
@Vladimír Švorba Dobrý den,
prosím, nevíte náhodou, jsem na rodičovské dovolené, ale nastupuji na půl úvazek do práce. Po jak dlouhé době v práci můžu banku požádat o hypotéku? Po zkušební době? Příjem neřeším, jsem v projektech EU, takže i půl úvazek je dobře zaplacený. A dále, je to na dobu určitou, to je asi problém že? Protože ty projekty bývají vždy na dobu uričtou, ale tak jako před mateřskou jsme chodila z projektu do projektu, bere banka v potaz třeba příslib zaměstnavatele na další navazující práci nebo jak to popsat? Moc vám děkuji za odpověd
@VerousekVra Nejdříve po zkušební době. Vše ostatní banka musí posoudit individuálně.
Dobrý den, doufám, že tu bude někdo kdo mi poradí.
Před pár lety jsme si chtěli vzít s přítelem hypotéku, ale jelikož já jsem byla na mateřské a on živnostník, tak jsme neměli nárok a tak si ji vzal na sebe přítelův otčím s mámou, ale my jsme po celou dobu hypotéku platili a teď náme v plánu hypotéku převzít, ale taky se chcem zároveň nechat zapsat do KU jako vlastníci nemovitosti. Můžem to udělat tak, že by se jeho otčím nechal vymazat z KU a zůstala tam jako majitelka jeho matka a ta by pak nechala napsat darovací smlouvu na přítele a tím pádem by se tam nechal zapsat on jako majitel a jeho máma by se vymazala? Doufám, že to někdo pochopí ![]()
Převod hypotéky by snad neměl být nijak složitý. A s tím by pak dle mého měl jít ruku v ruce i zápis v katastru. Nicméně nejlépe vám asi poradí nějaký právník. V jakém roce jste o hypotéku žádali původně? Jstli se mohu zeptat
Dobrý den chtěla bych se zeptat jesly to jde když tchyně bydlí od nás 60 km a kdyby chtěla si vzít hypotéku na byt jesly by ji to dali kdyby nám chtěla koupit u nás byt děkuji