Problémy se čtyřletou dcerou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16986
11.10.14 23:50
@denunka píše:
Prosím jak to vymazu. Jsem zde nova a nejspíš naposled

klid… je to pro tebe hodne emotivne a nikdo te nechape. Ano, kdo nezazil, nepochopi. Nas maly je cerstve trilety, kufry si teda jeste nebali, ale tak procitene rika „Maminko jdi pryc, nechci Tebe tady“, ze mi to kraji srdce nozem. „Nastesti“ pro moji psychiku to rika i svemu zboznovanemu tatinkovi. Ted byl tyden klid, zadne takove hysteraky (protoze pri tom neni nijak osklive prisny, miva u toho brecici zachvaty) nepachal. Vcera a dnes pobyl par hodin u milujici babicky :roll: a dnes nam uz 2× predvedl podobnou scenu.
Libi se mi podpis jedne z uzivatelek tady, nevzpomenu, mozna Fíková?? Kazdopadne je to ve smyslu „nejtezsi je milovat lidi, kteri to nejvice potrebuji“. Tohle si vzdy opakuji v duchu, kdyz spusti a zacne byt az hnusny.
Posilam trpelivost do navstevy psychologa :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4077
11.10.14 23:56
@denunka píše:
Dcera 4.5 roku poslední měsíce nezvladatelna. Klasicke pokyny jako je uklid si hračky, vyčistí si zuby, půjdeš už spát absolutne ignoruje. Konci to vzdy brekem, kdy si bali svuj kufřík a chce odejít z domova. Sceny jsou na denním pořádku několikrát za den. Domlouvani, vysvětlování, pevne objeti, ignorace nepomáhá az bohužel výprask. Dnes při večerním nechtěni jít spát nám řekla že už chce umřít, ze ji to už na tomhle světe nebavi. Neustale nám říkají, že ji nemáme radi a jen její bratra 18 měsíců. Jsme už zoufali

Co a to říkal tvůj psycholog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.10.14 00:01

Presne kdo nezazil nepochopí. My ji. nedame na zadek každý den.jen když je několikrát napomenuta a neustále drza.Ja bych pro ni snesla modre z nebe
Ale nemůžeme si ji nechat přerůst přes hlavu. nejaka důslednost musí byť. A už mi někdo poraďte jak to vymazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
12.10.14 00:04

@denunka důslednost být musí, ale jsou i jiné cesty, jak ji docílit, než fyzické tresty. A hlavně ji opravdu také občas (často) řekni, jak moc jí máš ráda. Přeju hodně štěstí, ať se situace srovná a psycholog pomůže. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.10.14 00:10

Myslela jsem že se vypovídám. Ted si připadám jak matka týrnka co svou dceru bije a nedává ji najevo lásko. VÍM že máme problem ona od malička byla výraznější dite. snazime se ale bohužel ted s nástupem do skolky. krouzku to je horší a už neunosne.muze mi puknout srdce.kdyz ji vidím jak se trápí ale v některých situacích to vidím ze dela naschvál. Ale nehodlám se tady obhajovat ono je strasne jednoduchý si něco přečíst a udělat si obrázek podle psaného textu…jak jsem psala.kdo nezazil a nezná ji nepochopi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.10.14 00:18

@denunka uberte ji povinnosti - treba krouzky?? Jak jsi psala - zacni uklizet s ni, dej ji pocit, ze je ta malicka holcicka. My s nastupem do skolky museli zacit opet krmit a obouvat botky (na radu jednoho neho andela ;) odsud) a razem byl maly mnohem klidnejsi - jakoby potreboval ujistovat, ze ho mame radi. Kazdou chvili cekame prirustek, mozna to take citi a tak resi zarlivost, nikdo jim do hlavinek nevidime :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.10.14 00:21

Mela dva.na její žádost jsme ji jeden odebrali. zkusim se k ni chovat jako k bráchovi v některých situacích nebudu brát to ze je už velka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
12.10.14 00:22

@denunka nikdo neříká, že jsi tyranka. Také mi občas už ujedou nervy a syn dostane. Ale snažím se to vždy překousnout. Nejednou jsem v duchu počítala do 10, abych mu fakt nenaflákala a v poslední době takto v duchu počítám téměř denně. Nebude to jednoduché, ale opravdu bych se zaměřila na to, že má pocit, že ji nemáte rádi. Já se se synem hodně mazlím, často mu říkám, že ho mám ráda. A ačkoli mi také často říká „nechci mami, mami pryč“ tak ještě častěji sám za mnou chodí „mami, mazlit“. Občas se mi stane, že v tu chvíli nemohu, ale už ví, že když mu řeknu, že za 5 minutek, tak že opravdu za 5 minutek se pomazlit přijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16986
12.10.14 00:23
@denunka píše:
Mela dva.na její žádost jsme ji jeden odebrali. zkusim se k ni chovat jako k bráchovi v některých situacích nebudu brát to ze je už velka

myslim, ze je to dobry napad :palec: A treba i vubec vypustit to slovo „velka“, treba je to na ni moc velka zodpovednost :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.10.14 00:23
@BohunkaP píše: … Tohle je nesmysl, tohohle opravdu není 4,5 leté dítě schopné, mluvit o smrti jako o východisku ze světa. …

No já nevím. :think: Normální to rozhodně není, běžné také ne, ale viděla jsem jakýsi dokument o klukovi, který od malička mluvil o tom, že chce umřít. Byl samozřejmě léčen, ale s přibývajícím věkem to bylo stejně stále horší. Ta máma nedělala nic jiného, než ho hlídala, protože on se o to pak začal i pokoušet. Sourozenec tam snad nebyl žádný, to si už nepamatuji přesně. :think: A začalo to opravdu hodně v malém věku… :nevim: (nevzpomenu si jak se ten dokument jmenoval, vím jen, že to bylo asi z USA)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
12.10.14 00:24
@Fjodorka píše:
Musim s tebou nesouhlasit. Dodnes si pamatuji, ze kdyz mi bylo 6 nebo 7, tak jsem jeden vecer hrozne plakala a to proto, ze mi doslo, ze jednou umru a nic po mne nezbude a budu proste v mziku pryc, presne tak jsem to rekla mamce a ta me pak utesovala. A nikdo v okoli neumrel, prvni smrt nekoho, koho jsem znala, jsem zazila az v 16.

Ja jsem asi zaostala, pac ja tenhle stav mela fakt az v puberte, nevim, kolik mi bylo, ale tech 14 to klidne mohlo byt…a to mi umrel deda, kdyz mi bylo 10. Treba je to nejaky prumer, ale take bych to videla spis na tenhle pocit, ze se mrtvi nevrati, chapou urcite deti drive. Nicmene v kontextu diskuse - na ctyrlete dite mi to prijde fakt brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
12.10.14 00:29

To opravdu nejde nikde vymazat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
12.10.14 00:38
@denunka píše:

Ale jde. Musíš požádat adminy.

Jen si myslím, že to není nutné. Že tě nikdo neodsuzuje, nemyslí si o tobě, že jsi špatná. Jen že možná něco co děláte, potřebujete dělat jinak, aby byla holka v pohodě. A tak tu děvčata píšou návrhy, co nedělat a co naopak dělat. :nevim:

Uvědom si jednu věc. Tím jak teď zkratkovitě jednáš, vycouváváš z toho, že jsi založila diskuzi a najednou ji tu nechceš, tak to něco vypovídá o tobě. Člověk si klade otázku: Nesnese cizí názor/kritiku? Jedná impulzivně a zkratkovitě? Není si sama sebou jistá? Jak se asi chová v běžných situacích v běžném životě?

Přemýšlej o tom. ;) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.14 00:42
@denunka píše:
Mela dva.na její žádost jsme ji jeden odebrali. zkusim se k ni chovat jako k bráchovi v některých situacích nebudu brát to ze je už velka

ale ona je ještě malá.. to že je starší neznamená že je velká.. zkus si to pořád opakovat a uvidíš bude líp ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.14 00:45
@denunka píše:

můžeš požádat adminy o vymazání, ale upřímně.. pokud nejsi schopná třídit to co je pro tebe přínosné od toho, co přínosné není zde v diskuzi, jak chceš zvládnout terapii? to taky nebude prča..ber to tu jako trénink

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin