Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@chs.jasmin píše: Více
Jednejte s bankou přímo bez prostředníka.
@vanocka88 a čemu na tom nerozumíte? Nám teď konci fixace, budeme refinancování a nabídky byly krásně čitelné…úrok s pojistkou, bez pojistky, možnost splacení zdarma…ze všech bank to bylo v jasně daných tabulkách, velmi přehledné…nejníže jsme se dostali na 3,79 s pojištěním a zaplacením přepisu z jiné banky…
@Anonymní píše: Více
My měli půjčené 4mil na výstavbu nového domu, platíme 15500 a 900 pojistku, teď po novém budem platit 20tis i s pojistkou. Ale u nás má příjem jen manžel přes 60tis a neustále povyšuje…já se za chvíli budu vracet do práce a v podstatě celá moje výplata bude do plusu…
Rozumím správně, že příjmy máte 60-70 tis a z toho si můžete dovolit platit 30 tis hypotéku…?
Tak to máte můj obdiv a upřímně nechápu, jak se vám to daří ![]()
Ze mě se teď na začátku roku stala samoživotelka se dvěma dětmi a domem a když jsem si to všechno hodila do excelu, tak mi vychází, že můj neprosto minimální příjem musí být 75 tis, s nějakou rezervou nebo dovolenou pak alespoň 90 tis… a to v tom vůbec nemám investice do oprav domů nebo nové auto ![]()
A to mám hypotéku jen nějakých symbolických 7 tis…
Mně by taky zajímalo, jaké máte výdaje, konkrétní položky, že vám to takhle vyjde z 60tis, jste dobří teda!! ![]()
@jkra píše: Více
Tak část toho jsou daně a sociální a zdravotní systém (protože IČO) + ta hypotéka je lehce přes 20k,
SIPO asi 12k (prostě ne úplně nízkoenergetický dům)
nezbytné pojistky kolem domu, odpovědnost, povinné ručení auto, dálniční známka, popelnice, internet, televize, - tohle všechno rozprostřena na celý rok a k tomu jídlo a drogerie - to je dalších 20k
Těch 75k měsíčně je tak nějak hranice důstojného života a to, co je nad tím je už to trochu na pohodu a normální život.
Ale jak píšu, nemám v tom nic typu „potřebuji nová střešní okna a předělat izolaci“, „potřebuju dětem zařídit nový pokojíček“ - s tímhle už jsem v rozpočtu v částkách nad 100k ![]()
@Ketris píše: Více
Mne by děsilo bydlet 35 let v nájmu a v důchodu mít holý zadek.
7 tisíc měsíčně to je splátka snů. To nemůže být problém.
@884135 píše: Více
Však to píšu snad srozumitelně - že ta hypotéka je ten nejmenší problém, ve srovnání s tím, že základní výdaje na domácnost jsou teď přes 70 tis.
Proto obdivuji, že někdo je schopen po zaplacení hypotéky vyjít třeba s 30-40 tis.
Dávat 30 z 60 mi přijde hrozně moc.
Těch 60 jsou 2 příjmy? Jak máte vyřešen výpadek příjmů, nemoc, atd.