Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nadpis mluví za vše. Jaký je pro vás ideální chlap? Nepište prosím hodný a milý, to je mi jasné, že nikdo nechce zlého a nakvašeného chlapa. Ale které vlastnosti jsou pro vás fakt důležité? Zajímal by mě názor hlavně těch, co žijí nebo žily v dlouhodobém vztahu. Díky za názory.
Pro mě je nejdůležitější pochopení a tolerance. Jsem v dlouhodobém vztahu a upřímně, chvilku nám trvalo, než jsme zvládli dělat kompromisy. Teď už to zvládáme a žije se nám spolu skvěle
(teda alespoň já mám ten pocit
)
@bigl tak pro mě to byla na začátku vztahu dochvilnost, vždy přišel včas, spíš dříve, je na něj spolehnutí, vždy pomohl když jsme potřebovala, si by pro mě udělal cokoliv. Stejný pohled na život, podobné zájmy a vzájemná věrnost
a v sexu je to taky fajn. Manžel říká že jsem jeho duševní dvojče a je to fakt. Je v práci a říkam si napíšu sms a najednou píp
asi to bylo osudové setkání protože někoho tak stejného bych asi nenašla
a on asi taky ne
Doma mě říkali že mam moc vysoké nároky což si nemyslím ale hledala jsme prostě někoho s kým si budu fakt rozumět, budeme si mít co říct a máme i po tolika letech. Ale nemáme ani jeden s čím srovnávat tak možná proto jsme spokojení ![]()
Šikovnost, aby doma zvládli opravit, co se porouchá atd. Chytrý, inteligentní, vtipný, dochvilný, zodpovědný, pracující ![]()
@bigl hezke tema
ale konkretne pro me je jedna z nejdulezitejhsich veci ucta a laska. Je to mozna pro nekoho klise, pro nas (me a pritele) nastesti podstat vztahu. Pokud si druheho nevazis a on tebe, je to spatne. Take je pro me podstatne mit stejne, nebo alespon podobne hodnoty a nazory na vychovu a obecne takovy zivotni pohled. U me napr na moralku a uprimnost - ac jsem na toto alergicka, neb dnes je kazdy naprosto uprimny - pak nechapu, kde se berou vsichni ti pokrytci
ale to je trochu ot. A jak jsi psala, mily, slusny, pracovity, neagresivni atd beru jako samozrejmost ![]()
Musim si ho vazit, za to, cim je, nebo jaky je. Diky tomu nevyhasne ta „jiskra“. Musi za mnou vzdy stat. Rodinny typ. Umet se chovat k zene, ocenit me. Nikdy se nerestat snazit, prijimat kritiku, zdokonalovat se a byt otevreny tomu ucit se ze svych chyb. Naslouchat, dlouhe vecerni rozhovory nas sklenkou vina…no ten muj! ![]()
Inteligentní, čistotný a pořádný (ale ne nějak přehnaně), dobře vydělávající a se smyslem pro rodinu. Tolerantní a zodpovědný. A vyšší než já ![]()
Pro me je hlavni, ze ma pro me muz kouzlo a chci jenom jeho, trvale me poblazni… to souvisi hodne s pritazlivosti a chemii. Kdyz je k tomu jeste spolehlivy, inteligentni/schopny a hodne se s nim nasmeju, tak je to on ![]()
Jo a taky je dulezite mit si co rict i po x letech. My jsem spolu uz dost let a i dnes dokazeme prokecat a smat se dlouhe hodiny ![]()
A kdy jsme se seznámili tak já to zcela přešla jen jme mu dala na sebe kontakt a hned druhý den u nás zvonil a já ho v první chvíli nevěděla kam zařadit
. Já mu řekla že třeba někdy se může zastavit a on se toho chytil
![]()
První dojem je jasný, musí mít charisma, prostě to musí zajiskřit. Jinak základ je určitě tolerance, vzájemný respekt - bez toho podle mě žádný dlouhodobý vztah nemůže fungovat. Musí být ochotný se o všem bavit, i o těch nepříjemných věcech, protože jen tak ten vztah můžeme posunout dál. A měl by mít rád sex, ideálně se mnou ![]()
Potkat toho „praveho“ zivotniho partnera je obrovske stesti. Kdyz vztah funguje skoro sam od sebe, dvojice si rozumi a souzni. Je to take vedle zdravi (bohuzel) vec, ktera je pro spokojeny zivot zasadni a mame na ni celkem maly vliv, na rozdil od kariery, studia, ostatnich vztahu atd. Nekdo na tu velkou lasku proste nenarazi. Kazdy den jsem vdecna, ze jsem manzela potkala, nikdy mi ten pocit nezevsednel ![]()
Příspěvek upraven 29.08.17 v 23:07
@bigl přemýšlím a těžko se mi vypichují jednotlivé vlastnosti. Já na svém chlapovi oceňuji asi nejvíc ten soulad vlastností jako celku. V každém období pro mě bylo důležitější něco trochu jiného, přece jen v devatenácti má člověk jiné představy a nároky, než ve 32. Ale co oceňuji asi nejvíc je smysl pro humor a množství společných zájmů a témat, díky nimž se ve vztahu nenudíme ani po mnoha letech a za situace, kdy už je ten život poněkud zaběhlý a mohlo by se říct monotónní. I přesto jsme se jeden druhému neomrzeli a každý den se na sebe těšíme, během dne si píšeme, voláme, večer se zajímáme, co kdo prožil. Další vlastnost, kterou fakt oceňuji je tolerance. Taky galantnost a úcta k opačnému pohlaví a jeho specifikům. To, že nevede řeči typu „jak můžeš být unavená, když jsi celý den doma s dětmi“, „tohle je mužská práce, na to se ženská nehodí“, „vydělávám víc, tak rozhoduju“, „tohle jsou moje peníze a můj volný čas, do toho mi nemluv“. Taky se mi líbí to, že není bordelář, nečučí na telku, nehraje počítačové hry, umí výborně vařit a v neposlední řadě je nejlepší otec, jakého jsem si pro děti mohla přát.
Myslím, že to vystihují tyto požadavky
Osobně jsem někde mezi rokem 42 a 52…