Igelitové tašky

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
2.3.18 23:21
@Tamtama píše:
@slavuska1 mám to stejně. :mavam: Jen teda jsem proti jogurtům ve skle. Auto nemám a je pak rozdíl, jestli táhnu v batohu 2 kiláky na autobus 6 kelímků nebo 6 sklenic.

já chodím kolikrát jak vánoční stromek ověšená..autem na nákup nejezdím, moje šetřivý já mi to nedovolí, když můžu jet mhd, na který mám tramvajenku :lol: ještě fajn, že už malýho nenosím, to byla chuťovka teprve..ale zase teď musí mít pokaždý koloodrážedlo, a to je bomba, když přijede vysoká tramvaj, uhlídat, aby všichni nastoupili, za jednu ruku malýho, on to sám nedá, v další ruce 2-3 tašky, a koloodrážedlo, a na zádech batoh :lol:

@Evulina píše:
Tak já mám ty kompostovatelný pytle z kompostuj.cz a ty by teda měly být kompletně rozložitelné na hnoji nebo kompostu. Defacto jiné nekupuji.

no snad jo no, já se v tom až tak nevyznám, jen jsem na tenhle článek narazila.
a jogurty jsem dřív taky zkoušela, v peřinách teda, pekárnu mám jen obyč, ale já je, nevím proč, měla takový slizký, táhly se jak sopel :oops: klukům jsem to dávala, ti byli tehdy malí, a neřešili to, ale já to z estetických důvodů nezvládala :oops: jako nic mu nebylo, ale ta konzistence :cert: no a já nešiju vůbec, bych si tam tak přišila ruku :jazyk: max něco zašít, ale vypadá to naprosto příšerně, moje zašívání :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
2.3.18 23:46

@slavuska1 děkuju bohu, že pracuju v obchodě a můžu si nakoupit bez dětí :mrgreen: a s šitím jsem na tom stejně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
3.3.18 00:30

@Tamtama tak já taky můžu sama, do blízkých krámů chodí sama, ale mám jeden oblíbenej, přes celou Prahu, kde dělám větší nákupy, no (teď budu ukamenovaná :mrgreen: ) do 3 let se mnou malej „musel“, protože mi sloužil jako jízdenka :oops: (doprovod dítěte do 3 let jezdí zadarmo). no a teď mám tramvajenku, ale stejně ho s sebou beru, protože by mi bylo smutno, jet od něj takhle daleko :oops: :oops: a většinou beru i ty velký, protože buď není chlap doma, nebo jedu i s mamkou, a kluci chtějí vidět babi…a to je teprve zábava, když jdeme všichni, malej koloodráželo, kluci každej kolobrndu(takvou tu malou skládací), no je nás plnej bus a plná tramvaj :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.3.18 08:05

Tak ja siju a hackuju, je to muj relax a mam z toho vzdy radost :mrgreen:
Ja mam teda jogurtovac, dala mi ho tchyne, ze ho nevyuzivala. Je to eta a jen zahreju mleko plnotucne na cca 80°C, pak zchladim na 40, primicham dve lzice jogurtu s zivou kulturou a naliju do sklenic, dam do jogurtovace. Sklenice jen proplachuju horkou vodou z konvice. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
3.3.18 09:12
@slavuska1 píše:
Ono by to halvně chtělo pro to omezení plastů nějaký nařízení shora. třeba jak je to v Německu, zálohovaný plastový flašky, byla bych i pro to, aby se jogurty běžně dávaly do vratných sklenic, ve Vídni jsm před vánocema viděla jogurt, půlkilovej, v zálohovaný skleničce, a za normální cenu..ale taky tam mají většinu v plastu, mě by se líbily jogurty ve sklenicích až na výjimky všechny..a halvně za normální ceny. mě je to fakt líto, ale se 3 dětma prostě koupím jogurt v akci za 7 kč, než ve skle jihočeskej za 20 kč, těstoviny radši v pytlíku za 8,5 půl kila(mě ty obyč chutnají stejně jako drahý značkový :oops: ), než v bezobalu za 55 kč za kilo, rýže totéž, radši za 15kč půl kila, než v bezobalu za 80 kč/kg..byla bych pro, rozšířit mezi veřejnost povědomí o látkových pytlících, a do marketů dát samoobslužný stojany na těstoviny, rýži, atd, kde by si každý natočil, kolik potřebuje, a dodávaly by je tam i ty firmy, který vyrábí ty levný, podporovat firmy, jako masny, masný pulty v marketech v tom, aby zrušily nařízení, že se nemůže dát salám do vlastní krabičky..a hlavně by tohle chtělo nejen v ČR, nejen v EU, ale po celém světě pokud možno. Já se to fakt snažím omezovat, ty vlastní pytlíky nějak pořeším, ale věci už balený v plastu budu kupovat bohužel dál, protože vážně dětem neřeknu, že jsme se dali na ekologický život, takže budou jíst jogurty za dvacku, ale s cestováním mají utrum, protože na Tatry, ani na různý výlety, už nám nezbydou peníze, protože ty peníze projíme :? řešení typu veganský stravy, luštěniny, semínka, u nás nepřipadají v úvahu, protože kluci luštětniny nemusí, a mě strašně, zoufale nechutnají, já potřebuju normální nezdravý jídlo :oops:

Souhlasím, bohužel. Když otevřu lednici, máme tam jen plast. Hodně plastů i ve skřínce. A samá malá balení. Dítě mám jedno a půl kilový jogurt by u nás nikdo nesnědl. Jím je jen já, malej občas. Zase třeba jezdím mhd, kosmetiku skoro nepoužívám, jen vazelinu na obličej či obyč indulonu, teď teda na mráz bambucké máslo a obyč řasenku. Hlavu jsem si v životě neobarvila a meju si jí 1-2 týdně, do vlasů si nedávám nic, jen ráno po namazání obličeje si otřu ty ruce do vlasů. Jíme zdravě, ale bohužel vše z plastů, které třídíme. Na ceny koukat také musím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.18 10:42
@slavuska1 píše:
no snad jo no, já se v tom až tak nevyznám, jen jsem na tenhle článek narazila.
a jogurty jsem dřív taky zkoušela, v peřinách teda, pekárnu mám jen obyč, ale já je, nevím proč, měla takový slizký, táhly se jak sopel :oops: klukům jsem to dávala, ti byli tehdy malí, a neřešili to, ale já to z estetických důvodů nezvládala :oops: jako nic mu nebylo, ale ta konzistence :cert: no a já nešiju vůbec, bych si tam tak přišila ruku :jazyk: max něco zašít, ale vypadá to naprosto příšerně, moje zašívání :jazyk:

Tak já ten slizkej jogurt taky zpočátku občas měla. Slizkost jogurtu jsi mohla mít z těchhle příčin:

1. Nedostatečná hygiena pomůcek při výrobě (jak už jsem psala, všechno nandám na plech a hodím na 100 stupňů na chvilku do trouby, vč. lžičky, kterou budu nabírat startér atd.
  1. Očkovala jsi už předem otevřeným jogurtem - startér se musí otevřít poprvé až před očkováním
  1. Nedostatečná nebo naopak přešvihnutá teplota zrání (právě ty peřiny jsou vždycky nejistý, radši bych pořídila jogurtovač, jsou k sehnání levně)
  1. Neohřátí mléka před výrobou až skoro k varu. Taky jsem zezačátku jenom šetrně pasterovala - na 70 stupňů 30 vteřin - ale to stačí u sýrů, ale u jogurtu ne, taky jsem je pak měla takový hnusný, táhlý, divný. U jogurtu se fakt musí dosáhnout min. 90 stupňů a jak toho dosáhneš, hned stáhneš z plotny a dáš chladit do vody. Zrát má jogurt na 40 stupňů, ale já mléko z toho téměř varu zchlazuju jen na 45 stupňů než přidám startér a to proto, že právě o těch cca 5 stupňů se pak mléko po přidání startéru, jeho zamíchání a nalití do sklenic ochladí..
  1. Blbej startovní jogurt koupený v obchodě. Zaručenej výsledek je z jihočeského ve skle nebo z Hollandie (ta je teda k sehnání pouze v plastu).
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.18 10:46
@nikitice píše:
Souhlasím, bohužel. Když otevřu lednici, máme tam jen plast. Hodně plastů i ve skřínce. A samá malá balení. Dítě mám jedno a půl kilový jogurt by u nás nikdo nesnědl. Jím je jen já, malej občas. Zase třeba jezdím mhd, kosmetiku skoro nepoužívám, jen vazelinu na obličej či obyč indulonu, teď teda na mráz bambucké máslo a obyč řasenku. Hlavu jsem si v životě neobarvila a meju si jí 1-2 týdně, do vlasů si nedávám nic, jen ráno po namazání obličeje si otřu ty ruce do vlasů. Jíme zdravě, ale bohužel vše z plastů, které třídíme. Na ceny koukat také musím.

Tak na to, jak málo kosmetiky používáš, vypadáš dle fota velmi dobře!! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.18 10:48
@Káťa19 píše:
Tak ja siju a hackuju, je to muj relax a mam z toho vzdy radost :mrgreen:
Ja mam teda jogurtovac, dala mi ho tchyne, ze ho nevyuzivala. Je to eta a jen zahreju mleko plnotucne na cca 80°C, pak zchladim na 40, primicham dve lzice jogurtu s zivou kulturou a naliju do sklenic, dam do jogurtovace. Sklenice jen proplachuju horkou vodou z konvice. :D

Holka zlatá, tebe bych tu potřebovala, abys mě zdokonalila v šití a naučila háčkovat od píky. Plést umíš taky?

Jinak jogurt - když se koupí mléko už tepeltně ošetřené v krámě, tak tenhle postup stačí. Já psala ten složitější v případě, že si koupíš mlíko rovnou u zemědělce „od krávy“, nepasterovaný. Tam pak ta šetrná pasterizace většinou nestačí (i když 80 stupňů by stačit mohlo, tuhle teplotu jsem nezkoušela, jen 70 a to je málo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.3.18 11:00

@Evulina tak ja jsem samouk a od malicka porad neco tvorim. Pletu, ale jen puffiky :mrgreen:
Siti se da taky naucit podle youtube nebo hezky blog s navody ma caramilla.cz :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.18 11:24
@Káťa19 píše:
@Evulina tak ja jsem samouk a od malicka porad neco tvorim. Pletu, ale jen puffiky :mrgreen:
Siti se da taky naucit podle youtube nebo hezky blog s navody ma caramilla.cz :)

Hele já jsem takový tele na háčkování a pletení, že prostě dokážu uplést a uháčkovat řetízek nebo uplést šálu, ale doteď jsem nepochopila, jak vytvořit nějaký jiný tvar (takové to ubírání, přidávání, kruhové jehlice nebo nekruhové v některých případech atd.). Nějak mi to nejde pořád do hlavy a to ani podle videí na Youtube.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.18 11:26
@Káťa19 píše:
Siti se da taky naucit podle youtube nebo hezky blog s navody ma caramilla.cz :)

Jinak máš to moc krásné podle fotek! :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.3.18 11:41
@Evulina píše:
Hele já jsem takový tele na háčkování a pletení, že prostě dokážu uplést a uháčkovat řetízek nebo uplést šálu, ale doteď jsem nepochopila, jak vytvořit nějaký jiný tvar (takové to ubírání, přidávání, kruhové jehlice nebo nekruhové v některých případech atd.). Nějak mi to nejde pořád do hlavy a to ani podle videí na Youtube.. :think:

Tak slozitemu pleteni taky jeste nerozumim, zatim ani nepotrebuju, ale to siti se celkem da podle navodu naucit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
3.3.18 11:58
@Káťa19 píše:
Tak slozitemu pleteni taky jeste nerozumim, zatim ani nepotrebuju, ale to siti se celkem da podle navodu naucit :think:

Tak on se nějaký tvar dělá defacto vždycky, krom deky nebo šály..a já pořád prostě nevím, jak na to. I u těch pufííků to nějak děláš ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
3.3.18 12:10

@Evulina pleteny je akorat hladce a z jedne strany ubirany, ale to je jednoduche. Hackovany uz se pridava a ubira, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
3.3.18 12:28

@Káťa19 ne, šití se nedá naučit a já jsem toho živým důkazem. :mrgreen: Zato se dá naučit háčkování, to považuju za jednoduché. Pletení ne, tam mi to z těch jehlic pořád utíká. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný