Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Evulina píše:
Tak na to, jak málo kosmetiky používáš, vypadáš dle fota velmi dobře!!
Dik, ale nebude to tím? Jinak samozrejmě geny. Mamince je 68 a nikdy v zivotě nebyla ani na kosmetice, nestravuje se zdravě a ani krémy nepoužívá. Prý má šampon půl roku. Já byla do 30 let vegetariánka, teď maso jím málo, ale jím fakt hodně pohanku, špaldu, zeleninu, cvičím…ale mamka jí ty kupované sekané v plastu atd. Takže tim to nebude. Ségre bude 50 a asi 20 let pije jen colu a jí hrozně a vypadá mladší, než já. ![]()
Jinak dřív nic nebylo, myslím kosmetiku. Znám jen niveu a indulonu z dětství a nikdo neměl tolik vrásek, jako dnes holky ve třiceti. A tam je to i stylem života asi. Já zrovna makám ![]()
Taky hodně dělají vlasy. Dnes se všichni barví, mejou si hlavy denně atd. Čím více se meje hlava, tím více se mastí vlasy. Neteř měla hřívu jako já. Na fotce to mám uplácané
a prostě barvením a neustálým mytím má pár vlasů. Já si hlavu meji jen, abych neměla vši nebo dredy ????
@nikitice píše:
Taky hodně dělají vlasy. Dnes se všichni barví, mejou si hlavy denně atd. Čím více se meje hlava, tím více se mastí vlasy. Neteř měla hřívu jako já. Na fotce to mám uplácanéa prostě barvením a neustálým mytím má pár vlasů. Já si hlavu meji jen, abych neměla vši nebo dredy ????
U vlasů to taky podle mě bude z části dané geny a prostředím. Já si vlasy barvím léta a kvalita je furt stejná, ale nechávám se tedy barvit u kadeřníka a nechávám tam celkem dost peněz
Zas nenabarvená vypadám nemocně, jsem velmi světlá (odstín Sněhurka
) a mám velmi tmavě hnědé vlasy.
Vlasy si myji denně, zkoušela jsem je nemýt, ale zas chodím ráda upravená a s mastnými vlasy to moc nejde
Vlasy se mi začaly mastit nástupem puberty.
@nikitice píše:
Dik, ale nebude to tím? Jinak samozrejmě geny. Mamince je 68 a nikdy v zivotě nebyla ani na kosmetice, nestravuje se zdravě a ani krémy nepoužívá. Prý má šampon půl roku. Já byla do 30 let vegetariánka, teď maso jím málo, ale jím fakt hodně pohanku, špaldu, zeleninu, cvičím…ale mamka jí ty kupované sekané v plastu atd. Takže tim to nebude. Ségre bude 50 a asi 20 let pije jen colu a jí hrozně a vypadá mladší, než já.
Tak to je mazec, jste holky pěkný
. I maminka v 68, takhle vypadají často ženské po padesátce a v 68 už jsou z nich někdy opravdu bábinky.
@nikitice píše:
Lednice plastová katastrofa
Tak jogurty jsou v pohodě
![]()
@nikitice píše:
Jinak dřív nic nebylo, myslím kosmetiku. Znám jen niveu a indulonu z dětství a nikdo neměl tolik vrásek, jako dnes holky ve třiceti. A tam je to i stylem života asi. Já zrovna makám
Hele ono se to nakonec říká i dnes, že klasika Nivea a Indulona jsou nakonec nejlepší.
@nikitice píše:
Taky hodně dělají vlasy. Dnes se všichni barví, mejou si hlavy denně atd. Čím více se meje hlava, tím více se mastí vlasy. Neteř měla hřívu jako já. Na fotce to mám uplácanéa prostě barvením a neustálým mytím má pár vlasů. Já si hlavu meji jen, abych neměla vši nebo dredy ????
Máte v rodině pěknou barvu vlasů, opravdu nepotřebujete barvit. Moje dcera starší bude mít asi taky štěstí, barva vlasů po tatínkovi a ten má prirozený melír. Ona má taky krásné melírky, jak když s ní v 6 letech chodím na tuhle proceduru ke kadeřnici
. Mladší je snědší a má světle hnědé vlasy po mě.
Já už ale děsně šedivím, tak se barvím, bez barvy mi to hrozně přidává roky. Ale barvím se hennou, tak je to snad k vlasům šetrnější.
@Evulina píše:
Tak já ten slizkej jogurt taky zpočátku občas měla. Slizkost jogurtu jsi mohla mít z těchhle příčin:
- Nedostatečná hygiena pomůcek při výrobě (jak už jsem psala, všechno nandám na plech a hodím na 100 stupňů na chvilku do trouby, vč. lžičky, kterou budu nabírat startér atd.
- Očkovala jsi už předem otevřeným jogurtem - startér se musí otevřít poprvé až před očkováním
- Nedostatečná nebo naopak přešvihnutá teplota zrání (právě ty peřiny jsou vždycky nejistý, radši bych pořídila jogurtovač, jsou k sehnání levně)
- Neohřátí mléka před výrobou až skoro k varu. Taky jsem zezačátku jenom šetrně pasterovala - na 70 stupňů 30 vteřin - ale to stačí u sýrů, ale u jogurtu ne, taky jsem je pak měla takový hnusný, táhlý, divný. U jogurtu se fakt musí dosáhnout min. 90 stupňů a jak toho dosáhneš, hned stáhneš z plotny a dáš chladit do vody. Zrát má jogurt na 40 stupňů, ale já mléko z toho téměř varu zchlazuju jen na 45 stupňů než přidám startér a to proto, že právě o těch cca 5 stupňů se pak mléko po přidání startéru, jeho zamíchání a nalití do sklenic ochladí..
- Blbej startovní jogurt koupený v obchodě. Zaručenej výsledek je z jihočeského ve skle nebo z Hollandie (ta je teda k sehnání pouze v plastu).
no tak já nic nevyvařovala, jen vypláchla, tak to je možný. Otevírala jsem to až předtím, to nic..al mlíko jsem vždycky měla takový to z krabice z chlaďáku, ne to trvvanlivý krabicový, ale to co musí být v lednici, a vydrží pár týdnů..tak jsem to jen ohřála na 40. ale asi to bude fakt ta hygiena, protože teplotu mlíka jsem zkoušela prstem, umytým samozřejmě mýdlem, ale stejně ani tak ten prst asi sterilní není
to snad ještě zkusím někdy. a jogurt, dělala jsem z hollandie, nebo z choceňáku, ten jsem taky četla, že je na to vhodnej. a ta teplota, možná no. Každopádně dík za tipy, mě ten sopel prostě odradil ![]()
@nikitice píše:to máme podobně no. ten půlkilovej se u nás i sní, ale koupím, jen když se vyplatí.A zase pak člověk zdělá litr vody na mytí těch misek, do kterých to dětem dám,..ale plast je asi horší zlo.Většinou taky jezdím mhd, auto máme, starý, co jsem si kdysi koupila za první peníze z brigády
Souhlasím, bohužel. Když otevřu lednici, máme tam jen plast. Hodně plastů i ve skřínce. A samá malá balení. Dítě mám jedno a půl kilový jogurt by u nás nikdo nesnědl. Jím je jen já, malej občas. Zase třeba jezdím mhd, kosmetiku skoro nepoužívám, jen vazelinu na obličej či obyč indulonu, teď teda na mráz bambucké máslo a obyč řasenku. Hlavu jsem si v životě neobarvila a meju si jí 1-2 týdně, do vlasů si nedávám nic, jen ráno po namazání obličeje si otřu ty ruce do vlasů. Jíme zdravě, ale bohužel vše z plastů, které třídíme. Na ceny koukat také musím.
@Tamtama píše:
@Káťa19 ne, šití se nedá naučit a já jsem toho živým důkazem.Zato se dá naučit háčkování, to považuju za jednoduché. Pletení ne, tam mi to z těch jehlic pořád utíká.
no vidíš, já ani háčkování neumím
plést mě kdysi učila teta, ale s nevalnými úspěchy ![]()
@nikitice vidím,že diskuze už je od tašek někde jinde ![]()
Maximální souhlas. Samozřejmě, jsou v tom i geny a hormony, ale moje zkušenost je obdobná. Čím méně kosmetiky a více vnitřní péče co se týká zdravého živ stylu, tím větší krása. Vlasy taky myju jednou za týden, dětským šamponem co jsem koupila kdysi pro ni. jelikož malé je myju jen když si vzpomenu (má je krátké a vůbec se jí nemastí) tak by s takovým přístupem brzy poloplný jinak prošel. Moje zkušenost -vitamíny, minerály dovnitŕ, né ven na povrch,, každé ráno opláchnout obličej studenou vodou tak, jak mne to učila maminka
. Pít hodně vody a ještě líp s citronem. Hodně spát, hodně se smát
aktuální fotku svou nemám, ale z keců a zkušeností vím, že je to se mnou dobré. Kokosák nebo bambucké másli -nejlepší krém. Co se týká šminek, jen jednou za čas. Možná mám přečitlivělou pleť, ale já jakmile si na pleť napatlám jednou za pul roku makeupy a tvářenky, i když se večer odlíčím, plěť mi přijde druhý den taková unavená..
@Evulina kde takového super zemědělce seženu? U nás v praze začíná na 30,–
jelikož jsme mlíčňáci celá rodinka, bylo by krásné sehnat levněji ![]()
Dělám si srandu, vím že v praze asi smůla..