Hypotéka a ručení bytem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31738
29.9.18 19:25

@TerezBuč aha, špatně jsem tě pochopila, omlouvám se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.9.18 20:03
@Terez095 píše:
Zdravím.
Teď právě řešíme to samé, ale už jsme u konce.
Kupovali jsme byt za 2 350 000,–. V Moneta Money bank a přes skvělou hypoteční a finanční poradkyni v PARTNERS, nám to dali, ručili jsme manželovým barákem, kde bydlí rodiče a novou nemovitostí. Záleželo nejvíc na odhadech. Ty dopadly dobře, takže jsme neměli ani korunu a vešli jsme se do hypotéky jako kdybychom přišli s těmi 20% svých financí. Nevím ale, jak vám to klapne teď, když se hypotéky opět zpřísňují. Pokud jste z Prahy, opravdu zajděte do Partners, jsou to profesionálové ve svém oboru, strašně nám pomohli. Hypotéku jsme řešili už od letošního února všude možně a pokaždé nám to zamítli. Pokud se o tom chcete pobavit víc, napište mi soukromou zprávu.
Držím palce :)

ručit barákem, kde bydlí rodiče…to bych kvůli svému vysněnému bydlení udělat nemohla. Neštěstí nechodí jen po horách…

A ta chvála na Partners je prostě…no úžasná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
29.9.18 20:31

@Burj Chalifa My máme finančního poradce od Partners a jsme s ním velmi spokojeni. Pokud Terez udělala stejnou zkušenost, tak jen dobře. Jasně, že tam můžou být i pitomci a neschopní, ale jsou tam i dobří poradci. Jo, mohla si odpustit ten caps lock ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.9.18 20:49
@Azallea píše:
@Burj Chalifa My máme finančního poradce od Partners a jsme s ním velmi spokojeni. Pokud Terez udělala stejnou zkušenost, tak jen dobře. Jasně, že tam můžou být i pitomci a neschopní, ale jsou tam i dobří poradci. Jo, mohla si odpustit ten caps lock ;)

já tam nikde caps lock nevidím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1383
29.9.18 20:52

@Burj Chalifa PARTNERS jsem myslela. ne na celý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.9.18 21:22
@Azallea píše:

no to jsi ale caps lock použila v textu :mrgreen: Ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
29.9.18 21:26

@Burj Chalifa prostě to bylo čistě náhodné :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
29.9.18 21:35
@matkabagristy píše:
@Burj Chalifa prostě to bylo čistě náhodné :lol:

tak jo :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31738
30.9.18 10:09
@Azallea píše:

To ale reaguješ na špatnou osobu, když se podíváš mírně vlevo zjistíš, že je u toho příspěvku podepsaná Tereza, nikoliv Chalifa ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
30.9.18 10:31
@Huk píše:
Máme byt, jsme bez dluhů a chceme hypo na dům. Máte někdo čerstvou zkušenost, jak se k tomu banky staví? Dostaneme třeba 100% ceny nemovitosti, nebo třeba i něco navíc, když budeme ručit dvěma nemovistmi a byt po přestěhování prodáme?

Takové ty zkratky LTV a ostatní se vztahují k hodnotě zástavy. Protože většinou člověk zastavuje tu nemovitost, kterou kupuje (u vás dům), tak aktuálně není šance, aby dostal úvěr ve výši 100% zástavní hodnoty té nemovitosti (a to ještě není to samé, jako kupní cena).
Pokud ovšem do zástavy vložíte dražší nemovitost (úplně jinou), nebo přidáte k té kupované další (u vás byt), pak se při výpočtech vychází z cen těch více zastavených nemovitostí. Tedy vzhledem ke kupní ceně asi dokážete dostat 100% (nebo i víc). Že byste nemovitost v zástavě (byt) po přestěhování prodali, to opravdu nehrozí. Vyjmutí druhé nemovitosti ze zástavy lze až v době, kdy splatíte tak velkou část úvěru, že LTV a pod již budete plnit jen tou samotnou nemovitostí. A je nutno si uvědomit, že splácením úroků nesnižujete výši jistiny. takže třeba po 5 letech nemáte z úvěru samotného splaceno skoro NIC (max. stovky tisíc). Tedy- ono asi něco vymyslet půjde, ale bez spolupráce a ochoty banky neuděláte nic. Rozhodně je to nutno projednat dostatečně dopředu, aby nedošlo k nějaké nemilé situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31738
30.9.18 10:52

@Ivan PPZ ono se ohledně toho prodeje teď něco měnilo? :think: s bankou se šlo domluvit na prodeji za podmínky že výdělek půjde na doplacení hypotéky… a po fixu je to tím spíš jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
30.9.18 11:00

Domluvit se jde. Jen občas má klient pocit, že tu druhou nemovitost prodá a z toho doplatí kus hypo. Vůbec neuvažují, že se všechno musí domlouvat s bankou dopředu a že to nemusí trvat 3 dny. A že je to poněkud organizačně náročnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31738
30.9.18 11:22

@Ivan PPZ aha, rozumím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
30.9.18 11:26
@Ivan PPZ píše:
Domluvit se jde. Jen občas má klient pocit, že tu druhou nemovitost prodá a z toho doplatí kus hypo. Vůbec neuvažují, že se všechno musí domlouvat s bankou dopředu a že to nemusí trvat 3 dny. A že je to poněkud organizačně náročnější…

Díky, přesně takhle můj chlap uvažoval.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
30.9.18 11:37

Ale s prodejem nemovitosti, kterou ručíte musí nejdřív souhlasit banka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel