Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Káťa19 píše:
Zrovna mam v planu si je usit, prodava se i takova sitovina, nekdo si je dela i ze zaclon. Nebo v tech eko obchudcich a na fleru se sezenou. Mozna je zacnu i nabizet, ale ja mam takovych planu, ze nevim co driv. za exota snad nebudu, zacina se to dost zlepsovat
Tak jdem do toho, budem dve
Akorat muj problem se sklerozou nevim.jak resit…
Je super, že se zadarmo nedávají. Mentalita většiny Čechů, bohužel, je hamty hamty, ať mám víc než tamty a když je to zadarmo, tak si jich vezmu deset… a jak to pak všude vypadá. Zpřerážela bych jim ruce. Mám textilní „skládací“ tašku, v kabelce místo nezabere a přitom je velká, vejde se tam dost. Když jdu na velký nákup, mám s sebou ty velké nákupní tašky, co se v každém super-hyper prodávají za 30korun nebo kolik. Případně vezmeme v obchodě krabici od něčeho, kterou pak spálíme při topení nebo dáme do sběru. Nejsem ani v nejmenším ekofanatik, ale jsem moc ráda, že se ty tašky zadarmo už nedávají.
@anonymni_prezdivka presne tak, mam to stejne ![]()
Jeste aby fakt zrusili ty sacky u zeleniny a ovoce, kolikrat vidim, jak si lidi odtaceji do kapsy ![]()
@Káťa19 hele ale to se mi obcas taky stane. Vezmu u zeleniny igelitak, ze chci dejme tomu redkvicky a zjistim, ze je nemaji/maji hnusne a tak automaticky strcim prazdny pytlik do kapsy. A to se nepovazuju za nejakyho hamtace, spis nevim, kam s tim jednim v ruce sezmoulanym pytlike jinam. ![]()
Ad kompostovani, u nas mame u kontejneru na trideny i popelnici na bioodpad, tak ted poctive tridim i bio, ale co tam lidi nahazi fakt nepbiram. Nejvic me dojimaj ta hovada, co tam hodi sice bioodpad, ale V IGELITAKU, takze cela popelnice k nicemu… uaaaaaa. To bych strilela. Hlavne, ze na kazdy popelnici jsou cedule s napisama, co tam patri a co ne.
@pajaxy píše:
Mas to pekne nastavenekompostovat urcite, bio odpadu je hodne…
Jeste odbocim, do ceho davas detem piti do skoly? Do plastu, nebo skla?
Strašně dlouho jsem sháněla flašky, které by měly tak široké hrdlo, aby se daly dobře vymýt a zároveň tak dobré víčko, aby netekly a taky aby nebyly na hypotéku, protože člověk nikdy neví jestli se to neztratí nebo nepraskne… A nakonec jsem sehnala asi za 70 kč a děckám je přibalila do balíčku s mikulášem, takže je mají zatím tři měsíce a ok. už jsem riskla i myčku a daly to. Je to nějaký silný plast. Mají je denně do školy plus odpolko na kroužky.
@kontramatka prosím, dej odkaz na ty flašky. Mně teče úplně všechno a jediné, co funguje, je praflaška s membránou, ale ta zas nemá kryt na tu picí část.
Jak tu tak listuju diskusí, tak jsem si coby dříve narozená zavzpomínala na mládí, kdy igelitové pytlíky natož tašky zadara v krámech vůbec nebyly, igelitka byla vzácnost ze Západu a vše se těžce recyklovalo
My třeba nakupovali pečivo do inseminačních rukavic (nepoužitých
)
Ne, že bych chtěla opěvovat nekriticky staré časy, ale ta představa, že člověk málem zahyne, když mu nedají v krámě na nákup zadarmo tašku, je v téhle souvislosti celkem úsměvná.
@Knihomyš dovolím si vmísit se - mám lahve z ikea, těsní perfektně, objem 600ml, příjemné do ruky. jsou to tyto http://mintyfinty.cz/…1024x683.jpg
jen nevím, jestli je tam stále mají, ale sázela bych, že ano…
Aha, tak mají: http://www.ikea.com/…ts/90340298/
@Knihomyš píše:
@kontramatka prosím, dej odkaz na ty flašky. Mně teče úplně všechno a jediné, co funguje, je praflaška s membránou, ale ta zas nemá kryt na tu picí část.Jak tu tak listuju diskusí, tak jsem si coby dříve narozená zavzpomínala na mládí, kdy igelitové pytlíky natož tašky zadara v krámech vůbec nebyly, igelitka byla vzácnost ze Západu a vše se těžce recyklovaloMy třeba nakupovali pečivo do inseminačních rukavic (nepoužitých
)
Ne, že bych chtěla opěvovat nekriticky staré časy, ale ta představa, že člověk málem zahyne, když mu nedají v krámě na nákup zadarmo tašku, je v téhle souvislosti celkem úsměvná.
Z kama jsi? Já jsem se pokoušela rovnou odkaz vložit, ale nikde jsem je nenašla. Ale koupila jsem je ve Vichru v Brně dole v přízemí jak jsou ty domácí potřeby a nádobí.
@anonymni_prezdivka vypada jako sklenena, davas ji do mycky nadobi? diky.
@anonymni_prezdivka Je právě že ji musíš odšroubovat ne? Já sháněla aby bylo šroubování a plus pítko s víčkem co neteče…jestli si vzpomenu tak je doma vyfotím a vložím zítra.
@pajaxy píše:
@anonymni_prezdivka vypada jako sklenena, davas ji do mycky nadobi? diky.
Nn, je to plast (takový tvrdý, nevím, jestli to mám speciální název, ale prostě se nepromáčkne). V myčce byla už několikrát a bez problému.
@pajaxy píše:
Aha, ted ctu u te ikea, ze radeji rucni myti…
to mají snad všechny. Proto jsem chtěla to široké hrdlo na pořádné vymytí.
@anonymni_prezdivka píše:
Nn, je to plast (takový tvrdý, nevím, jestli to mám speciální název, ale prostě se nepromáčkne). V myčce byla už několikrát a bez problému.
Co po zdravotni strance?(myslim ten plast) porad nad tim premyslim, ze by se mi libilo sklo, ale zase tahat strepy z aktovky, takze myslenku vzdy zapudim…
Příspěvek upraven 27.02.18 v 11:32