Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Já teda vlezu do autobusu a první, co udělám, že sundám batoh a dám si ho pod nohy. Ve stoje bych s ním akorát vrážela do ostatních cestujících, kdybych ho držela v ruce, tak už neudržím sebe.
A mít ho na klíně, to bych chcípla vedrem. ![]()
@Káťa19 píše:
To. pecivo me zajima, mas pytliky pruhledne?
Ne, normálka z bavlněnýho plátna. Pokladní nakouknou jen zvrchu, já jim řeknu počet a je to. Ony už mají v oku množství podle objemu pytlíku..nemám s tím problém v žádném krámě.
Co se týče hygieny, tak si myslím, že člověk přijde denně do styku s mnohem víc bacilama a breberama úplně jinde, než že si dám rohlíky do svýho látkovýho pytlíku. Jdete nakupovat, držíte košík za rukojeť, kterej držel předtím třeba nějakej špinavej bezdomovec a pak si těma rukama do toho super hygienickýho plastovýho pytlíku nandáte rohlíky a máte pocit hygieny. Fakt je to jen pocit. Popravdě, člověk nemůže být špindíra, ale přehnaná hygiena a všudypřítomná dezinfekce zdraví naopak škodí, to už vám řekne kdejaký doktor a odborník.
Všeho s mírou..v látkových pytlících na pečivo a zeleninu, plus látkových taškách bych co se týče hygieny problém neviděla. Ale teda na podlahu v MHD bych tu látkovou tašku nepokládala, anebo když jo, tak až bych jí přinesla domů, tak bych jí doma ani nepoložila na zem, držíce nákup ve vzduchu bych věci z tašky vyndala a taška by letěla do špinavého prádla.
@nikitice píše:
Co máte za kabelku?Jinak mně ta látkova přijde nehygienická, prostě tašky v mhd položím. Doma kočky a když ji vyperu, tak rohlík voní práškem.
No jinak kabelku mám spíš větší, to je fakt. Ale já malý psaníčka nenosila nikdy..
Nákup dám teda celý do jednoho batohu z jednoho hrnku taky piju celý den.
@Káťa19 píše:
@Evulina jo to mi je jasny, ja spis premyslela chlapovi do prace, ale asi prubnu tuhle, jak tu davaly holky odkaz, vypada dobre, cenove take prijatelnejsi https://outdoor-lahve. heureka. cz/nalgene-otf-750ml/specifikace/#
Jo ta vypadá taky slušně. Jinak pro dospělé lifefactory klidně jo, ale i tak bych dala pozor na pád, když ta flaška spadně blbě, na hrdlo, tak je stejně po ní..
@kontramatka píše:
@Evulina Vadí mi to brčko. Nikdy se nevymeje.
A ta cena mě dost rozesmála teda. Je to jen flaška na pití proboha.Já jsem ty naše večer umývala a říkala jsem si, musím je vyfotit, tak až budou ráno suché. A ráno samozřejmě fofr a zapomněla jsem. Tak se omlouvám, zítra to napravím.
Brčko vymývám naprosto v pohodě. Mám na to takový dlouhý tenký kartáček, namočím ho, nakapu trochu jaru a kartáček brčkem v pohodě protáhnu, takže se krásně uvnitř vymyje. Plus se vše ze silikonu dá vyvařit, jako dudlík ![]()
Jinak jo, s výší ceny souhlasím, je to děs..ale tak rozšoupli jsme se no..zas nekouříme a nepijeme, tak někde ušetříme ![]()
@Káťa19 píše:
@KimL ty brdo, tak to ja piju z jednoho cely den. Nakup dam v klidu do jedne tasky, kdyz je to zabalene
. podle me prehnana hygiena a sterilizace spise skodi
Tak to já taky piju z jednoho celý den, ale ekluje se mi to
. Nesnáším petky, protože ty často nedopiju ani, jak mi to přijde nechutný. Maximálně si koupit třeba 3 malé (max. 0,5 l). Z té velké bych se napila jednou, dvakrát a potom už by mi bylo tak zle jenom z pomyšlení pít z toho znovu, že bych radši byla o žízni. Hrozně málo piju celkově. Jediný způsob jak se napít hodně aby se mi nezvedal želudek, je když si pustím vodu a piju z dlaní
. Ale toto mám problém jenom u vody, u jiných nápojů ne. Asi že je průhledná a každý „cucek“ tam jde dobře vidět.
@Tamtama píše:
Já teda vlezu do autobusu a první, co udělám, že sundám batoh a dám si ho pod nohy. Ve stoje bych s ním akorát vrážela do ostatních cestujících, kdybych ho držela v ruce, tak už neudržím sebe.A mít ho na klíně, to bych chcípla vedrem.
Taky vlezu do tramvaje a tašku na zem pokud je větší či batoh. Tašky s nákupem taky, jsem ráda, že se držím sama. ![]()
@KimL píše:
Tak to já taky piju z jednoho celý den, ale ekluje se mi to. Nesnáším petky, protože ty často nedopiju ani, jak mi to přijde nechutný. Maximálně si koupit třeba 3 malé (max. 0,5 l). Z té velké bych se napila jednou, dvakrát a potom už by mi bylo tak zle jenom z pomyšlení pít z toho znovu, že bych radši byla o žízni. Hrozně málo piju celkově. Jediný způsob jak se napít hodně aby se mi nezvedal želudek, je když si pustím vodu a piju z dlaní
. Ale toto mám problém jenom u vody, u jiných nápojů ne. Asi že je průhledná a každý „cucek“ tam jde dobře vidět.
Já mám v práci celý den jednu skleničku, ale furt vyplachuji a leji si čistou. ustátou vodu, která bude celý den v lahvi nemusím. No hlavně vím, jak vypadá láhev do fitka či synova do školy. Měl různé od mala a v tom víčku se to vždy nějak usazuje, zvlášť, když dělám čaje. Po půl roce vyhodím každou.
@Káťa19 píše:
@KimL ty brdo, tak to ja piju z jednoho cely den. Nakup dam v klidu do jedne tasky, kdyz je to zabalene
. podle me prehnana hygiena a sterilizace spise skodi
No právě, když je to zabalené.. Ale ať jdu do lidlu nebo tesca, tak nejde mi o hygienu, ale když koupím rohlíky, tak je nehodím prostě k něčemu na sebe a i v tom lidlu něco z těch košů do tašky hodím a maso je taky opatlané. Jde mi o to, abych to oblečení neušpinila a rohlíky s masem taky k sobě nedávám. Kolikrát ta krev je i na obale.
@Evulina píše:
No jinak kabelku mám spíš větší, to je fakt. Ale já malý psaníčka nenosila nikdy..
Já buď mám menší kabelku nebo batoh, tak akorát na záda. Ale vozím si do práce v něm ráno uniformu, svačinu a sotva ho zapnu. Prostě 3 látkové bych tam nedala. Mám v něm jednu takovou mini, ale většinou se někdee stavím pak.
@Evulina
A jak to děláš v supermarketu s nákupem ovoce a zeleniny? Beres třeba 3 druhy ovoce a 3 zeleniny, to mas s sebou 6 latkovych pytliku? A to nemluvím o tom ze někde se tam musí lepit ty kódy.
@nikitice píše:
No právě, když je to zabalené.. Ale ať jdu do lidlu nebo tesca, tak nejde mi o hygienu, ale když koupím rohlíky, tak je nehodím prostě k něčemu na sebe a i v tom lidlu něco z těch košů do tašky hodím a maso je taky opatlané. Jde mi o to, abych to oblečení neušpinila a rohlíky s masem taky k sobě nedávám. Kolikrát ta krev je i na obale.
Tak s masem moc neporadím, protože máme vlastní, ale na kupované maso bych si asi brala s sebou kompostovatelný pytlíky (dělají se, dají se objednat z netu http://www.kompostuj.cz/…-kompostuji/) a maso dala do toho a pak teprve do tašky. Pečivo a zeleninu nandávám každý druh zvlášť do látkového pytlíku (takže ano, krom asi 3 látkových tašek mívám s sebou ještě asi 10 látkových pytlíků) a pak teprve ty naplněné pytlíky dávám do látkové tašky. Asi jsem nepochopila, jak jsi to původně myslela, to se omlouvám. Je jasný, že nenaházím rohlíky pouze do tašky rovnou na maso a další věci, to je fuj ee..
V mém stylu nakupování je teda ona zmiňovaná nevýhoda, že s sebou furt tahám ty tuny látky ve formě pytlíků a tašek, ale je to pouze objemný, ne těžký a hlavně mě to asi prostě baví a vidím v tom smysl no
![]()
@veria píše:
@Evulina
A jak to děláš v supermarketu s nákupem ovoce a zeleniny? Beres třeba 3 druhy ovoce a 3 zeleniny, to mas s sebou 6 latkovych pytliku? A to nemluvím o tom ze někde se tam musí lepit ty kódy.
Jo, přesně tak - mám s sebou třeba 10, někdy i víc svých pytlíků. A když kód, tak no problem, zvážím a přilepím kód na svůj pytlík. Akorát teda na ovoce a zeleninu se chystám, až budu mít čas, našít si za záclon, ty jsou totiž lehčí a na váze tolik neváží (i když je to necelá koruna navíc na jeden plátěný pytlík v porovnání s jejich plastovým pytlíkem).
@Evulina píše:
Jo, přesně tak - mám s sebou třeba 10, někdy i víc svých pytlíků. A když kód, tak no problem, zvážím a přilepím kód na svůj pytlík. Akorát teda na ovoce a zeleninu se chystám, až budu mít čas, našít si za záclon, ty jsou totiž lehčí a na váze tolik neváží (i když je to necelá koruna navíc na jeden plátěný pytlík v porovnání s jejich plastovým pytlíkem).
No obdiv, ještě jsem takto nikoho neviděla
musíš mít opravdu velkou kabelku. ![]()