Igelitové tašky

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
28.2.18 21:07
@Tamtama píše:
@Evulina s tím masem tě asi zklamu, ale kdybys mi přišla k pultu s tím, že chceš maso do svého látkového pytlíku, nesměla bych ti ho tam dát kvůli hygieně.. ale jinak tě obdivuju, že k tomu všemu, co máš doma na práci, ještě zvládáš být tak moc ekologická :palec: :kytka:

S masem to plně chápu. Párkrát mi maso dali do mnou přineseného igeliťáku, ale rozložitelného, jak jsem tady dávala odkaz, i když boj to byl a byla jsem za potížistku a řešila to až s vedoucím, kterému jsem ukázala naprosto čistou roli těch sáčků a pak už s tím neměl problém, i když nestandart to jako je, to uznávám. Ale naštěstí maso neřeším tak často, protože máme vlastní prasátka, býčka, králíky a brojlery, takže si v klidu koupím ty kompostovatelný sáčky a v tom zamrazím třeba půlku bejka do mražáku :mrgreen:
Jako sama bych maso do látky taky nechtěla, to už je ekl..ani uzeninu nebo sýr. Co se týče uzenin, tak k nám jezdí pojízdná prodejna a ta mi to dá úplně bez problémů do mnou přinesenýho kastrolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.2.18 21:09
@Tamtama píše:
@Evulina s tím masem tě asi zklamu, ale kdybys mi přišla k pultu s tím, že chceš maso do svého látkového pytlíku, nesměla bych ti ho tam dát kvůli hygieně.. ale jinak tě obdivuju, že k tomu všemu, co máš doma na práci, ještě zvládáš být tak moc ekologická :palec: :kytka:

Jinak u mě často vůle vítězí nad hmotou :mrgreen: Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.2.18 21:44

Jsem ráda, že už se nedávají. DLouho jsem to neřešila, ale cca před vánocemi jsem si přečetla něco o ZW, a docela mi to dává smysl, úplně ZW nikdy nebudu, ale snažím se plasty omezovat, tašky jsem teda nikdy nekupovala, ale pytlíky jsem si taky brala na každej druh ovoze, teď když beru třeba 2 pomeranče, tak je vezmu navolno bez pytlíku, když něčeho víc, tak se snažím aspoň víc druhů do jednoho. ty vlastní pytlíky mě hrozně lákají, ale já absolutně neumím šít :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
28.2.18 22:01
@Evulina píše: :zed: :cert:
No jo, tady je problém v tom, že do plastů smí jen čistý plasty (na rozdíl od skla, který může do konťáku na sklo i špinavý). O kdo z personálu by to ještě omýval, než to dá do odpadu že..tak je jednodušší vrazit to do smíšenýho :pocitac:

Fakt jsem z toho byla hodně zhrozená. Nechapu, že s plastovým nádobím se něco nedělá, kdyz se zakazují igelitky. Ten lisovací kontejner tam jede celý den. Neměla jsem u sebe mobil, někam bych to snad dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.2.18 22:10
@nikitice píše:
Fakt jsem z toho byla hodně zhrozená. Nechapu, že s plastovým nádobím se něco nedělá, kdyz se zakazují igelitky. Ten lisovací kontejner tam jede celý den. Neměla jsem u sebe mobil, někam bych to snad dala.

Jo, to je škoda. Tak si ho příště vem..určitě bych na to upozornila někde veřejně..já se k těmhle kontejnerům nedostanu, tak mě tenhle problém ani nenapadl, takže díky, že jsi to napsala..Je to ale fakt asi tím, že prostě do toho plastovýho odpadu chtějí jenom neumaštěný a nezapatlaný plasty. Takže všechny zapatlaný jdou do směsi a že jich není málo..Ony to vlastně ty řetězce dělají dle návodu a zapatlaný plasty fakt patří do směsi, jenže je to teda strašně neekologický :zed:
Měli by se určitě zamyslet nad tím, jak to plastový nádobí nahradit. I to se dělá rozložitelný, z nějakých škrobů či co, ale prostě to není rozšířený a dokud to bude i dražší, než klasika plast, tak na to hromadně bohužel nikdo přecházet asi nebude :nevim:

Příspěvek upraven 28.02.18 v 22:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.2.18 22:13
@slavuska1 píše:
Jsem ráda, že už se nedávají. DLouho jsem to neřešila, ale cca před vánocemi jsem si přečetla něco o ZW, a docela mi to dává smysl, úplně ZW nikdy nebudu, ale snažím se plasty omezovat, tašky jsem teda nikdy nekupovala, ale pytlíky jsem si taky brala na každej druh ovoze, teď když beru třeba 2 pomeranče, tak je vezmu navolno bez pytlíku, když něčeho víc, tak se snažím aspoň víc druhů do jednoho. ty vlastní pytlíky mě hrozně lákají, ale já absolutně neumím šít :oops:

Jó hele já právě taky neuměla. Koupila jsem levnej Singer z Lidlu, pročetla desetkrát návod, než jsem se odvážila navléct nitě, ale pak už to docela i šlo. Látkový pytlíky nejsou moc těžký..byly to právě moje první výrobky. Ale pak jsem našila jenom nějaké pleny látkové pro dceru, ale oblečení, to nedávám doteď. Potřebovala bych nějaký šicí kurzy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
28.2.18 22:15
@Evulina píše:
Jo, to je škoda. Tak si ho příště vem..určitě bych na to upozornila někde veřejně..já se k těmhle kontejnerům nedostanu, tak mě tenhle problém ani nenapadl, takže díky, že jsi to napsala..Je to ale fakt asi tím, že prostě do toho plastovýho odpadu chtějí jenom neumaštěný a nezapatlaný plasty. Takže všechny zapatlaný jdou do směsi a že jich není málo..Ony to vlastně ty řetězce dělají dle návodu a zapatlaný plasty fakt patří do směsi, jenže je to teda strašně neekologický :zed:

No jako pracuji ve velkém nákupním centru v Praze, takže fakt nejde o bufet, ake o nádobi ze všech restaurací nahoře. Mají všechny stejné. A jí se tam od 10-21…a fakt tam je plno. Takže si to dokážeš představit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.2.18 22:16
@nikitice píše:
No jako pracuji ve velkém nákupním centru v Praze, takže fakt nejde o bufet, ake o nádobi ze všech restaurací nahoře. Mají všechny stejné. A jí se tam od 10-21…a fakt tam je plno. Takže si to dokážeš představit…

Omdlévací smajlík tady není..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.2.18 22:18
@nikitice píše:

Tý jo a to nejde, že by prostě měli normální porcelánový talíře a kovový příbory jako v normálních restauracích? Se jim to nechce mejt nebo jak? Vždyť by jim to stejně myly myčky.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
28.2.18 22:34
@Evulina píše:
Tý jo a to nejde, že by prostě měli normální porcelánový talíře a kovový příbory jako v normálních restauracích? Se jim to nechce mejt nebo jak? Vždyť by jim to stejně myly myčky.. :think:

Nevim, pracuji v oblečení. Ale dolů chodím taky. Jenže v hodiny nám určené, což je před zavíračkou. Zkusím to zítra v jinou dobu. Furt na to myslím. Jediné vysvětlení je, ze nemají svoje nádobí, asi proto, že restaurace jsou do kola a sedí se mezi nimi. Lidé by nevraceli nádobí do určitých restaurací, takže by večer nemuseli mít třeba u vietnamců žadné, vše mi měli v pizzerii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
28.2.18 22:37

A jako kolik plastu je i z oblečení..sice to třídíme, ale. Když přijdou kartony s hadrama, každý kus je v igelitu. Takže dnes jsem dolů nesla já a kolegyně x pytlů. A kolik je nákupních center, obchodů??? Znám ta videa s řekami z plastu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.2.18 23:01
@nikitice píše:
A jako kolik plastu je i z oblečení..sice to třídíme, ale. Když přijdou kartony s hadrama, každý kus je v igelitu. Takže dnes jsem dolů nesla já a kolegyně x pytlů. A kolik je nákupních center, obchodů??? Znám ta videa s řekami z plastu..

Aha..takže vy ty kousky oblečení z těch pytlíků vyndáváte a teprve pak je dáváte na ramínko? A já, když si pak jdu do krámu, koupím triko, dám si ho do svý látkový tašky a mám dobrej pocit, tak ani nevím, že stejně to triko bylo předtím v plastovým pytlíku? Jsem si myslela, že to přichází nějak hromadně třeba aspoň jenom obalený fólií nebo v jednom velkým pytli, ale že to je každý zvlášť, to jsem teda nevěděla :roll:
Jo, mluví se o taškách v supermarketech, ale o těch mnohem větších problémech s plasty se nemluví..To mi připomnělo i krmiva na váhu v některých zverimexech, taky mi bylo řečeno, že to už je fuk, ať si klidně koupím granule v pytli, že než to nasypali do dávkovače, tak ty na váhu přišli do krámu taky v plastovym pytli.
Jako je to asi prostě tak..však ony ty bezobalové obchody (které se naštěstí čím dál víc rozrůstají) mají kolikrát až detektivní práci s tím shánět dodavatele, kteří jsou jim bez plastu ochotni přivézt zboží do krámu (anebo to řešit kolujícími vratnými barely třeba aspoň)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6171
28.2.18 23:12
@Evulina píše:
Aha..takže vy ty kousky oblečení z těch pytlíků vyndáváte a teprve pak je dáváte na ramínko? A já, když si pak jdu do krámu, koupím triko, dám si ho do svý látkový tašky a mám dobrej pocit, tak ani nevím, že stejně to triko bylo předtím v plastovým pytlíku? Jsem si myslela, že to přichází nějak hromadně třeba aspoň jenom obalený fólií nebo v jednom velkým pytli, ale že to je každý zvlášť, to jsem teda nevěděla :roll:
Jo, mluví se o taškách v supermarketech, ale o těch mnohem větších problémech s plasty se nemluví..To mi připomnělo i krmiva na váhu v některých zverimexech, taky mi bylo řečeno, že to už je fuk, ať si klidně koupím granule v pytli, že než to nasypali do dávkovače, tak ty na váhu přišli do krámu taky v plastovym pytli.
Jako je to asi prostě tak..však ony ty bezobalové obchody (které se naštěstí čím dál víc rozrůstají) mají kolikrát až detektivní práci s tím shánět dodavatele, kteří jsou jim bez plastu ochotni přivézt zboží do krámu (anebo to řešit kolujícími vratnými barely třeba aspoň)

No je to všude stejné. Přivezou kartony a v nich je každé triko zvlášt v igelitu, v triku kartony + x plastových sponek. Každá kabelka v igelitu a ozdůbky ještě obalené zvlášt, vycpané papírama. Vše vyhazujeme a dáváme na ramínka. Pravda, že snad jen do sekáčů to chodí v jednom pytli. Jinak by to prostě bylo sežvíkané. Jak to píšu, tak je to hrozné no. Na vlastní oči pořad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
28.2.18 23:19
@nikitice píše:
No je to všude stejné. Přivezou kartony a v nich je každé triko zvlášt v igelitu, v triku kartony + x plastových sponek. Každá kabelka v igelitu a ozdůbky ještě obalené zvlášt, vycpané papírama. Vše vyhazujeme a dáváme na ramínka. Pravda, že snad jen do sekáčů to chodí v jednom pytli. Jinak by to prostě bylo sežvíkané. Jak to píšu, tak je to hrozné no. Na vlastní oči pořad.

Snad už ani nepiš dál, nebo to se mnou na místě sekne :,( :zed:
A do sekáčů chodím ráda, aspoň recykluju i to oblečení..tak budu chodit dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
28.2.18 23:28

@Evulina nezkoušela jsi mýt vlasy žitnou moukou? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie