Injekce Clexane

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9909
15.12.10 20:13

Tak to je mi líto :-( Mě to zjistili z krve.Já měla ve 20 embolii,udělala se mi sraženina chvíli jsem brala prášky na ředění krve a pak nic až do těhotenství,kdy jsem řekla na gynekologii že se mi to stalo a ta mě poslala na internu do podolí a dělali mi testy na srážlivost a tam to zjistili a taky mi nasadili clexane 0,2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
16.12.10 11:00

Otylko,
standardne se vysetreni krve na srazlivost nedela (ac by to bylo dobre), ale je to moc drahe. Takze ho delaji jen pokud je nejaky problem, ktery nasvedcuje, ze by mohl byt problem se srazlivosti krve.
Ja mela pred par lety trombozu, tak mi pak delali kompletni vysetreni, aby se zjistilo, zda to mam vrozene - nastesti nemam. Takze mi heparim pichali jen po porodu, ale v tehu jsem si ho pichat nemusela.
Kamaradka zase mela problem, ze na zacatku tehu vzdy potratila, tak ji take delali krevni test a nasli ji, ze ma Leidenskou mutaci, tak si v tehotenstvi muselap ichat Clexane.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.3.11 21:10

clexan

ahoj, pořád dokola řešim, jaké je potravinové omezení K1, K2 při léčbě clexanem a už jsem z toho goro. Má tu někdo jasou praxi? díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
animasie
12.5.11 01:27

Otázka

Ahoj holky, vidím, že tady máte docela dost zkušeností s Trombofilii. Chtěla bych se vás zeptat, jak jste to měly teda některá z vás s docházením k doktorovi? Strašně moc bych chtěla otěhotnět, ale mám Leidenskou mutaci a doktorka mi řekla, že mám sklony k potratům. U mě je ten problém, že každý rok jezdím na půl roku do zahraničí a nevím, jak bych to udělala. Na cestu jsem dostala už tady zmiňovaný Clexane a doslechla jsem se, že si to budu píchat i v těhotenství. Jak to je s tím docházením k doktorovi po zjištění těhotenství? Jsem s toho docela špatná, protože se bojím, že otěhotním během toho půl roku, kdy budu v zahraničí. Předem moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
29577
12.5.11 07:02

Otěhotněla jsem neplánovaně na trombozu žil. Od začátku těho přechod z Warfarinu na FRAXIPARIN,píchala jsem celé těhotenství,2 x denně. Nejprve do břicha,až to nešlo,tak jsem bodala do oblasti boků,kam jsem dosáhla.
Jinak docházela jsem na kontrolní odběry krve 1× měsíčně a taky pro injekce. Je to třeba,musí se hlídat d-dimery a podle nich určovat dávky heparinu . Jelikož jsem dostala v 24 tt další trombozu a tím se akutně dávky musely zvýšit,pokud otěhotníš,být tebou tak v zahraničí nezůstávám . Tam na dálku těžko můžeš akutně něco řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Radka Val.
12.7.11 18:31

Clexan a kojení

Tak jsem si způsobila úraz kolene a začali mi píchat Clexan. Stále ale nevím zdali se může dávat, když ještě kojím, máme 18ti měsíčního chlapečka, který si to bez mého mlíčka zatím nedovede představit a já mám obavy zdali bude vše v pořádku. V příbalovém letáku uvádí, že by se při kojení užívat neměl, ale v nemocnici, v poliklinice i na obvodním mi řekli, že ho při kojení používat lze.
Tak jsem v rozpacích. Pokud s tímto máte nějakou zkušenost, prosím poraďte ..
Za každou odpověď moc děkuji
 Radka

• Citovat
  • Upravit
81475
12.7.11 18:56
Radka Val. píše:
Tak jsem si způsobila úraz kolene a začali mi píchat Clexan. Stále ale nevím zdali se může dávat, když ještě kojím, máme 18ti měsíčního chlapečka, který si to bez mého mlíčka zatím nedovede představit a já mám obavy zdali bude vše v pořádku. V příbalovém letáku uvádí, že by se při kojení užívat neměl, ale v nemocnici, v poliklinice i na obvodním mi řekli, že ho při kojení používat lze.
Tak jsem v rozpacích. Pokud s tímto máte nějakou zkušenost, prosím poraďte ..
Za každou odpověď moc děkuji
Radka

Běžně se při kojení dává. A to i v šestinedělí, i při plném kojení.
Do mléka se sice může dostat, ale nízkomolekulární hepariny se nevstřebávají trávicím traktem, takže se do krve dítěte nedostanou.
Kdyžtak písnni SZ - ty nejsi přihlášená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58830
12.7.11 18:58

Při kojení ho brát lze. Píchá se např. po císaři, aby se netvořili sraženiny.
Píchala jsem si ho u 2 dětí celé šestinedělí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7369
12.7.11 19:00

Ja si ho pichala v tehu 10 tydnu a pak 6 tydnu po porodu a to jsem kojila. Taky jsem na pribalaku cetla, ze se nema pri kojeni, ale naordinovali mi ho u Apolinare takze na gynde, tak jsem jim duverovala a rikala si ze to snad nebude mit vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Romana2011
4.10.11 13:34

zase clexan

Ahoj,tak ja si ted take musim pichat clexan,a to 2 krat denne.mam nahradu chlopne(mechanickou).Uzivam warfarin,ale nyni jdu na operaci,tak musim prejit na injekce.Asi se zblaznim :zed: .tyden pichat a pak jeste dlouho po operaci.jsem sama modrina.Aplikuji si do bricha a stehen.Pry je to lepsi stridat.Ale co ty modriny.Taky je mate?nebo jen ja si to tak blbe podavam. :cry:

• Citovat
  • Upravit
animasie
11.10.11 21:13

clexane

No, tak se to stalo. Ještě v zimě jsem se vás tady ptala, jak to udělat pokud otěhotním v zahraničí kde jezdím pravidelně každý rok a to na 6 měsíců. A přesně tohle se stalo a to hned první měsíc strávený v zahraničí. Samozřejmě jsem okamžitě vysadila pilulky Trombex a sehnala si letenku zpět do ČR.Doma jsem dostala Clexane 0,4 a začala si jej píchat.Píchat si jej mám po celé těhotenství a šestinedělí. :-? Dnes jsem v 17tt a vše snáším dobře až na nepodařené vpichy po kterých se mi udělá hrčka pod kůží a modřina jako poleno 8-o . Člověk si opravdu zvykne na všechno…Přítel se toho moc učastňovat nechce, takže to vše zůstalo na mě. Já jsem člověk, kerý má hrůzu z injekcí, ale co bych pro naše miminko neudělala.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1
14.1.12 21:39

Ahoj holky, mám taky Leidenskou mutaci, kterou odhalili nejprve u jiného člena rodiny a mě pak automaticky poslali na testy. Bylo mi řečeno, že testy dělají právě pouze v těchto případech - když se genetická vada vyskytuje v rodině - anebo pokud něco naznačuje možnou poruchu srážlivosti. Jinak se nemoc neodhalí, až tehdy, kdy nastane trombóza.
Musím pravidelně chodit na kontroly kvůli d-dimerům, ale clexane mi nasadili naštěstí až ve 35. týdnu těhotenství. Myslím, že to opravdu není nic strašného a nemusí se toho nikdo bát. Injekce sice zní děsivě, ale je malá. Navíc si ji právě můžete píchat do břicha, kde to míň bolí a později do stehna nebo paže. To že se občas udělá modřinka nebo se vám „zadaří“ píchnout se do svalu není až taková tragédie. Důležité je fakt kůži nařasit, píchnout jehlu kolmo ke kůži, pustit a vtlačit látku.
Co pro ty naše prťátka neuděláme, že jo :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
animasie
15.1.12 15:44

No, tak jak jsem tady kdysi psala, že mi zjistili Leidenskou mutaci a že se bojím, že ihned jak pojedu do zahraničí tak otěhotním, tak se to stalo. Nyní jsem ve 32 týdnu a píchám si od dvou a půl měsíce každý den… Ano, není to žádná hrůza, až na to, že po nějakém čase mám problém najít místo kde si to píchnout. Začaly se mi dělat hrčky pod kůži, z modřinek jsou nyní modřiny jako jelita a nohy jsou z toho celkem bolestivé… Do paží si to píchnout nenechám protože mám celkem tenké ruce a tak mám strach, že bych si to píchla do svalu. Ale přesně tak, jak tady psala paní přede mnou, co by jsme neudělaly pro naše miminka… :srdce:

• Citovat
  • Upravit
81475
15.1.12 15:51

A nebylo by lepší t píchat do břicha, myslím do kožní řasy na straně, na boku, kde už není břicho napnuté. Bolí to tam méně, než do nstehna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
animasie
15.1.12 16:23

Píchala jsem si do břicha když jsem ještě neměla napnutou kůži, ale teď mám docela velké bříško a kožní řasu si už neudělám a asi bych to ani nedokázala… :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex