Hypotéka u KB

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9044
10.3.14 17:32

Taky máme od KB 100% hypoteku a vse OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
10.3.14 17:34

Mame 1,2 milionu, prijmy dohromady 37 tisic, dostali jsme s urokem 2,99 a mame na 20 let. A jako bonus dve deti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.14 17:36
To zní docela dobře, i když mi máme příjmy na papíře trošku menší a chceme víc, ale zase místo dětí máme jen dva psy :) no snad nám to daj.
@Banshee píše:
Mame 1,2 milionu, prijmy dohromady 37 tisic, dostali jsme s urokem 2,99 a mame na 20 let. A jako bonus dve deti :-)
  • Citovat
  • Upravit
7240
10.3.14 17:49
@Anonymní píše:
Nezlob se na mě, ale moje otázka zněla uplně jinak a myslím, že je uplně jedno jestli je hypotéka 100% nebo 80%. Důležitá je částka kterou splácíme (jestli jí zvládáte platit) a rozhodně bych nešla do něčeho co si nemůžu dovolit. Ptám se spíš proto, že se mi ten byt líbí a těším se. Jen mám strach, že nám to neschválí protože v dnešní době je každýmu zatěžko přiznat celý příjem.

Ok, promiň. Tedy odpověď - pokud vám to podle kalkulačky vyšlo, schválit by vám ji měli. :-) Ale to vám nikdo dopředu neřekne, musíte počkat, jak se vyjádří banka. Do té doby je to pouze a jenom pravděpodobnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.14 17:51
No to už zní líp :cert: ne :) taky nemám ráda, když si někdo pořídí něco na co nemá, ale to už mám fakt promyšlený, spíš se strašně těším na byt a potřebuju povzbudit, že to určitě vyjde :-) :mavam:
@rejžička píše:
Ok, promiň. Tedy odpověď - pokud vám to podle kalkulačky vyšlo, schválit by vám ji měli. :-) Ale to vám nikdo dopředu neřekne, musíte počkat, jak se vyjádří banka. Do té doby je to pouze a jenom pravděpodobnost.
  • Citovat
  • Upravit
14112
10.3.14 19:08
@Anonymní píše:
A měli jste ty příjmy o hodně vyšší než my??? Měli jste děti atd…?? Díky :)
@MisTer píše:
my máme 100% hypotéku splácíme 3.rokem a vše v pohodě.

v tu dobu jsme měli příjmy celkem 35tis a přítel byl těsně po zkušebce. Brali jsme si 2,9mil na 30let dali by nám i víc tušim 3,4mil, ale to už by bylo hrozně knop to jsme ani nechtěli! Teď po třech letech nám snížili úrok o 1% a splácíme o 1500kč méně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.14 19:56
@MisTer píše:
v tu dobu jsme měli příjmy celkem 35tis a přítel byl těsně po zkušebce. Brali jsme si 2,9mil na 30let dali by nám i víc tušim 3,4mil, ale to už by bylo hrozně knop to jsme ani nechtěli! Teď po třech letech nám snížili úrok o 1% a splácíme o 1500kč méně.

jééé děkuju, jestli nám to klapne já se zblázním štěstím :lol:

• Citovat
  • Upravit
14112
10.3.14 20:04
@Anonymní píše:
jééé děkuju, jestli nám to klapne já se zblázním štěstím :lol:

vím že sousedům rok po nás už nechtěli dát 100% ale dali jen 80%. Tak držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
20.3.14 21:45

