Igelitové tašky

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
6200
1.3.18 19:15
@krajta píše:
Nemusíte to vyhazovat. Já když jsem před mateřskou pracovala v obchodě s drobným nábytkem a doplňky do bytu, taky všechny chodili v krabicích a v tom byly zabalené v sáčcích. Ale sáčky jsem si brala domů, většinou do odpadkového koše (vidím to tak, že mám zásoby na deset let) a krabice a kartony jsem brala na topení, mám kotel na tuhá paliva. A naštěstí jsem své chování naučila i další kolegyně. Proč to zbytečně denně vyhazovat do kontejneru. Nebo když tak dávejte zákazníkům oblečení v těch sáčcích, já bych to jako zákazník jedině ocenila.

Krajto ty pytlíky od trik jsou tak zalepené, že se roztržením zničí, musela bych fakt opatrně a to přitom množství bych fakt dělala 5× déle a jsou na trika, košile, doma bych do toho nic nedala. Mám doma 3 nádoby - plasty, papír a sklo + koš bez pytle na odpadky z jídla a směs plnit do těch pidi sáčků? Karton se třemi přestupy domů nepotáhnu a nemáme kamna a neznám nikoho z kolegyň kdo by měl. A v sáčcích jim to dávat? Ono teda je vše jen pověšené, ve skladu není skoro nic, tam je to taky pověšené. Stejně ten pytlík nejde rozthnout tak, abych to tam dala zpět. A já jim tu jejich obchodní politiku měnit nemůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
1.3.18 20:51
@KimL píše:
Holky a co říkáte na to, jak v Bille, když si bere něco z pultu, tak vám to dají do 2 sáčků? Já už párkrát řekla, jestli mi cenovku nemůžou nalepit na to první zabalený, ale prý ne. :nevim:

já se teda přiznám, že když dávám maso a mám hodně upatlanou rukavici (= hodně upatlaný sáček), dávám taky pak ještě jeden čistou rukou navrch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.3.18 08:36
@Evulina píše:
Ahoj, jo zkoušela..asi dva týdny dobrý a pak opět horor - vlasy u hlavy mastný, od cca půlky dolů suchý, bez lesku.. :nevim:

Doporučuji vyzkoušet šampón bioderma. Dcera měla taky zmaštěné vlasy u hlavy a přitom se jí až dělávaly šupiny z vysušené kůže a zbytek vlasů byly suché dráty. V lékárně mi poradili biodermu a už je to pár let, co ji výhradně používá a má krásné vlasy a přestaly se mastit u hlavy. Myje si jednou, max dvakrát týdně podle svého společenského života :-D
Zkusili jsme i linolu, která je i výrazně dražší, ale nebyla tak dobrá.
Doporučuji na dr.max nebo lékárna. cz bývají akce 2+1 a tak, tam se to skvěle vyplatí koupit. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
2.3.18 08:39
@Evulina píše:
Hele ale v mnoha restauracích mají klasické nádobí i příbory a dokonce i v globusácké a tescácké jídelně, kde je denně hlava na hlavě. Tak tam se krádeží nebojí?
Češi kradou všude. Někde se jim to vyplatí kupovat do nekonečna a někde raděj zamořují plasty. :nevim: Já do těchhle hromadných výkrmen v životě nechodila, je mi to nesympatické, štítím se tam, cítím se tam infikovaná :oops:
Leda tak sebou zabalit. Ale sedět tam u těch uslintaných stolů s haldama drobků pod židlema…já se tam prostě necejtím. :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
2.3.18 11:52
@kontramatka píše: Češi kradou všude. Někde se jim to vyplatí kupovat do nekonečna a někde raděj zamořují plasty. :nevim: Já do těchhle hromadných výkrmen v životě nechodila, je mi to nesympatické, štítím se tam, cítím se tam infikovaná :oops:
Leda tak sebou zabalit. Ale sedět tam u těch uslintaných stolů s haldama drobků pod židlema…já se tam prostě necejtím. :poblion:

Tak není to tam tak hrozné. Na Nový Smíchov chodím do veganské, running sushi nebo creperie. Ale jinak v obch. centru pracuji, tak i když si dělám hodně jídlo s sebou, jsou dny kdy si něco třeba v české kuchyni dám s sebou. Přibory si neberu jednorázové, ale miska bohužel plastová je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.18 13:11
@Evulina píše:
Hele fajn, že se ten pytlík nevyhodí hned, on se ale vyhodí pak až za dýl, až do něj dáš ten odpad. Výsledek stejný - na planetě ten pytlík prostě pořád bude. Na odpad se totiž hravě dají sehnat rozložitelné a kompostovatelné pytle, tzn. nemusela by jsi jinak, bez těch pytlíků z krámu, kupovat na odpad zvlášť opět nerozložitelné.
Problém je prostě celkový ve smýšlení konzumní společnosti - cílem by mělo být využít moderní technologie tak, aby život dál mohl být celkem pohodlný, ale aby se šetřilo životní prostředí a vymýšlet stále nové metody, jak nemuset další nerozložitelný plasty vůbec v prvopočátku vyrábět. Rostlinné zbytky se dají využít např. na výrobu kompostovatelného „plastu“..atd.

jenže ono to s tím rozložitelným plaste není tak jednoduchý, prý se většina zrovna moc nerozkládá, a když už, tak na mikročástečky plastu, což není žádný výhra
 https://archiv.ihned.cz/…nejsi-nez-ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.18 13:19
@Evulina píše:
Jó hele já právě taky neuměla. Koupila jsem levnej Singer z Lidlu, pročetla desetkrát návod, než jsem se odvážila navléct nitě, ale pak už to docela i šlo. Látkový pytlíky nejsou moc těžký..byly to právě moje první výrobky. Ale pak jsem našila jenom nějaké pleny látkové pro dceru, ale oblečení, to nedávám doteď. Potřebovala bych nějaký šicí kurzy..

no když já jsme na šití fakt levá, stroj nemám, vím, že pravidelně bych nešila, a koupit si domů stroj, což je hromada kovu a asi i plastu, by moc zw nebylo, když by mi tu jen stál :oops: hadry kupuju především v sekáčích, na šití se fakt necítím, mám gramlavý ruce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.18 13:20
@Evulina píše:
Jó hele já právě taky neuměla. Koupila jsem levnej Singer z Lidlu, pročetla desetkrát návod, než jsem se odvážila navléct nitě, ale pak už to docela i šlo. Látkový pytlíky nejsou moc těžký..byly to právě moje první výrobky. Ale pak jsem našila jenom nějaké pleny látkové pro dceru, ale oblečení, to nedávám doteď. Potřebovala bych nějaký šicí kurzy..

no když já jsme na šití fakt levá, stroj nemám, vím, že pravidelně bych nešila, a koupit si domů stroj, což je hromada kovu a asi i plastu, by moc zw nebylo, když by mi tu jen stál :oops: hadry kupuju především v sekáčích, na šití se fakt necítím, mám gramlavý ruce :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
2.3.18 13:35

Ono by to halvně chtělo pro to omezení plastů nějaký nařízení shora. třeba jak je to v Německu, zálohovaný plastový flašky, byla bych i pro to, aby se jogurty běžně dávaly do vratných sklenic, ve Vídni jsm před vánocema viděla jogurt, půlkilovej, v zálohovaný skleničce, a za normální cenu..ale taky tam mají většinu v plastu, mě by se líbily jogurty ve sklenicích až na výjimky všechny..a halvně za normální ceny. mě je to fakt líto, ale se 3 dětma prostě koupím jogurt v akci za 7 kč, než ve skle jihočeskej za 20 kč, těstoviny radši v pytlíku za 8,5 půl kila(mě ty obyč chutnají stejně jako drahý značkový :oops: ), než v bezobalu za 55 kč za kilo, rýže totéž, radši za 15kč půl kila, než v bezobalu za 80 kč/kg..byla bych pro, rozšířit mezi veřejnost povědomí o látkových pytlících, a do marketů dát samoobslužný stojany na těstoviny, rýži, atd, kde by si každý natočil, kolik potřebuje, a dodávaly by je tam i ty firmy, který vyrábí ty levný, podporovat firmy, jako masny, masný pulty v marketech v tom, aby zrušily nařízení, že se nemůže dát salám do vlastní krabičky..a hlavně by tohle chtělo nejen v ČR, nejen v EU, ale po celém světě pokud možno. Já se to fakt snažím omezovat, ty vlastní pytlíky nějak pořeším, ale věci už balený v plastu budu kupovat bohužel dál, protože vážně dětem neřeknu, že jsme se dali na ekologický život, takže budou jíst jogurty za dvacku, ale s cestováním mají utrum, protože na Tatry, ani na různý výlety, už nám nezbydou peníze, protože ty peníze projíme :? řešení typu veganský stravy, luštěniny, semínka, u nás nepřipadají v úvahu, protože kluci luštětniny nemusí, a mě strašně, zoufale nechutnají, já potřebuju normální nezdravý jídlo :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.18 14:07

@slavuska1 tak největší znečíšťovatel je pořád evropa a usa, věřím, že když se omezíme, přidají se i ostatní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
2.3.18 14:19

@slavuska1 s tim souhlasim, mam to stejne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
2.3.18 15:33
@kontramatka píše:
Doporučuji vyzkoušet šampón bioderma. Dcera měla taky zmaštěné vlasy u hlavy a přitom se jí až dělávaly šupiny z vysušené kůže a zbytek vlasů byly suché dráty. V lékárně mi poradili biodermu a už je to pár let, co ji výhradně používá a má krásné vlasy a přestaly se mastit u hlavy. Myje si jednou, max dvakrát týdně podle svého společenského života :-D
Zkusili jsme i linolu, která je i výrazně dražší, ale nebyla tak dobrá.
Doporučuji na dr.max nebo lékárna. cz bývají akce 2+1 a tak, tam se to skvěle vyplatí koupit. :kytka:

Ale tak jasně, v plastových obalech samozřejmě výběr je přípravků, co mi na vlasy vyhovují. Já to myslela tak, že bezplastová balení šamponů mi nevyhovují, jak mytí žloutkem, moukou, sodou, oplach octem, tak mýdlové šampony..ale třeba jsem ještě neobjevila vše na trhu, budu pátrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.3.18 15:39

Jsem ráda, že jsou tašky za peníze…donutí to některé lidi se trochu zamyslet… :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115803
2.3.18 15:54
@KimL píše:
Holky a co říkáte na to, jak v Bille, když si bere něco z pultu, tak vám to dají do 2 sáčků? Já už párkrát řekla, jestli mi cenovku nemůžou nalepit na to první zabalený, ale prý ne. :nevim:

u nás v bille dávají uzeniny do papírových pytlíků

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
2.3.18 16:16
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie