Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@lucenka píše:
a co sousedi říkali na to, že jim spaluješ odpad pod okny?
Jaký odpad? Snad je normální když začínáš topit na podpal použít papír nebo karton. Igelitové sáčky, používám do odpadkového koše, místo těch, které se prodávají v obchodech.
@krajta píše:
Jaký odpad? Snad je normální když začínáš topit na podpal použít papír nebo karton. Igelitové sáčky, používám do odpadkového koše, místo těch, které se prodávají v obchodech.
papír ano, karton by se pálit neměl… je to papír lepený k sobě a lepidla bývají pěkný svinstvo.
Holky a co říkáte na to, jak v Bille, když si bere něco z pultu, tak vám to dají do 2 sáčků? Já už párkrát řekla, jestli mi cenovku nemůžou nalepit na to první zabalený, ale prý ne. ![]()
@Efka2015 píše:
@Evulina nezkoušela jsi mýt vlasy žitnou moukou?
Ahoj, jo zkoušela..asi dva týdny dobrý a pak opět horor - vlasy u hlavy mastný, od cca půlky dolů suchý, bez lesku.. ![]()
@nikitice píše:
Není to tak všude, třeba v Praze na Andělu jsou restaurace oddělené vedle sebe, porcelánove nádobí se nesmí přenášet a kdyby, tak si ho poznají. U nás je to prostě kruh a jí se uprostřed.
V Hradci jsou myslím, co vím, min. ve dvou obchoďácích taky tyhle kruhy..tak půjdu sondovat.
@Gorlami píše:
Jj, do plastu jen cisty plast. Doma plastovy kelimky napr. od jogurtu a syru vymyvame. Jenze ty bistra maj plastovy nadobi i proto, aby se s tim nemuseli umyvat a proste to vyhodi a neresi. Ale je to hnus, to souhlasim…
No a právě, protože to je takovej debilní důvod, tak by se to řešit rozhodně mělo..A na mytí už přece můžou mít myčky, tak nevím, co by je tak strašně zatěžovalo, zřejmě i to nandat to a vyndat z tý myčky
A k tomu všemu si myslím, že to plastový nádobí do těch bister opět přijde v nějakých plastových obalech.
@Pipilota Citrónie píše:
@nikitice jestli budeš mít hezký materiál, pošli Greenpeace, rozhodně to použijí, mají rozjedou akci plast je past.![]()
@lucenka píše:
mně tedy vytáčí letadala… jídlo tam dostaneš taky v plastu. Na tácku má člověk hromadu malinkých plastových mističek s víčky a těch plastových kelímků, co se spotřebuje během jednoho letuSchválně jsem si nechala v držátku kelímek od pití, že si letušce řeknu, ať mi tam pak nalije další a zbytečně neplýtvá kelímek, na 10 minut jsem si zdřímla a už jsem ho měla vyhozený
Tak já nelítám, ale letadla mě štvou taky. Protože vypouštějí sajrajt (tím nemyslím chemtrails, na ty nevím, zda mám věřit, tak na ně spíš nevěřím), ale normálně zplodiny z paliv atd., takže si to nakonec s chemtrails můžou kontrails podat ruku. A přes ČR vede výhodná trasa a nebe je pořád počárovaný a na nás to krásně všechno padá. Tak si na té svojí biozahrádce vypěstuju biozeleninku a pak mi na to krásně spadne ten spad. Ale jasně, pořád lepší domácí okurka, než z obřích skleníků ze zahraničí..
@Káťa19 píše:
@Evulina s tema cistyma plastama to.pry neni pravda, muze se tam davat spinave. Zkusim to najit.
My máme na pytlích na plastový odpad napsáno, že pouze neznečištěný.
Jo a to mě taky může vzít čert - tak v Hradci mají normálně svoje popelnice žlutý na plastový odpad a nám tady na vsi házejí žlutý pytle - další plast navíc
![]()
@kontramatka píše:
Ahoj děvčata. vkládám vyfocené láhve. PC do 100 kč. Denní použití, netečou, máme je zatím tři měsíce. Fotila jsem za slunce rozbřesku, takže tam jistě cítíte tu romantiku…![]()
A k diskusi, proč nemají v restauraci normální nádobí: protože lidi kradou, obzvlášť příbory. Takže tak.
Hele ale v mnoha restauracích mají klasické nádobí i příbory a dokonce i v globusácké a tescácké jídelně, kde je denně hlava na hlavě. Tak tam se krádeží nebojí?
@KimL píše:
Holky a co říkáte na to, jak v Bille, když si bere něco z pultu, tak vám to dají do 2 sáčků? Já už párkrát řekla, jestli mi cenovku nemůžou nalepit na to první zabalený, ale prý ne.
Tak to vůbec netuším..ale v Bille teda nenakupuju..
@krajta píše:
Nemusíte to vyhazovat. Já když jsem před mateřskou pracovala v obchodě s drobným nábytkem a doplňky do bytu, taky všechny chodili v krabicích a v tom byly zabalené v sáčcích. Ale sáčky jsem si brala domů, většinou do odpadkového koše (vidím to tak, že mám zásoby na deset let) a krabice a kartony jsem brala na topení, mám kotel na tuhá paliva. A naštěstí jsem své chování naučila i další kolegyně. Proč to zbytečně denně vyhazovat do kontejneru. Nebo když tak dávejte zákazníkům oblečení v těch sáčcích, já bych to jako zákazník jedině ocenila.
Hele fajn, že se ten pytlík nevyhodí hned, on se ale vyhodí pak až za dýl, až do něj dáš ten odpad. Výsledek stejný - na planetě ten pytlík prostě pořád bude. Na odpad se totiž hravě dají sehnat rozložitelné a kompostovatelné pytle, tzn. nemusela by jsi jinak, bez těch pytlíků z krámu, kupovat na odpad zvlášť opět nerozložitelné.
Problém je prostě celkový ve smýšlení konzumní společnosti - cílem by mělo být využít moderní technologie tak, aby život dál mohl být celkem pohodlný, ale aby se šetřilo životní prostředí a vymýšlet stále nové metody, jak nemuset další nerozložitelný plasty vůbec v prvopočátku vyrábět. Rostlinné zbytky se dají využít např. na výrobu kompostovatelného „plastu“..atd.
@krajta píše:
Karton by správně do kotle jít neměl teda.. ![]()
@krajta píše:
Máš teda názory. A ty si myslíš, že je rozdíl když si člověk chodí nakupovat a pokaždé si koupí (naštěstí už nedostane zadarmo) igelitku nebo používání jednorázového nádobí, at už papírových obalů nebo igelitových příborů. Celou diskuzi se divím, jak dospělý člověk, dle tvé profilové fotky, může mít takové názory
, protože planeta je už dost znečištěná igelity a odpadky.
Tak tvoji fotku nevidím a spíše se divím tvému názoru. Tašky se tu řeší a samozřejmě pár jedinců to nevytrhne, ale proto tu o tom píšeme. A TEN ZÁVĚR, ŽE JE PLANETA UŽ TAK DOST ZNĚČIŠTĚNÁ? Tak jí znečistíme ještě více? ty tuny odpadu v řekách, mořích ve velikosti ostrovů? Nebylo by lepší to stopnout nebo aspoň eliminovat? Já si jednorázové příbory nekupuji, piji jen z hrníčku, pokud je volba, tak beru papírovou tašku, doma třídím. Aspoň se snažím, ale pokud si člověk řekne, že je planeta dost znečištěná, tak na to kašlu je to špatný přístup. Kvůli tomu, že někdo přede mnou hodí papír na zem, já to neudělám.
a co sousedi říkali na to, že jim spaluješ odpad pod okny?