IKEA kuchyň + spotřebiče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1165
18.8.10 22:55

Nás kuchyň vyšla pouze skřínky na 20tis.
Jak tu někdo píše problém s jinou deskou? Tak teda nevím máme s Obi klasickou 60cm na hloubku a normálka. Ty otvory kvůli zásuvce jsme tam dělali, ale vím, že rodiče mají linku od stoláře a také jim to dělal a podle mě je to lepší, není to vidět, šuplíky třeba do té zásuvky nezasahují a kdyby „něco“ vytáhnou se šuplíky a mohu to vypnout se zásuvky, stejně, ale ten kábl třeba na troubu atd. se přece musí někam protáhnout…
Jinak spotřebiče jak říkám ostatní doporučují, my jsem museli šetřit na každé tisícovce, takže třeba tu induknčí desku máme za 11tis. z netu a v Ikea nevím kolik by přišla, ale myslím, že nemají moc na výběr, takže proto jsme volili svoje spotřebiče, které tam tak jak tak pasují (samozřejmě vestavné)
Desku, baterie, dřez a spotřebiče jsme prostě koupili jinde a všechno i na nepravý úhel pasovalo, :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
20.8.10 10:46

Řešila jste některá problém, který nakousla Anastázie? Tj. prostor pro rozvody? Taky chceme pořídit IKEA kuchyň, jenže potíž je v tom, že bydlíme v paneláku a voda, odpad a plyn jsou vedeny před stěnou. A jiné řešení než provrtat otvory do skříněk zvolit nemůžeme. Odstavit spodní skříňky kus od zdi a pořídit hlubší desku u nás nepřipadá v úvahu, máme úzkou kuchyň a bojujeme o každý centimetr (do hloubky), aby se dalo kuchyní procházet. Takže už dlouho řeším logický problém, jak to všechno poskládat včetně trouby a myčky. Do nich vrtat otvory pochopitelně nelze a problém jsou i šuplíky, za ně by se rozvody taky nevešly (šuplíky by nešlo zasunout). Ano, některá kuchyňská studia mají skříňky o fous mělčí, nějaký truhlář by je taky asi vyrobil na míru, jenže já jsem se zakoukala do konkrétní kuchyně z IKEA a snažím se najít řešení, které možná ani neexistuje :nevim:. Pokud se u někoho z vás taky „vrtalo“, určitě uvítám rady a zkušenosti…
Jinak IKEA nově nabízí i hlubší desky než je těch u nich standardních 62cm, v podstatě na zakázku na míru, ale čeká se na to cca 4 týdny a určitě jsou dražší.
Kacko198, marně se na fotce tvojí (moc pěkné!) kuchyňky snažím rozpoznat, co máte za desku. Je to IKEA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
20.8.10 10:53

Kacko198, možná fotka zkresluje, ale dělá to na mne dojem, že nad sporákem nemáš skříňku na digestoř, ale klasickou 70cm a vedle tu vyšší 92 cm. Jsi s tím spokojená? Nejsem mrňous, ale odhaduji, že do horní police už nelze dosáhnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
20.8.10 19:53

Bluesky, já jsem to dělala - to vrtání :wink: V mém případě jsme vyřezávali skoro celou zadní stěnu u skříňky pod dřez - protože tam je vodoměr a trubka na vodu kouká ze zdi (ale je dobré tam tu zadní stěnu dát a pak v ní vyříznout díru, protože bez zadní stěny ta skříňka není tak pevná) a pak ještě do dna - kvůli hadicím k myčce.
A v další skříňce jsme vrtali otvor v boku (je to rohová skříňka), protože tam zrovna kouká plyn. Víc skříněk nemám :wink:
Ty šuplíky by možná mohly být trochu kratší - zkoumala jsi to? Já ne, protože šuplíky nemám a troubu taky ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
20.8.10 19:58

Jinak myčka (já mám vestavnou - nevím jak u ostatních) má vzadu místo na trubky, tam není problém protáhnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
21.8.10 20:54

Rozumím tomu dobře, že mezi zadní stěnou IKEA skříňky a vlastní věstavěnou myčkou je v rámci skříňky prostor, kudy by se dala vést voda a odpad? Tj. z jedné strany na druhou, provrtanými otvory v bočních stěnách skříňky? Trubky nám vedou po zdi podél linky, tj. až dosud jsem neviděla jiné řešení, než že by myčka musela být až na samém konci řady skříněk - protože by se za ní již nic vést nedalo. Takže tvoje poznámka mne dost zaujala, ale nejsem si jistá, jestli jsem si jí správně vyložila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
21.8.10 21:01
AnastazieB píše: …ty šuplíky by možná mohly být trochu kratší - zkoumala jsi to? Já ne, protože šuplíky nemám a troubu taky ne.
Zjišťovala jsem, do 60cm hlubokých skříněk se skutečně dají dát mělčí šuplíky, ale je to dost nevyužitý prostor, mají hloubku horních skříněk… Nemáš-li troubu, nepečeš? (Ptá se ta pravá, já nepeču skoro vůbec, ale omluvou mi je čtvrtstoletí stará plynová trouba…)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7840
21.8.10 21:05
AnastazieB píše:
Jinak na www.living.cz v diskuzích je o kuchyních Ikea rozsáhlá diskuze, našla jsem tam pár užitečných a důležitých tipů, které bych sama nevymyslela a pak by mi to nešlo sestavit.
Nemáš, prosím, přesný odkaz? Těch diskusních témat je tam móóře…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
21.8.10 21:09

Nevím jestli si rozumíme, takže pro upřesnění - myčka vestavná není ve skříňce, jen volně stojí, nad ní je deska a na dveřích dvířka v designu kuchyně. Ale to je ti asi jasný. A v obyčejný skříňce samozřejmě díry nejsou, ale dají se tam jednoduše navrtat - a těma dírama pak vedeš hadice od myčky do vedlejší skříňky k odpadu a k vodě (případně tam protáhneš něco dalšího).
A troubu mám, ale sporák, samostatně stojící :wink:
Jestli chceš, pokusím se to nějak nafotit.

Příspěvek upraven 21.08.10 v 21:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
21.8.10 21:11

Tady je to mírně vidět http://3.bp.blogspot.com/…P1020329.JPG

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
21.8.10 21:19
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
21.8.10 21:25

Taky máme kuchyňskou linku z IKEY a jsme spokojení, bohužel desku (přes roh), jsme museli řešit na dva díly a tak je tam lišta, ale to je detail, ale co jsme děsně prošvihli, bylo, že nám dali jiný rozměr skříně (o 20 cm nižší) a už jsme neměli energii to řešit (už takhle to předělání bylo hooodně náročné), tak tvrdíme, že vyšší neměli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13753
21.8.10 21:29

Já mám taky desku přes roh, ale tu lištu jsem právě nechtěla, takže to mám seříznutý do úhlu 45°C z obou stran a slepený a sešroubovaný zespodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
21.8.10 21:32

Dobré řešení:palec: Tohle mi nějak nedošlo, že by to šlo a spáru máte zadělanou nějakým tmelem?

AnastazieB píše:
Já mám taky desku přes roh, ale tu lištu jsem právě nechtěla, takže to mám seříznutý do úhlu 45°C z obou stran a slepený a sešroubovaný zespodu.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10459
21.8.10 21:34

Bluesky - právě jsme dodělali novou linku a měli jsme stejný problém s odpadem a vodou, takže manžel vyřezal do korpusů díry, aby šly přisunout až ke zdi - tedy téměř, protože máme šuplíky. Mezeru mezi zdí a skřínkami zakryl pracovní deskou, máme ji hlubokou 63 cm a s tím není problém. Sporák nemám, ale varnou desku, myčka stojí na kraji linky, kde už trubky nevedou :-D
Zítra můžu vložit foto :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1