Ahojte. chtěla bych se tady vás zkušených (které již nějakou tu hypotéku platíte nebo jste platily) zeptat na úplně základní otázku, co se hypo týče. Teprve se vším začínáme a nic nevíme:) Chci se zeptat, když budu vyřizovat hypotéku, bude eventuálně i schválena, co vše je v té splátce zahrnuto? Tím myslím, k hypotéce se připočítává i nějaké pojištění neschopnosti splácet třeba nebo něco takového? Neboli co všechno musím k té čisté sumě za půjčené peníze ještě připočítat… moc děkuji za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 22:05
Ahoj, já sem ta co se anonymně ptala na tu hypotéku 100%, hypotéku jsem nakonec zrušila, protože jsem zjistila, že ta 100% je tak šíleně nevýhodná, že radši ještě vydržím v nájmu než něco našetříme abych mluvila přesně. Chtěli jsme 1 600 000, měsíčně by nás to stálo cca 8 000 ovšem to je čistě hypotéka. Plus k tomu bych musela mít pojštění proti neschopnosti splácet cca 400 to je podle výše hypo, dále bych musela nechat pojstit sebe na 1000 měsíčně + sestru (spolužadatele) 1000 měsíčně, pojstit kupovaný byt na 2000 ročně + byt kterým bysme museli ručit navíc (kuli chybějícím 10%). Tak že by nás vyšla jenom hypotéka na 10 400 měsíčně + 4 000 ročně!! Tak to radši počkáme než našetříme těch deset procent, to snad za rok dáme. :mavam: :mavam: :mavam:
@anahita píše:
Ahojte. chtěla bych se tady vás zkušených (které již nějakou tu hypotéku platíte nebo jste platily) zeptat na úplně základní otázku, co se hypo týče. Teprve se vším začínáme a nic nevíme:) Chci se zeptat, když budu vyřizovat hypotéku, bude eventuálně i schválena, co vše je v té splátce zahrnuto? Tím myslím, k hypotéce se připočítává i nějaké pojištění neschopnosti splácet třeba nebo něco takového? Neboli co všechno musím k té čisté sumě za půjčené peníze ještě připočítat… moc děkuji za info :)
  • Citovat
  • Upravit
1156
20.3.14 23:10

Děkuju moc. Přesně tohle jsem chtěla slyšet a teda sumy to jsou pořádné :o(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.14 23:20

No ale nechci tě odradit třeba máte lepší příjmy než my, tudíž i lepší podmínky atd… hlavně ať vám to zařizuje nějaký dobrý finanční poradce.

• Citovat
  • Upravit
3968
21.3.14 08:54

okolnosti..

No záleží na různých okolnostech. V některých případech se hypotéka „nevyplatí“. Ono sice člověk platí „za vlastní“ ale… Jednak je tu příšerné navýšení (což je placení úplně do jiné kapsy), jednak člověk mimoto platí náklady za energie, což může dělat taky klidně až 5.000. To celou částku zvyšuje + různá pojištění popsaná tady v nedávném příspěvku. Prostě některým lidem se zatím vyplatí nájem. Dalším faktorem je určité „připoutání“ ke splácenému bytu. Prostě někomu se to vyplatí, někomu ne. Nelze paušálně prohlásit, že je vždy výhodnější platit „sobě“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1156
21.3.14 09:22

No samozřejmě že k hypo si člověk musí připočítat klasicky plyn, elektřinu. Ještě hůř když se barák vytápí plynem, to jsou pak zálohy jak hrom.. Holky a hypotéka se začíná splácet po jejím vyčerpání že? Jako poslední příjem peněz během stavby, bychom chtěli prodat byt, ve kterém do té doby budeme bydlet a představa splátky hypo a nájmu by pro nás asi byla likvidační. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.14 10:58

@anahita To právě nikdy nevíš jak to konkrétně bude, někdy se první měsíc platí jenom nějaké poplatky, že ta částka je nižší. Ale musíš počítat že se platí odhad nemovitostí, růžné polatky atd… Samozřejmě někde jsou nižší někde jsou vyšší. Ale nás by k tomu všemu ještě odhady vyšli asi na 12 000 a tím se s poplatky nekončí, plus samožřejmě se může stát, že už budeš muset platit hypo. Taky kamarádka říkala, že jí řekli, že to bude první měsíc platit jen 4 000 a pak jí z účtu ztrhli 8 000, což jí teda nakonec po její stížnosti vrátili. Upřímně jsem k tomu přistupovala tak, že jsem si říkala lepší peníze dávat do vlastního atd. ale když jsem pak viděla kolik bych zaplatila bance!!! hrůza!!! :pocitac: :pocitac: Navíc když chceš 100% tak jim ještě musíš pomalu líbat ruce, že ti to vůbec daji a nemůžeš si moc vyskakovat s podmínkama! Tak že prostě moje další hypotéka bude s min 10% našetřenými a pak už si budu moc nějaký podmínky klást já! Jinak do toho ani znovu nepůjdu. Promiň nechci tě odrazovat, ale mě to opravdu zklamalo :,( chápu že banky nebudou půjčovat milion zdarma, ale čeho je moc!!! :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel