Igelitové tašky

• Fotoalbum (11)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3739
26.2.18 12:49
@Tableta píše:
Mám několik látkových už léta. Přijde mi to jako samozřejmost. Ještě aby zrušili ty hloupý sáčky na rohlíky a budu spokojená :)
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
26.2.18 12:52

Používám hadrovky z DM. jednu jsem už měla tak ošuntělou, že mi pokladní nabídla novou na výměnu. :jazyk: :jazyk: :jazyk: V létě jsme do ní sbírali houby, a jak jsem ji pak vyprala, tak vypadala dost jetá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
26.2.18 16:04

Jo, jen ty hadrový je třeba prát prostě víííííííc jak jednou… protože je to fujtajbl nehygienický. Abychom si v návalu té ekologie to zdraví nezničili ještě víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.2.18 16:42
@Black Cat píše:
Jo, jen ty hadrový je třeba prát prostě víííííííc jak jednou… protože je to fujtajbl nehygienický. Abychom si v návalu té ekologie to zdraví nezničili ještě víc.

Tak lepší než pít mikroplast, ekologie chrání i nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
256
26.2.18 17:03

@jitka3333 Ja jsem rada ze jsou zpoplatnene. Kolikrat jsem videla lidi jak si berou snad milion tasek snad na kazdou vec zvlast. Nevim proc ale prislo mi ze kdyz je to zadarmo, tak se vsichni chteji zblaznit. Uz roky si nosim svoji textilni tasku, kterou obcas vyperu a jedu dal. V obchode ai ani neberu moc sacku pokud to neni potreba treba na pecivo nebo neco co bych rozmackla. U nas doma ani igelitku prakticky nenajdu mozna jednu :-) a tu nosime na bazen na mohle plavky :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
26.2.18 17:29
@jarmarkty píše:
@jitka3333 Ja jsem rada ze jsou zpoplatnene. Kolikrat jsem videla lidi jak si berou snad milion tasek snad na kazdou vec zvlast. Nevim proc ale prislo mi ze kdyz je to zadarmo, tak se vsichni chteji zblaznit. Uz roky si nosim svoji textilni tasku, kterou obcas vyperu a jedu dal. V obchode ai ani neberu moc sacku pokud to neni potreba treba na pecivo nebo neco co bych rozmackla. U nas doma ani igelitku prakticky nenajdu mozna jednu :-) a tu nosime na bazen na mohle plavky :-D.

Tak třeba mne přijde nechutné dát do stejné tašky maso a jakékoliv další potraviny. To samé ovoce a zeleninu dávám samostatně. Jo a igelitky pak znovu využívám na odpadky. Takhle mi to přijde trochu jak lobby výrobců pytlů na odpad, aby je lidi kupovali

• Citovat
  • Upravit
lucenka
26.2.18 17:30
@Pipilota Citrónie píše:
Tak lepší než pít mikroplast, ekologie chrání i nás.

Tak hlavně, že běžný prací prášek, praní v pitné vodě vůbec neničí přírodu :palec: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
6171
26.2.18 17:44
@lucenka píše:
Tak třeba mne přijde nechutné dát do stejné tašky maso a jakékoliv další potraviny. To samé ovoce a zeleninu dávám samostatně. Jo a igelitky pak znovu využívám na odpadky. Takhle mi to přijde trochu jak lobby výrobců pytlů na odpad, aby je lidi kupovali

V tom s tebou souhlasím. Já když jdu do tesca, tak můj nákup je syrové maso, pecivo, třeba triko, ponožky, něco na zub pro malého, pečivo.. A nedám ani maso k triku, ani pečivo a ani maso k čemukoliv a tři tašky u sebe v kabelce nemám. Pak využiji doma na kočkolit. Jinak odpad třídíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
27.2.18 07:42
@lucenka píše:

Tak normálně jsou dneska ke koupi eko pytle, které jsou běžně biologicky rozložitelné. A není nic jednoduššího, než si vzít několik plátěných tašek, na maso, zeleninu, potraviny, drogerii a pak se šupnout vyprat s prádlem, které pereme v bioprášku na praní :mavam: :mavam: :mavam:
K čertu s igelity.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
27.2.18 07:46
@kontramatka píše:
Tak normálně jsou dneska ke koupi eko pytle, které jsou běžně biologicky rozložitelné. A není nic jednoduššího, než si vzít několik plátěných tašek, na maso, zeleninu, potraviny, drogerii a pak se šupnout vyprat s prádlem, které pereme v bioprášku na praní :mavam: :mavam: :mavam:
K čertu s igelity.

tak ono i ty tenké igelitky jsou rozložitelné, takže pak člověk nemusí kupovat pytle ;) a jak píšu, většinu roku to řešit nemusím, protože nákup dostanu ve více taškách než do kolika bych to sama dala.

• Citovat
  • Upravit
27863
27.2.18 07:48

Mňa by zaujímalo ako to riešite pri nákupe textilu. Tiež si nosíte látkové alebo kúpite ich?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
27.2.18 08:12

Obcas nejaka ta igelitka se hodi, napr. kdyz balim boty do kufru, dam je do igelitky, nebo ji beru na spinave pradlo na cesty…na nakup pouzivam vickrat takove vetsi pevnejsi…pak vyhodim
Jak casto perete ty latkove? neni to fujtajbl, davat je opakovane do kabelky…vim jak vypadaji ty plastove po opakovanem pouziti…kolik tasek mate v kabelce, na pecivo, na zeleninu, na maso, na textil…to abych poridila tasku na tasky… :think: jinak s plasty taky zachazim uvazlive a snazim se je v domacnosti nahrazovat (sklenene dozy, papir, piti v pet nekupujeme - pouze teda obcas sirup)

Příspěvek upraven 27.02.18 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24123
27.2.18 08:12
@ekira5 píše:
Mňa by zaujímalo ako to riešite pri nákupe textilu. Tiež si nosíte látkové alebo kúpite ich?

Když si to uvědomím, tak si tašku vezmu s sebou. Když mě to nedojde, tak si ji koupím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
27.2.18 08:13
@lucenka píše:
tak ono i ty tenké igelitky jsou rozložitelné, takže pak člověk nemusí kupovat pytle ;) a jak píšu, většinu roku to řešit nemusím, protože nákup dostanu ve více taškách než do kolika bych to sama dala.

jo, tak každý si to šéfuje podle svého. Já ty pytle mám doma koupené pro strýčka příhodu pořád. A igelitky v obchodě jsem nikdy somrovat nemusela. A když mi nabízejí, nechci ani kdyby byly zadarmo. hnusí se mi to, stejně jako petlahve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
27.2.18 08:15
@ekira5 píše:
Mňa by zaujímalo ako to riešite pri nákupe textilu. Tiež si nosíte látkové alebo kúpite ich?

Tu prvni koupim, ostatni textil pridavam do ni, pak ji jeste vyuziju jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný