Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@pajaxy látkovou tašku peru dle toho co v ní mám. Klidně ji dám do prádla dvakrát po sobě. Tedy neperu „jen“ tu tašku, vždy dávám k ostatnímu prádlu. Látkových tašek mám několik i různých velikostí.
Na cesty na boty většinou použiji pytle na odpadky, které po návratu dám do koše, na špinavé prádlo použiji velký látkový pytel, který mám ještě z doby, kdy děti byly malé, nebo když jedeme na dovolenou celá rodina, tak většinou mám buď dva kufry nebo více zavazadel, tak jedno je určeno na špinavé prádlo.
@elen-ka a s cim ty tasky peres, jsou takove jemne, ale zase pridat k jemnemu pradlu se mi prici…
U tech tasek na boty, plavky…mne vyhovuje, ze jsou takove pevnejsi nez pytle.
@pajaxy @ekira5 Já jsem kabelkofil, takže mám kabelku a v ní takové ty skládací tašky látkové co dostaneš třeba v yves rocher nebo DM. Nezabírají žádné místo, nic neváží a šupneš je oprat s prádlem a jsou hned suché.
@pajaxy píše:
@elen-ka a s cim ty tasky peres, jsou takove jemne, ale zase pridat k jemnemu pradlu se mi prici…
Tak přeci nakupuješ věci, které máš pak v lednici, které máš v domácnosti, v policích, ve spíži, saháte na ně…nebavíme se o nákupu toxického odpadu ![]()
Hážu je normálně k barevnému prádlu, kde jsou tepláky a fusakle.
@kontramatka takze vylozis nakup, slozis a das zpet do kabelky…pro me (bordelare) zase prace navic
ale jo, je to tak spravne a melo by to jit ![]()
A kupujete nekdo treba pecivo nebo zeleninu do neceho jineho nez do mikrotenaku? Docela uvazuju nad temu, co jsem videla v nejakem.eko obchudku, byly usite z neceho jako pruhledna organza, takze je do toho na kase videt a je to lehke. No ale byla bych za exota a musela bych myslet na to si je brat s sebou, coz je pro me nadlidsky ukol. ![]()
Jinak ja taham v kabelce latkovou tasku, na velke nakupy bereme velke pevne tasky ala Ikea, ale kupuju obcas i ty papirove, protoze jsou super na shromazdovani peciva pro slepice, neplesnivi to v tom ![]()
To jo ale i ty igeliky jsou takove usmudane, ulepene…ale je fakt ze je nosim (vozim v kufru auta) vickrat…pak v nich treba vynesu plasty do kontyse (krabicky od zeleniny…tech mame hodne+sem tam od masa)
@robínek jj papirove taky pouzvam na suche pecivo, nez ho odvezu pro zvirata
@robínek Dávám do toto papírového s pásem celofánu. Tam pak dávám suché pečivo sousedce pro slepice.
@pajaxy tak já jsem se naučila nakupovat max. dvakrát do týdne, takže nejsem žádný otrok skládání tašek a nákup nám zaklízí děti (chtějí mít přehled o dobrotách) a ty pak ty tašky hodí automaticky do špíny.
Plastové krabičky o d ovoce vytřu hadříkem a schovávám tchánům, oni nám pak v nich posílají sezónní sklizeň ![]()
Od masa krabičky nemívám, kupuju maso u řezníka, který ho fláká do papíru jako za stara. Teď jsem si v DM vyzvedla i malá komposter, takže jsem začla kompostovat i odpad z vaření. Ale je to stejně kapka v moři. Spíš kvůli dětem, aby měli ánunk, že prostě musejí být ohleduplní k přírodě v rámci možností. ![]()
@pajaxy píše:
No já mám plátěné, takže je peru buď s ručníky nebo s všeobecnými věcmi (např. ponožky, tepláky, domácí trička dětí. Tam dávám vše co nechci prát na jemno.
@pajaxy píše:
@kontramatka takze vylozis nakup, slozis a das zpet do kabelky…pro me (bordelare) zase prace navicale jo, je to tak spravne a melo by to jit
no já to taky tak dělám, někdy to „hodím“ do boxu na tašky a pak si to „někdy“ zase vrátím do kabelky ![]()
Mas to pekne nastavene
kompostovat urcite, bio odpadu je hodne…
Jeste odbocim, do ceho davas detem piti do skoly? Do plastu, nebo skla?
@robínek píše:
A kupujete nekdo treba pecivo nebo zeleninu do neceho jineho nez do mikrotenaku? Docela uvazuju nad temu, co jsem videla v nejakem.eko obchudku, byly usite z neceho jako pruhledna organza, takze je do toho na kase videt a je to lehke. No ale byla bych za exota a musela bych myslet na to si je brat s sebou, coz je pro me nadlidsky ukol.
Zrovna mam v planu si je usit, prodava se i takova sitovina, nekdo si je dela i ze zaclon. Nebo v tech eko obchudcich a na fleru se sezenou. Mozna je zacnu i nabizet, ale ja mam takovych planu, ze nevim co driv
. za exota snad nebudu, zacina se to dost zlepsovat ![]()
Potraviny nosiť v látkovej taške mi príde normálne, robím to roky a periem podľa potreby. Ale neviem si predstaviť v textile vybrať látkovú tašku
tam v prvom obchode si kúpim a ak idem do ďalších dávam do prvej igelitky.