Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@RomanaBl píše:
@onajeblond Já to právě u o 9 let staršího partnera neměla, až ten co je o rok mladší než já je takový
taky zaléží kolik ti je, jasný neříkám každý je takový, ale většinou a to věř, že si všímám jak muž vypadá nebo jak je starý, který mi podrží dveře, nebo pustí před sebe a tak, ale říkám já jsem ještě hodně mladá, pro mě už jsou to staří a starší muži třeba kolem 50-60 i víc let
ted přemýšlím, zda mě někdy pustil cca stejný mého věku a upřímně, nemohu si vzpomenout, neříkám že nebyl, ale těch starších bylo víc ![]()
@Gnaar píše:
Néé, to byl jen takový vtípek, jako že takové ideální vlastnosti ani nemůže mít člověk, jedinou výjimkou je je Andrej ( https://cs.m.wikipedia.org/…ndrej_Babiš )
Ahá
Já Babiše nesleduju, tak netuším, taký king to je
![]()
@Borůvka1990 píše:
Fakt si to jen myslím?Jakože mě podvede v restauraci se servírkou, při návštěvě toalety?
Protože my jsme už 10 let téměř pořád spolu
Třeba by chtěl, ale nemá chudák kdy
![]()
Tak určitě by chtěl
Četla jsem, že věrnost, je jen nedostatek příležitostí
Ale to jen takové odbočení..
A ideální chlap bohužel neexistuje, neb každý má nějakou tu špatnou vlastnost
Ideální může být tak leda nějaká představa.
@onajeblond nooo je mi 25
příteli 24 ![]()
Ale musím souhlasit s tím, že když tak přemýšlím, kdy mi pustili do dveří, nebo dveře otevřely ročníky blížící se věku mému tátovi nebo dědečkovi
holt tenkrát si to doba vyžadovala víc ![]()
Proto je pro mě tahle vlastnost u mého partnera opravdu překvapením a hrozně si ho za to vážím ![]()
@RomanaBl píše:
@onajeblond Já to právě u o 9 let staršího partnera neměla, až ten co je o rok mladší než já je takový
můj o 7 let mladší přítel je tak všímaví a galantní. Možná i víc než exmanžel, který je o 8 let odemně starší ![]()
Na úvod podotýkám, že ideální chlap měl být úplně jiný, než ten můj současný, fyzicky i povahově… a pak mi osud přihrál do cesty člověka, se kterým prostě všechno sepnulo dohromady. Včetně vlastností, které bych nehledala a neřekla, že se mnou můžou fungovat a můžou na mě platit…
Vypíchnu jen jednu věc, můj chlap je moje pevná skála. I když jsem na nervy, i když se něčeho bojím, i když si nevěřím, dokonce i když jsem na něj naštvaná a něco mu dost šeredně vyčtu
ani po mně nezařve zpátky, ani nezdrhne… prostě vedle něj můžu žít s vědomím, že můžu být sama sebou a mít jakékoliv problémy, a pořád mě bude mít rád, bude stát vedle mě a bude mi oporou.
V mnoha ohledech je skvělý, taková poloviční ženská…
v mnoha dalších je na zabití, naprosto nezkrotný svobodný chlap
Ale za tuhle vlastnost si ho vážím jako nikoho jiného na světě. ![]()
@Sonarka píše:
Tak určitě by chtělČetla jsem, že věrnost, je jen nedostatek příležitostí
Ale to jen takové odbočení..A ideální chlap bohužel neexistuje, neb každý má nějakou tu špatnou vlastnost
Přesně tak… proto mi stačí, když bude na něm vidět zájem o mě, něžnost a touha i po několika letech. Zbytek se společným soužitím dopiluje. Jen se musí chtít.
Já teď rozhodně při pár neschodách nepoletím hledat dalšího. Kdoví, co bych potkala? ![]()
@omites Setkávám se s tím v poslední době docela často..že když je žena o něco starší, než partner a má zkušenost z předešlého vztahu se starším, tak ty gentelmani jsou kupodivu ty mladší ročníky…Je to zvláštní, jeden by řekl, že by to mělo být spíše naopak ![]()
Ale je to od nich krásné ať už jsou mladší, nebo starší ![]()
@RomanaBl no přítel (27) musel nedávno z jedné akce odjet. Cca na 30 minut.
Zanechal mě svému kamarádovi (20), se slovy „Prosímtě, postarej se o ni.“ A ten mladý chlapec mi opravdu celou dobu dělal zábavu.
Jako perlička - vypadlo z něho, že je už tak rok sám a že si přeje romantickou lásku. Takový hezký, mladý kluk. Upřímně, jsem čuměla jak puk.
@LAlezane píše:
Na úvod podotýkám, že ideální chlap měl být úplně jiný, než ten můj současný, fyzicky i povahově… a pak mi osud přihrál do cesty člověka, se kterým prostě všechno sepnulo dohromady. Včetně vlastností, které bych nehledala a neřekla, že se mnou můžou fungovat a můžou na mě platit…
Vypíchnu jen jednu věc, můj chlap je moje pevná skála. I když jsem na nervy, i když se něčeho bojím, i když si nevěřím, dokonce i když jsem na něj naštvaná a něco mu dost šeredně vyčtuani po mně nezařve zpátky, ani nezdrhne… prostě vedle něj můžu žít s vědomím, že můžu být sama sebou a mít jakékoliv problémy, a pořád mě bude mít rád, bude stát vedle mě a bude mi oporou.
V mnoha ohledech je skvělý, taková poloviční ženská…v mnoha dalších je na zabití, naprosto nezkrotný svobodný chlap
Ale za tuhle vlastnost si ho vážím jako nikoho jiného na světě.
Tohle je celkem hezky napsané, a roky ověřené - když vyšiluji já, nemůže vyšilovat chlap zároveň se mnou. Naopak, on to musí považovat za pakatel. A naopak, když chlap má pocit, že se něco hroutí, pak zas já musím mít pocit, že je to něco nepodstatné. A to nás drží. Jeden podrží toho druhého, protože ve vyhrocených momentech dokáže poukázat na to, co je vlastně v životě důležité. Za těch 17 let co jsme spolu, jsme zažili i velké investiční ztráty, a když se z toho hroutil chlap, potřeboval slyšet, že máme úžasné děti a jenom na nich záleží, a když to dolehlo na mě, pak vysvětlil on mě, že soudržnost rodiny je to, na čem záleží.
Prostě nehroutíme se z problému oba najednou, ale postupně a postupně se utěšujeme. Dochází nám to prostě postupně. ![]()
Pocit bezpeci a jistoty. Ona to ani tak vlastnost jako spis výsledek několika ideálních vlastnosti…a ty nejvýraznější jsou v tomto konkrétním případě pracovitost, odpovědnost, tolerance, citlivost.
Po téměř 25ti letech na svém manželovi oceňuji to, že mě bez výhrad stále miluje, je mi věrný, je laskavý, spolehlivý, je to můj partner do nepohody. Mám v něm zastání, váží si mě a přehlíží mé nedostatky. Oceňuje mě i po letech, chováme se k sobě s úctou a respektem. Není hádavý ani výbušný. Je to krásný chlap a úžasný milenec. Ovšem nejvíce si ho vážím za to, že přehlíží můj fyzický hendikep a sdílí se mnou trápení, které mi to přináší.
@Sonarka píše:
Tak určitě by chtělČetla jsem, že věrnost, je jen nedostatek příležitostí
Ale to jen takové odbočení..A ideální chlap bohužel neexistuje, neb každý má nějakou tu špatnou vlastnost
Bych se ho zeptala, v rámci průzkumu ![]()
Máš pravdu, ovšem né úplně. Neexistuje dokonalý chlap, stejně jako neexistuje dokonalá žena. Existují pouze lidé, se špatnými vlastnostmi a dobrými vlastnostmi. U někoho převažují ty dobré, u jiného špatné.
Můj chlap je tedy ideální, ovšem pro mě. Všeobecně má nedbytek dobrých vlastností a minimum těch špatných (pro uvedení příkladu těch špatných-má rád pořádek, ale je bordelář
)
Podle mě neexistují vlastnosti ideálního chlapa, která by chtěla každá stejně. Musí tak nějak „zapadnout“. Někdo má třeba vlastnosti, které nejsou skvělé a přesto se doplnují jako pár. Ono se to prý ani nemá říkat, jaký by byl pro nás ideální chlap, protože pak budeš přehnaně vybíravá a dokonalého, s těmi všemi vlastnostmi, stejně nenajdeš.
@BloomingGorgeous píše:
Pro me je hlavni, ze ma pro me muz kouzlo a chci jenom jeho, trvale me poblazni… to souvisi hodne s pritazlivosti a chemii. Kdyz je k tomu jeste spolehlivy, inteligentni/schopny a hodne se s nim nasmeju, tak je to on
I za mne ![]()