Igelitové tašky

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
25.2.18 12:06

Koupila jsem si v Ikee skladaci, latkove. Tak jedna je vzdy doma a druhou mam v kabelce. Je celkem prostorna. Tak jsem vetsinou vybavena svoji.
Manzel si pri nakupovani potravin v Italii koupil pevne plastove a jsou bezvadne. Ale i slozena zabere dost mista, tak do tasky neberu, ale v aute je mame porad pripravene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2930
25.2.18 12:09

Ja jsem pro placení. V obchodě pracuji (ne potraviny) a musím říct, že spotřeba tašek je desetkrát tak menší. Ono totiž když je to zadarmo tak si neberu jednu, ale rovnou několik, i když je vůbec nepotřebuji :lol: náš národ je v tomto extrém. A ještě když jdu nakoupit ass vidím jak sáčky na pečivo si cpou do kapes :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
25.2.18 12:11

Tašky zdarma si pamatuju např. z Tesca, teď už jsou asi za 2 kč. Pokud jedu vyloženě na nákup, vezmu z domu nějakou tu tašku s sebou, pokud nekde neplánovaně koupím boty nebo cokoliv, tašku si koupím :nevim:. Pokud se mi chce na menší nákup pěšky, beru si batoh. Ekologie je mi jaksi šumák, takže speciálně nenosím všude svou tašku. A papírové teda odmítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
25.2.18 12:13
@thalasan píše:
Ja jsem pro placení. V obchodě pracuji (ne potraviny) a musím říct, že spotřeba tašek je desetkrát tak menší. Ono totiž když je to zadarmo tak si neberu jednu, ale rovnou několik, i když je vůbec nepotřebuji :lol: náš národ je v tomto extrém. A ještě když jdu nakoupit ass vidím jak sáčky na pečivo si cpou do kapes :zed:

My dáváme k nákupu jednu, víc se nesmí. Máme tašky pod kasou. Nesmíme je ani samostatně prodávat, jsou jen k nákupu. A doufám, že papírové budou stále zadarmo a ty co máme ještě s plastem dají pryč. Za mě by se k drahým věcem měla taška dávat. My dáváme zákaznicím i třeba vodu, za velký nákup šampaňské a pak jí řeknu o 5 kč za tašku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
25.2.18 12:13

Na nákup potravin mám velkou pevnou látkovou tašku, v kabelce nosím běžné igelitku a malou skládací látkovou. Když jsem si po novém roce kupovala zimní bundu, nacpala jsem ji do té normální igelitky, ale ocenila bych tu větší. Teď jsem si kupovala kabát a igelitovou tašku jsem dostala, minule u nákupu v tvoření taky… Jinak si igelitky většinou neberu, mám svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61024
25.2.18 12:28
@thalasan píše:
Ja jsem pro placení. V obchodě pracuji (ne potraviny) a musím říct, že spotřeba tašek je desetkrát tak menší. Ono totiž když je to zadarmo tak si neberu jednu, ale rovnou několik, i když je vůbec nepotřebuji :lol: náš národ je v tomto extrém. A ještě když jdu nakoupit ass vidím jak sáčky na pečivo si cpou do kapes :zed:

Jak to myslis, neberu jednu ale nekolik? V jednom obchode s oblecenim si asi clovek nekolik nevezme, ne? A kdyz nakoupi ve vice obchodech a v kazdym jednu vec tak ta prodavacka to stejne sama automaticky davala do jejich tasky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
25.2.18 12:29

Já nosím látkové tašky řadu let, takže nový předpis mě v tomto neovlivnil, ale trochu mi vadí, že když si chodím do Hornbachu kupovat květiny v květináči nebo třeba sazenice, tak už nedostanu ani sáček, ve kterém si je mohu odnést, aniž bych upatlala sebe, vozík nebo pult při placení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
25.2.18 12:33

Me se tedy tento novy zakon moc libi. V 95% pripadu jiz nekolik let nosim svoji tasku (latkovku, ci tu pevnou plastovou, lterou jsem uz ale pouzila asi tak 1000×) pokud jednou za 2,3 mesice zapomenu tak ji koupim a pote do ni nacpu plastovy odpad a dam do trideneho. Jeste doufam v zakaz mikrotenovych sacku jako v Italii :) (pouzivam sitovane latkove). Tak ekologii zdar :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
25.2.18 12:39
@Tableta píše:
Mám několik látkových už léta. Přijde mi to jako samozřejmost. Ještě aby zrušili ty hloupý sáčky na rohlíky a budu spokojená :)

Presne tak :palec: chci si ted usit sitkove sacky na ovoce a zeleninu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61024
25.2.18 12:41
@Bandii píše:
Tašky zdarma si pamatuju např. z Tesca, teď už jsou asi za 2 kč. Pokud jedu vyloženě na nákup, vezmu z domu nějakou tu tašku s sebou, pokud nekde neplánovaně koupím boty nebo cokoliv, tašku si koupím :nevim:. Pokud se mi chce na menší nákup pěšky, beru si batoh. Ekologie je mi jaksi šumák, takže speciálně nenosím všude svou tašku. A papírové teda odmítám.

No zrovna ty tasky z tesca ty obyc jsou sileny.. Ta se muze doma rovnou vyhodit ty uz na tech taskach za 2kc vydelavaj.. To je ekologictejsi taska zadarmo ktera se da pouzit na vickrat nez tohle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10425
25.2.18 12:55

@Agnes9 tak to ja zas sacky vyuzivam dal. Stejne bych je jinak koupila (na sber bobku po psovi), takhlr mam aspon pocit, ze poslouzi dvakrat. Jednou na rohlik nebo jablko, podruhe na bobek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
25.2.18 12:59
@sakota píše:
@Agnes9 tak to ja zas sacky vyuzivam dal. Stejne bych je jinak koupila (na sber bobku po psovi), takhlr mam aspon pocit, ze poslouzi dvakrat. Jednou na rohlik nebo jablko, podruhe na bobek.
:pankac: Já do tašky z tesca za 8 kč vyberu kočce kočkolit. Jinak mě vadí, jak jsou ty tašky hnusné, že se s ní stydím i do tramvaje.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
25.2.18 13:01
@Káťa19 píše:
Presne tak :palec: chci si ted usit sitkove sacky na ovoce a zeleninu

Taky jsem si vlastní ušila. Z té nejlevnější metráže záclov z Ikea :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.2.18 13:05
@evill píše:
A co Te tak nemile prekvapilo? Kdyz kupujes obleceni, tak tech pet kc navic snad neni nic hrozneho, aby to clovek komentoval slovy " to jsem vubec necekala" ne? Chapu, ze kdybys vybehla koupit rohliky a sunku jen s padesatikackou v kapse, tak Te muze taska navic rozhodit, ale takto? Ale jsem rada, snad to splni svuj ucel, a budou si lidi nosit svoje tasky.

Tak překvapilo mě, že musím platit za tašku s logem firmy v obchodě s oblečením, kde jsem byla zvyklá, že dostanu tašku. Navíc, když ji mimo EU dostanu pořád

• Citovat
  • Upravit
4700
25.2.18 13:12
@Black Cat píše:
Igelitové teď používám už dost málo. Buď použiju svoji textilní, nebo koupím tu obrovskou pevnou tašku, kterou potom použiju na víc nákupů.
V obchodech s oblečením bych to viděla na recyklované papírové.
Ale mě teda přijde divný platit za tašku, na které je logo obchodu. Za takovou tašku by zákazník podle mě platit neměl. Protože je to prostě reklama. Takže to by snad měli platit oni mě, že budu chodit po městě s logem jejich obchodu :roll:
Platit by se mělo jen za tašky bez loga. Howk.

Třeba to nějaký obchod vyřeší kulantně, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Nemarkuje k nákupu tašku a automaticky se na lístku objeví sleva v hodnotě té tašky. (např jako sleva za reklamu). :lol: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný