Igelitové tašky

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
a12
61032
25.2.18 13:17
@mgdln píše:
Třeba to nějaký obchod vyřeší kulantně, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Nemarkuje k nákupu tašku a automaticky se na lístku objeví sleva v hodnotě té tašky. (např jako sleva za reklamu). :lol: :pankac:

No tak takhle jsme to meli v tom sportisimu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45688
25.2.18 13:17
@Knihomyš píše:
@veria No, já si právě myslím, že člověk nedostal tu tašku zadarmo ani před zákazem. Aspoň tam, kde chodím, ne.

No nevím kam chodíš, ale dřív byly tašky k oblečení zdarma - i v takových obyc obchodech jako CA, HM, Lindex… o dražších ani nemluvím. Teď mají zákaz. No ale je to jedno, já si ji za těch 5 korun koupim, nechodím pořad s nakyma taskama v kabelce, spousta věci koupim neplánovaně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
25.2.18 13:23

Oni se jests nekde davali v posledních letech tasky zdarma? Ja uz to ani nepamatuju. Jinak ja si proste k nakupu koupim proste urcity pocet igelitek. Opakovane je nepouzivam, vzdy si kupuji nove. Doma je pak pouzivam na odpadky nebo k baleni různých veci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
25.2.18 13:34
@srpen89 píše:
Oni se jests nekde davali v posledních letech tasky zdarma? Ja uz to ani nepamatuju. Jinak ja si proste k nakupu koupim proste urcity pocet igelitek. Opakovane je nepouzivam, vzdy si kupuji nove. Doma je pak pouzivam na odpadky nebo k baleni různých veci.

Papírové sa dávají pořád. Myslím obchody s oblečením, ne potraviny. U Bati mi daly boty automaticky do tašky, nepodají vám krabici s kozačkami do ruky. A nenosím v kapse takovou tašku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.2.18 13:54

V Bille smysl tohoto zákona nepochopili. Ekologická papírová stojí 8 Kč a igelitka 6 Kč. Tady to pozbývá významu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
25.2.18 13:59
@ebroker777 píše:
V Bille smysl tohoto zákona nepochopili. Ekologická papírová stojí 8 Kč a igelitka 6 Kč. Tady to pozbývá významu.

Tak ono třeba ví, že těch igelitových stačí míň, tudíž jsou v konečném důsledku ekologičtější ;) papírové tašky taky nebudou zrovna nejekologictejsi, ale to ukáže až čas, tak jak tomu je třeba v případě slavných ekologických žárovek

• Citovat
  • Upravit
2474
25.2.18 14:30
@nikitice píše:
Papírové sa dávají pořád. Myslím obchody s oblečením, ne potraviny. U Bati mi daly boty automaticky do tašky, nepodají vám krabici s kozačkami do ruky. A nenosím v kapse takovou tašku.

Já jsem nikdy oblečení do papírové tašky nedostala :( :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
25.2.18 14:38
@Bandii píše:
Já jsem nikdy oblečení do papírové tašky nedostala :( :mrgreen:.

Tak si jdi koupit třeba něco do Michael Kors :-) Tam mají jen papírové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
95
25.2.18 14:45
@lucenka píše:
Tak ono třeba ví, že těch igelitových stačí míň, tudíž jsou v konečném důsledku ekologičtější ;) papírové tašky taky nebudou zrovna nejekologictejsi, ale to ukáže až čas, tak jak tomu je třeba v případě slavných ekologických žárovek
  • jenže papír nevadí, zato plast už je v celém ekosystému, ve vodě z kohoutku, v mořích, v půdě.

"Většina ryb z Atlantiku má v sobě plasty

Částečky jedovatých plastů byly zjištěny v tělech téměř tří čtvrtin ryb žijících v hlubinách severovýchodního Atlantiku, tedy v té části oceánu, která je nejblíž Evropě. Dokumentuje to studie zveřejněná vydavatelstvím Frontiers in Marine Science. "

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
25.2.18 14:54
@ebroker777 píše:

Stejne tak v albertu. Maji tenkou igelitku, silnejsi igelitku a papirovou tasku. Papirova je nejdrazsi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2474
25.2.18 15:21
@nikitice píše:
Tak si jdi koupit třeba něco do Michael Kors :-) Tam mají jen papírové.

Za hadry tolik nedám :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6200
25.2.18 15:24
@Bandii píše:
Za hadry tolik nedám :mrgreen:.

Mají kabelky a boty hlavně, ale taky bych si to nekoupila :-) Jen pak k takovému nákupu je ta taška zdarma normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2427
25.2.18 15:44

Já mám v batohu látkovou. Když se mi do ní nákup nevejde, tak narychlo přihodím nejbližší tašku (ať už igelitku nebo papírovou). Igelitky používám dál třeba při stěhování nebo jiné přenášení věcí (cestování atd.). Papírové používám na třídění. Ale oblečení z obchodu bych si teda do tašky, v které jsem předtím měla jídlo, nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.2.18 12:44
@nikitice píše:
My dáváme k nákupu jednu, víc se nesmí. Máme tašky pod kasou. Nesmíme je ani samostatně prodávat, jsou jen k nákupu. A doufám, že papírové budou stále zadarmo a ty co máme ještě s plastem dají pryč. Za mě by se k drahým věcem měla taška dávat. My dáváme zákaznicím i třeba vodu, za velký nákup šampaňské a pak jí řeknu o 5 kč za tašku :nevim:

Tak jim dávejte látkové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
26.2.18 12:48
@veria píše:
No nevím kam chodíš, ale dřív byly tašky k oblečení zdarma - i v takových obyc obchodech jako CA, HM, Lindex… o dražších ani nemluvím. Teď mají zákaz. No ale je to jedno, já si ji za těch 5 korun koupim, nechodím pořad s nakyma taskama v kabelce, spousta věci koupim neplánovaně.

Jo, já to brala na potraviny, oblečení tak často nekupuji :) Tak to halt budeš mít v papírových taškách, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný