IKEA kuchyň + spotřebiče
- Fotoalbum (9)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My zrovna dáváme dohromady kuchyň IKEA. Vzala jsem i spotřebiče, protože jsem nechtěla komplikovat vestavování. Mám myčku, horkovzdušnou troubu a sklokeramickou desku - ta v pohodě, zbytek vyzkouším zítra a dám případně vědět.
Pracovní desku jsme museli nastavovat, je fakt že člověk si tam dřez, sporák atd. musí vyříznout sám. Ale mám doma šikulu. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, my kuchyň z Ikey máme, spotřebiče máme odjinud, jsou prý levnější (to nemám ověřené, bydlíme v nájmu a kuchyň platil pan domácí, my si ji jen vymysleli). Nám to teda skládali řemeslníci, ale ty skříňky jsou jednoduchý, jako ostatní nábytek z Ikey. Ta deska se prodává v kuse, takže vám to někdo musí uříznout, navíc je třeba tam vyřezat dřez. Takže na to bysme si netroufli. Stejně tak i s připojením vody, to bych svěřila řemeslníkům.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám také kuchyň Ikea a jsem moc spokojená.Spotřebiče máme Baumatic, ale kamarádka má i spotřebiča a spokojenost veliká!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Peo pokud bude mit kuchyn vic jak 2,5 tak bude mit vic kusu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kattko, napsala jsem to blbě, my máme dva kusy, je rohová. Jen jsem reagovala na to, že by byl po kusech nad každou skříňkou. A než jsem to stihla napsat, tak už to někdo napsal ![]()
Ta naše vypadá takhle, vpravo ještě pokračuje, celou ji vyfocenou nemám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ikea kuchyň
máme doma Faktum a jsem s ní strašně spokojená, máme i jejich spotřebiče a taky si nemůžu stěžovat
(jak cenově, tak i to co od toho spotřebiče očekávám) a když jsme ji kupovali tak jsme pro ni vyrazili do PL a ušetřili dalších asi 10t ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, taky ted plánujeme koupit kuchyn vč. spotřebičů v IKEA. Pro skřínky nejspíš pojedeme do Polska, ještě nevím kam, ale celkový vybavení baráku nás vyjde asi o 30tisíc mín. Spotřebiče ale chceme kupovat u nás kvůli záruce.
S tou pracovní deskou nevím, my jí budeme brát z IKEA taky, takže jse to dopodrobna nezjištovala, ale slyšela, jsem, že ty skřínky jsou o něco hlubšívnež standartní, právě proto, aby se ta deska „musela“ koupit taky tam. Ale jak jsem psala, nemám to ověřený.
- Citovat
- Upravit
My jsme právě teď dodělali kuchyň, z IKEA máme veškeré korpusy, šuplíky s pojezdy, digestoř, dřez a baterii. Čela skřínek jsme si nechali dělat jinde na zakázku (v IKEA se nám nelíbila) a taky desku jsme koupili jinde. Jednak prý ty ikeácké nejsou kvalitní a taky bychom ji na naši délku kuchyně museli mít dělenou a to jsem nechtěla. Díru na dřez a varnou desku jsme vyřízli sami ![]()
jjeleno - nákup v Polsku jsme taky zvažovali, ale dle našich propočtů by se to nevyplatilo. Některé korpusy tam sice byly levnější, ale některé zase dražší
ale pokud kupujete i jiný nábytek, tak se to možná vyplatí.
Jo a spotřebiče můžete koupit v Polsku a reklamovat je u nás. Ptala jsem se na to v IKEA a toto mi řekli ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anette, super… díky za info, to jsem netušila. No my si to propočetli a ložnice, obývák, PAX a kuchyn by nás vyšlo cca 30 tisíc mín, což se vyplatí. Máme k dispozici Tranzita, takže je to u nsá jeden odovz. Např. jen sedačka EKTORP vychází o cca 10 tisíc mín.
Kvůli 5tisícům by jsme tam taky nejeli
- Citovat
- Upravit
jjeleno - jasně, jak jsem psala, záleží na tom co kupujete. Nás by to vyšlo asi o 1500 Kč levněji, což by postrádalo smysl (cesta a tak) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám také kuchyň z Ikea už rok a jsem s ní také 100% spokojená
Vymýšlela a sestavovala jsem jí téměř sama.
Pozor na tu desku, standardně v Ikea má deska šířku 62 cm, jiné desky z hobbymarketů mají pouze 60cm, a to potom nestačí.
A další věc je, že skříňky Ikea jsou vymyšlené úplně ke zdi (vzadu), takže je třeba s tím počítat při připojení vody, plynu atd. aby to nevyčnívalo, protože skříňky nejdou odsunout (to by potom nestačila šířka desky a byla by tam mezera). Lze to řešit proříznutím otvorů do zadních stěn skříněk. Doufám, že jsem to napsala pochopitelně.
Jinak na www.living.cz v diskuzích je o kuchyních Ikea rozsáhlá diskuze, našla jsem tam pár užitečných a důležitých tipů, které bych sama nevymyslela a pak by mi to nešlo sestavit.
A s vestavováním jiných spotřebičů není problém, všechny se vyrábí ve standardních velikostech, takže je jedno, jestli jsou z Ikea nebo ne. Já mám digestoř Ikea a vestavnou myčku 45 cm odjinud ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Anastazie diky za odkaz, hned se vrhnu na cteni rad ![]()
koukam, ze jsou oblibene bile kuchyne, vypadaji moc hezky.....za ty barevne je priplatek?
- Citovat
- Upravit
nen neni za ne priplatek ale jsou ted moderni ale momentalne za 3roky bude treba moderni fialova. ![]()
Ja mam klasiku mame brizu ta bude v kurzu porad.
Taky jsem chtela bilou ale bylo to o tom ze je ted moderni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky my např. budeme kupovat černohnědou kuchyn. Bílou jsme už měli v prvním bytě, v druhým bytě přírodní, líbí se mi i ty lesklý, ale to je chvilková moda a hlavně si nedovedu představit to utlapkání ![]()
- Citovat
- Upravit