Hypotéka, u koho jste si brali?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2216
30.4.08 09:48

kdo ví ,co bude za 20 až 30 let. To už trošku předbíháš, nemyslíš. Třeba u nás nastane stejný ek. krach jako byl v Argentině nebo něco jiného. A taky ber v úvahu, že za 25 - 30 let nám bude skoro 60 let a kdo ví, jak na tom budeme z práci a ze zdravím, Takže pro hodně lidí je lepší, když půjčku splatí co nejdřív, dokud jsou relativně mladí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.08 13:56

Je vidět, že bych Ti to musel hodně dlouho vysvětlovat......
Uvažuješ jako většina čechů, tzn. špatně.
Za 20 let budeš o 20 let starší.
Jo a doufám, že máš hypotéku jištěnou životní pojistkou, doufám, že aspoň na to jsi myslela:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
1.5.08 14:11

já nemám hypotéku. Ale k dotazu, já i manžel máme uzavřenou životní pojistku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.08 19:46

No vidíš, takže myslíš na budoucnost a na neočekávané události.
Jen jestli ty vaše životka za něco stojí, není životka jako životko, ale tím se tě nechci vůbec nějak dotknout. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7366
1.5.08 20:00

webdesign, dnešních tisíc má pravděpodobně dnes větší hodnotu, než za 15 let. Ale jestli dům za 5 milionů za patnáct let bude mít úměrnou hodnotu :roll: .

Jinak teda to je úplně offtopic, ale jsem zastáncem toho, že lepší je to vždycky bez dluhů. Nevíš, co bude zítra, natož za dvacet let.
Nemusíte mi psát, že to mnohdy jinak nejde. Nejsem blbá. A kdo by nechtěl bydlet v hezkém domečku, hned. Že?

webdesigne, když to tak hezky všechno víš, ještě by mě zajímalo, když si chce někdo půjčit 3 000 000 a nemá nic, jak výhodné to je? Kolik musí měsíčně platit a kolik nakonec zaplatí?
Jen tak orientačně, co nejvýhodnějšího (ať co se týče měsíčních splátek, tak doby splácení) bys v takovémpřípadě poradil a jak to nakonec vyjde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.5.08 20:29

Těžko říct, jakou hodnotu bude mít dům, který má dnes cenu 5.000.000,– Kč.
Nemám křišťálovou kouli a neinvestuju do nemovitostí.
Určitě stojí za přečtení článek
 http://www.finmag.cz/clanek/4421/

A tvůj konkrétní případ, hypoteční úvěr na 3.000.000,– Kč.
Záleží na hodně faktorů, jako věk, vzdělání, výše příjmů, ostatní závazky, rodinný stav, délka fixace. Záleží taky na poměru výše úvěru/ hodnota LTV( cena určená znalcem). V tvém případě to je 100 % LTV

1. 15 let, RPSN 5.64 , splátka 24.259,– Kč , celková cena 4.405.000,– Kč
  2. 20 let, RPSN 5.62 , splátka 20.367,– Kč , celková cena 4.936.000,– Kč
  3. 30 let, RPSN 5.59 , splátka 16.734,– Kč , celková cena 6.123.000,– Kč

Tolik hodnoty z kalkulátoru.
Kdyby se to řešilo přes stavebko, vyšlo by to možná o něco malinko výhodněji, ovšem s tím, že splátky by byly v každém případě přibližně o 3000 Kč větší a než by se člověk dostal z meziúvěru na standartní úvěr s úrokem 3,5 až 3,7 %, tak by mohl umřít hlady.
Jinak do budoucna očekáváme snížení úrokových sazeb, takže bych nedělal dlouho fixaci, maximálně 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
19.5.08 16:44
webdesign3000 píše:
Dámy sorry, omlouvám se, že nemáte poslední slovo:-)
Provize za úvěr ze stavebka je o něco vyšší než z hypotéky a přesto jsem zastáncem hypotéky, protože je výhodnější a hlavně o dost míň nákladovější do doby, než se u stavebka dostanete na běžný úvěr.
A kdy má 1000 Kč největší hodnotu? Dnes, za 15 let a nebo za 30 let?

Podle toho, co s tou tisícovkou uděláš :lol:

Pod polštářem asi dneska, při dobré investici za 30 let :D

Btw. z vlastní zkušenosti vím, že není poradce jako poradce.
Taky ze situace v mém okolí vím, že k financoivání bydlení je výhodná varianta nižší splátky a ten rozdíl měsíčně investovat (úroky z investice vám vydělají víc než zaplatíte na delší době splácení bance) a taky třeba než si platit penzijní připojištění (někro už třeba od 18ti a hned celých 500,–) a k tomu nákladné pojistky na 50 let (jistě - i podle míry rizika ve vašem zaměstnanání) radši investovat - počítali jste někdy, kolik zaplatíte, kolik z toho jde na pokrytí inflace a jakou „hodnotu“ bude mít bolestné z pojistky za třeba 30 let?

Sandra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.5.08 17:11

Sandrik, takhle přesně to řešíme my :-)
Samozřejmě za předpokladu, že s tím klient souhlasí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mirka755
27.5.08 10:21

my máme úvěr u KB, platíme měsíčně 5200,– a máme to na 29 let. Po 10 letech se nám sníží splátka a pak po dalších také. Dali jsme si to co nejdéle, aby byla co nejnižší splátka-chceme ještě druhé mimi

• Citovat
  • Upravit
509
3.6.08 13:37

zdravím
docela zajímavá diskuse, o hypotékách bych taky mohla hodně vyprávět, vyřizovala jsem už dvě, pravdu trochu má každý z vás, já osobně jsem pro hypotéky (sami máme dvě, jednu firemní a druhou soukromou), před pár roky jsme radili švagrový aby šli do ní- nechtěli protože prý splátky by vyšly hodně, místo toho šli do stavebka kde mají mraky překlenovacích úvěrů (podle mě vyhozený peníze) a nakonec jak to dopadlo? jejich splátka je skoro víc než by byla zrovna hypotéka

jo a s tou 1000 je to pravdu (i když s tím někdo nesouhlasí) za několik let bude mít hodnotu daleko menší, vzpomeňme si na úvěry našich rodičů ti spláceli 600 a říkali si jaký to jsou peníze a dnes? se tomu smějí, zatímco hodnoty nemovitosti půjdou určitě nahoru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.6.08 15:15

Dík že mi dáváš za pravdu 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
4.6.08 09:16

Ahoj,dnes je rozhodně lepší vzít si hypotéku na byt či dům než nesmyslný šetření až jednou. 1000Kč bude mít za 20 let zřejmě mizivou hodnotu,ale cena nemovitosti výrazně stoupne. Podívejte se třeba na byty v Praze. Na Spořilově (Praha 4) jsme koupili byt 3kk cca 65m2 za 1.650.000Kč v roce 2003. Dnes se takový byt prodává za cca 3.000.000. Takže „cena“ hypotéky i s úrokama je už vlastně zaplacená a ještě máme 300tis výdělek. V bance nám nabídli nesrovnatelně lepší podmínky než stavební spořitelny. Pro ně jsme měli moc malý příjem :lol:

Pro ty kdo žijí ve státních bytech nebo pronájmech: přijde mi zcela nesmyslné cpát někomu -ať je to stát či soukromník- třeba 10tis za malý byteček,když tu samou částku mohu investovat do hypotéky- do SVÉHO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.08 11:01

Nic neroste do nebe, ani ceny nemovitostí nemůžou pořád růst nahoru.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
4.6.08 11:45

Zatím pořád rostou.Ročně o zhruba 10%,takže se to stále vyplatí nakupovat. Ceny neporostou samozřejmě až do nebe,ale ustálí se až bude trh nasycen a nebo budou ceny přemrštěné. Zatím to tak není a poptávka neustále převyšuje nabídku. Taky v tom pracuji „mistře“ už hodně dlouho. Ještě min 5-10 let budou podle nejbližších výhledů ceny bytů a domů stoupat,takže pokud teď nakoupím na hypotéku, pořád se mi to vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.6.08 12:11

Jsi si jistá? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat