Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tamtama píše:
@slavuska1 mám to stejně.Jen teda jsem proti jogurtům ve skle. Auto nemám a je pak rozdíl, jestli táhnu v batohu 2 kiláky na autobus 6 kelímků nebo 6 sklenic.
já chodím kolikrát jak vánoční stromek ověšená..autem na nákup nejezdím, moje šetřivý já mi to nedovolí, když můžu jet mhd, na který mám tramvajenku
ještě fajn, že už malýho nenosím, to byla chuťovka teprve..ale zase teď musí mít pokaždý koloodrážedlo, a to je bomba, když přijede vysoká tramvaj, uhlídat, aby všichni nastoupili, za jednu ruku malýho, on to sám nedá, v další ruce 2-3 tašky, a koloodrážedlo, a na zádech batoh ![]()
@Evulina píše:
Tak já mám ty kompostovatelný pytle z kompostuj.cz a ty by teda měly být kompletně rozložitelné na hnoji nebo kompostu. Defacto jiné nekupuji.
no snad jo no, já se v tom až tak nevyznám, jen jsem na tenhle článek narazila.
a jogurty jsem dřív taky zkoušela, v peřinách teda, pekárnu mám jen obyč, ale já je, nevím proč, měla takový slizký, táhly se jak sopel
klukům jsem to dávala, ti byli tehdy malí, a neřešili to, ale já to z estetických důvodů nezvládala
jako nic mu nebylo, ale ta konzistence
no a já nešiju vůbec, bych si tam tak přišila ruku
max něco zašít, ale vypadá to naprosto příšerně, moje zašívání ![]()
@slavuska1 děkuju bohu, že pracuju v obchodě a můžu si nakoupit bez dětí
a s šitím jsem na tom stejně ![]()
@Tamtama tak já taky můžu sama, do blízkých krámů chodí sama, ale mám jeden oblíbenej, přes celou Prahu, kde dělám větší nákupy, no (teď budu ukamenovaná
) do 3 let se mnou malej „musel“, protože mi sloužil jako jízdenka
(doprovod dítěte do 3 let jezdí zadarmo). no a teď mám tramvajenku, ale stejně ho s sebou beru, protože by mi bylo smutno, jet od něj takhle daleko
a většinou beru i ty velký, protože buď není chlap doma, nebo jedu i s mamkou, a kluci chtějí vidět babi…a to je teprve zábava, když jdeme všichni, malej koloodráželo, kluci každej kolobrndu(takvou tu malou skládací), no je nás plnej bus a plná tramvaj ![]()
Tak ja siju a hackuju, je to muj relax a mam z toho vzdy radost ![]()
Ja mam teda jogurtovac, dala mi ho tchyne, ze ho nevyuzivala. Je to eta a jen zahreju mleko plnotucne na cca 80°C, pak zchladim na 40, primicham dve lzice jogurtu s zivou kulturou a naliju do sklenic, dam do jogurtovace. Sklenice jen proplachuju horkou vodou z konvice. ![]()
@slavuska1 píše:
Ono by to halvně chtělo pro to omezení plastů nějaký nařízení shora. třeba jak je to v Německu, zálohovaný plastový flašky, byla bych i pro to, aby se jogurty běžně dávaly do vratných sklenic, ve Vídni jsm před vánocema viděla jogurt, půlkilovej, v zálohovaný skleničce, a za normální cenu..ale taky tam mají většinu v plastu, mě by se líbily jogurty ve sklenicích až na výjimky všechny..a halvně za normální ceny. mě je to fakt líto, ale se 3 dětma prostě koupím jogurt v akci za 7 kč, než ve skle jihočeskej za 20 kč, těstoviny radši v pytlíku za 8,5 půl kila(mě ty obyč chutnají stejně jako drahý značkový), než v bezobalu za 55 kč za kilo, rýže totéž, radši za 15kč půl kila, než v bezobalu za 80 kč/kg..byla bych pro, rozšířit mezi veřejnost povědomí o látkových pytlících, a do marketů dát samoobslužný stojany na těstoviny, rýži, atd, kde by si každý natočil, kolik potřebuje, a dodávaly by je tam i ty firmy, který vyrábí ty levný, podporovat firmy, jako masny, masný pulty v marketech v tom, aby zrušily nařízení, že se nemůže dát salám do vlastní krabičky..a hlavně by tohle chtělo nejen v ČR, nejen v EU, ale po celém světě pokud možno. Já se to fakt snažím omezovat, ty vlastní pytlíky nějak pořeším, ale věci už balený v plastu budu kupovat bohužel dál, protože vážně dětem neřeknu, že jsme se dali na ekologický život, takže budou jíst jogurty za dvacku, ale s cestováním mají utrum, protože na Tatry, ani na různý výlety, už nám nezbydou peníze, protože ty peníze projíme
řešení typu veganský stravy, luštěniny, semínka, u nás nepřipadají v úvahu, protože kluci luštětniny nemusí, a mě strašně, zoufale nechutnají, já potřebuju normální nezdravý jídlo
Souhlasím, bohužel. Když otevřu lednici, máme tam jen plast. Hodně plastů i ve skřínce. A samá malá balení. Dítě mám jedno a půl kilový jogurt by u nás nikdo nesnědl. Jím je jen já, malej občas. Zase třeba jezdím mhd, kosmetiku skoro nepoužívám, jen vazelinu na obličej či obyč indulonu, teď teda na mráz bambucké máslo a obyč řasenku. Hlavu jsem si v životě neobarvila a meju si jí 1-2 týdně, do vlasů si nedávám nic, jen ráno po namazání obličeje si otřu ty ruce do vlasů. Jíme zdravě, ale bohužel vše z plastů, které třídíme. Na ceny koukat také musím.
@slavuska1 píše:
no snad jo no, já se v tom až tak nevyznám, jen jsem na tenhle článek narazila.
a jogurty jsem dřív taky zkoušela, v peřinách teda, pekárnu mám jen obyč, ale já je, nevím proč, měla takový slizký, táhly se jak sopelklukům jsem to dávala, ti byli tehdy malí, a neřešili to, ale já to z estetických důvodů nezvládala
jako nic mu nebylo, ale ta konzistence
no a já nešiju vůbec, bych si tam tak přišila ruku
max něco zašít, ale vypadá to naprosto příšerně, moje zašívání
Tak já ten slizkej jogurt taky zpočátku občas měla. Slizkost jogurtu jsi mohla mít z těchhle příčin:
@nikitice píše:
Souhlasím, bohužel. Když otevřu lednici, máme tam jen plast. Hodně plastů i ve skřínce. A samá malá balení. Dítě mám jedno a půl kilový jogurt by u nás nikdo nesnědl. Jím je jen já, malej občas. Zase třeba jezdím mhd, kosmetiku skoro nepoužívám, jen vazelinu na obličej či obyč indulonu, teď teda na mráz bambucké máslo a obyč řasenku. Hlavu jsem si v životě neobarvila a meju si jí 1-2 týdně, do vlasů si nedávám nic, jen ráno po namazání obličeje si otřu ty ruce do vlasů. Jíme zdravě, ale bohužel vše z plastů, které třídíme. Na ceny koukat také musím.
Tak na to, jak málo kosmetiky používáš, vypadáš dle fota velmi dobře!! ![]()
@Káťa19 píše:
Tak ja siju a hackuju, je to muj relax a mam z toho vzdy radost
Ja mam teda jogurtovac, dala mi ho tchyne, ze ho nevyuzivala. Je to eta a jen zahreju mleko plnotucne na cca 80°C, pak zchladim na 40, primicham dve lzice jogurtu s zivou kulturou a naliju do sklenic, dam do jogurtovace. Sklenice jen proplachuju horkou vodou z konvice.
Holka zlatá, tebe bych tu potřebovala, abys mě zdokonalila v šití a naučila háčkovat od píky. Plést umíš taky?
Jinak jogurt - když se koupí mléko už tepeltně ošetřené v krámě, tak tenhle postup stačí. Já psala ten složitější v případě, že si koupíš mlíko rovnou u zemědělce „od krávy“, nepasterovaný. Tam pak ta šetrná pasterizace většinou nestačí (i když 80 stupňů by stačit mohlo, tuhle teplotu jsem nezkoušela, jen 70 a to je málo).
@Evulina tak ja jsem samouk a od malicka porad neco tvorim. Pletu, ale jen puffiky ![]()
Siti se da taky naucit podle youtube nebo hezky blog s navody ma caramilla.cz ![]()
@Káťa19 píše:
@Evulina tak ja jsem samouk a od malicka porad neco tvorim. Pletu, ale jen puffiky
Siti se da taky naucit podle youtube nebo hezky blog s navody ma caramilla.cz
Hele já jsem takový tele na háčkování a pletení, že prostě dokážu uplést a uháčkovat řetízek nebo uplést šálu, ale doteď jsem nepochopila, jak vytvořit nějaký jiný tvar (takové to ubírání, přidávání, kruhové jehlice nebo nekruhové v některých případech atd.). Nějak mi to nejde pořád do hlavy a to ani podle videí na Youtube.. ![]()
@Káťa19 píše:
@Evulina tak ja jsem samouk a od malicka porad neco tvorim. Pletu, ale jen puffiky
Siti se da taky naucit podle youtube nebo hezky blog s navody ma caramilla.cz
Jinak máš to moc krásné podle fotek! ![]()
@Evulina píše:
Hele já jsem takový tele na háčkování a pletení, že prostě dokážu uplést a uháčkovat řetízek nebo uplést šálu, ale doteď jsem nepochopila, jak vytvořit nějaký jiný tvar (takové to ubírání, přidávání, kruhové jehlice nebo nekruhové v některých případech atd.). Nějak mi to nejde pořád do hlavy a to ani podle videí na Youtube..
Tak slozitemu pleteni taky jeste nerozumim, zatim ani nepotrebuju, ale to siti se celkem da podle navodu naucit ![]()
@Káťa19 píše:
Tak slozitemu pleteni taky jeste nerozumim, zatim ani nepotrebuju, ale to siti se celkem da podle navodu naucit
Tak on se nějaký tvar dělá defacto vždycky, krom deky nebo šály..a já pořád prostě nevím, jak na to. I u těch pufííků to nějak děláš ne?
@Evulina pleteny je akorat hladce a z jedne strany ubirany, ale to je jednoduche. Hackovany uz se pridava a ubira, to jo.
@Káťa19 ne, šití se nedá naučit a já jsem toho živým důkazem.
Zato se dá naučit háčkování, to považuju za jednoduché. Pletení ne, tam mi to z těch jehlic pořád utíká. ![]()