Injekce Clexane

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81477
16.12.12 19:57
@katkath píše:
@evas no co já vím, tak právě zibor se doporučuje jen kvůli operacím, ale pokud je mi dobře známo tak v těhotenství jako takovém snad ani žádný problém by být neměl, ale poté v kojením, nevím úplně přesně ale mám za to že se ziborem se nesmí kojit, kvůli látkám, které přecházejí do mléka.

všechno jsou to nízkomolekulární hepariny, do mléka částečně přecházejí, včetně Clexanu. Ale jsou považovány za relativně bezpečné. On se z trávicího traktu beztak nevstřebává, proto se píchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
16.12.12 20:01

@Lama Lama to já vše vím… já jen říkám co mi řekla doktorka, proto jsem na jiných injekcích než je zibor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79
16.12.12 20:46

Jéminkotky tak na tohle se raději přeptám. Dík za info, nerada bych něco zapinkala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
24.12.12 07:55

Ahoj holky, také jsem na clexanu. Mám leidenskou mutaci a jsem těhotná v 10.týdnu. Prvních pár týdnů mi píchal přítel, je zdrav. sestra, ale měla jsem od něj modřiny a dost to bolelo, až jsem se jednoho dne překonala a zkusila to sama, pravda že se mi dost klepala ruka, ale teď už to zvládám bez problému. Za celou dobu mám od sebe jednu jedinou malinkatou modřinku, tak jsem na sebe i hrdá, od přítele jsem byla celá fialová :) Nejlepší je fakt to břicho, hlavně pořádně chytit kožní řasu a držet ji pořádně, dokud nevpíchnu celou dávku a hlavně aplikovat velmi pomaličku. Celkem jsem dostala 100ks injekcí, vypadá to u mě doma jako v nějaké vývařovně :mrgreen: Takže hlavně se holky nebojte píchat samy, ze začátku jsem myslela, že to prostě sama nezvládnu, ale když není po ruce nikdo jiný, tak nic jiného nezbývá :) Jinak vám přeji pěkného ježíška a vstup do nového roku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
824
29.12.12 20:43

Tak se jen hlásím, že všechno dopadlo dobře, Leiden se neprojevil, tlaky v nohou pominuly a z porodnice jsem si přivezla nádherné zdravé miminko :)

Přeji všem, co je tahle protivná věc doprovází, aby zdárně překonali nepříjemné užívání Clexanu a šťastný vstup do Nového roku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
16.1.13 17:12

Holky, byla jste některá během těhotenství na plné terapeutické antikoagulační terapii? Myslím tím, že jste si píchaly ve vysokých dávkách např. Clexane 2× denně? Ve 20. týdnu jsem měla rozsáhlou trombozu pánevní žíly i s drobnou plicní embolii. Takže na vysokých dávkách Clexanu budu až do porodu. Ta dávka Clexanu se upravuje podle výsledků odběru antiXa. Bylo mi řečeno, že porod bude naplánovaný a vyvolaný. Den před porodem si už nic nebudu píchat a počká se, jak klesne hladina toho antiXa a pak se může porod vyvolat. Prý se to ale musí stihnout do 12-ti hodin, jinak je opět veliké riziko trombozy. Máte s tím některá zkušennost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lenuška8625423
28.1.13 11:08

Ahojky jsem po operaci a píchám si Claxane do řasy do břicha. Když třeba zakašlu nebo si pčíknu nebo se zasměji tak břicho zabolí nebo to ucítím je to normální? že je to citlívé? modřiny se mi dělají a po píchnutí to chvilku bolí- nepříjemný pocit. DÍKY :)

• Citovat
  • Upravit
85
28.1.13 11:10

Mě to tedy nebolelo ani modřiny se mi nedělaly…zkus píchat velmi pomalu, neměly by se tvořit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.1.13 13:53
@Lenuška8625423 píše:
Ahojky jsem po operaci a píchám si Claxane do řasy do břicha. Když třeba zakašlu nebo si pčíknu nebo se zasměji tak břicho zabolí nebo to ucítím je to normální? že je to citlívé? modřiny se mi dělají a po píchnutí to chvilku bolí- nepříjemný pocit. DÍKY :)

Modřina se vytvoří proto, protože jsi se trefila do nějaké malé cévky v podkoží. Ale to se nic neděje. Já Clexany pichám do pacientů s infarktem 12 let a je to individuální. Taky si ho sama píchám a někdy se mi modřina udělá i třeba se zatvrdlinou a někdy ne. Ta zatvrdlina při pohybu pěkně bolí, ale po čase se vstřebá. Pomáhá mi na to led. Já si Clexane pichám do stehna a do boků, na velkém břichu nemám kde, a už mám vychytané místa, kde to bolí a kde ne. No spíš ta účinná látka děsně štípe, ale po chvíli to přejde. No a někdy to neštípe vůbec. Takže fakt podle toho, jak se ti podaří trefit žilky v podkoží. Při aplikaci vždycky mít dostatečnou kožní řasu a držet ji po celou dobu aplikace. Taky taková malá vychytávka - v každé injekci je vždycky bublina vzduchu. Já si ji před aplikací odstraním. Vytlačím ji pryč. Bubliny v podkoží taky štípou a hlavně, když si tam aplikujete bublinu, tak ona pak v podkoží uděla takové „malé místo“ a snáz se tam nahromadí krev, což má za následek právě modřinu. Každopádně v příbalovém letáku píšou, že se bublina nemá odstraňovat, ale je to z toho důvodu, protože to chce trochu šikovnosti ji odstranit z konusu stříkačky. Tady je zase riziko, že když na píst stříkačky zatlačíte moc, tak vám vystříkne už účinná látka a to se nesmí stát. Musíte opatrně a pomalu vytlačovat vzduch až do té doby, než se vám na konci jehly objeví malá kapička. Chce to trochu šikovnosti v rukách, ale není to nic těžkého. A s rychlostí vpichu a aplikace je to úplně jedno, to nemá na nic vliv. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
28.1.13 14:03

Musím přiznat, že jsem zaražená ze Ziboru…mě ho Dr vychválil…a už popravdě nemám moc času to měnit…dá se vyměnit injekce ze dne na den??
Ve středu jdu k kDr tak se optám…kdyby někdo věděl více info, budu ráda ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
28.1.13 15:49

@EliPetrEva Já myslím, že ti to asi nevymění. Zibor je Bemiparinum natricum a Clexane je Enoxaparinum natrium, tzn. že jejich chemické složení je trochu jiné, i když to jsou oba léky na ředění krve. Zibor je relativně „nový“ lék, kdežto Clexane, Fragmin, Fraxiparine atd. jsou už na trhu mnohem déle. No a lékaři je předepisují podle jejich zkušenností s daným preparátem a taky podle toho, který přípravek daná nemocnice, kde lékař pracuje, odebírá. A taky s kterou farmaceutickou firmou mají smlouvu. Tak si myslím, že ti to doktor jen tak nevymění. Co vím, z mých zkušenností zdravotní sestry, je, že při výměně jednoho preparátu za druhý s jiným chemickým složením, i když stejné lékové skupiny, je riziko, že hladina antiXa může klesnout a tím může být člověk ohrožen trombozou.
Co ti na Ziboru nevyhovuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
28.1.13 19:33
@Alena81 píše:
@EliPetrEva Já myslím, že ti to asi nevymění. Zibor je Bemiparinum natricum a Clexane je Enoxaparinum natrium, tzn. že jejich chemické složení je trochu jiné, i když to jsou oba léky na ředění krve. Zibor je relativně „nový“ lék, kdežto Clexane, Fragmin, Fraxiparine atd. jsou už na trhu mnohem déle. No a lékaři je předepisují podle jejich zkušenností s daným preparátem a taky podle toho, který přípravek daná nemocnice, kde lékař pracuje, odebírá. A taky s kterou farmaceutickou firmou mají smlouvu. Tak si myslím, že ti to doktor jen tak nevymění. Co vím, z mých zkušenností zdravotní sestry, je, že při výměně jednoho preparátu za druhý s jiným chemickým složením, i když stejné lékové skupiny, je riziko, že hladina antiXa může klesnout a tím může být člověk ohrožen trombozou.
Co ti na Ziboru nevyhovuje?

Díky za reakci…při první návštěvě mi Dr Zibor trochu vychválil…upřímně, moc tomu nerozumím a asi mi nezbylo nic jiného než věřit. V minulém těhot. jsem si píchala Fragmin. Nevyhovuje mi na Ziboru asi to, co o něm čtu…tedy spojení kojení a užívání…vlastně nevím, c os i myslet a sama na to, co je lepší asi nepřijdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
30.1.13 13:26

Holky, prosím vás…kdo by věděl odpověď nebo se mohlněkdezeptat…musím zavolat Dr, ale už tam není a měto nenapadlo dřív…
Miminko je o dva týdny menší, mají podezření na to, že je špatná placenta…mě samorzřejmě hlídají na hematol…ALE kdyby byli trombotické změny na placentě, bylo by to „vidět“ na „mojich“ D-dimerech?? Odrazilo by se to v mojí krvi? když jsme spojeni přes placentu?? Kde bych to mohla vyzjistit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
30.1.13 13:33

HLavní problém je, že v těhotenství není norma pro D-dimer. D-dimery se zvyšují v těhotenství přirozeně, těžko se odlíší co je ještě v normě co už je abnormální. Jestli dochází k přetupu D-dimerů placentou netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4251
30.1.13 18:45

Chápu…k vzestupu dochází přirozeně…jsou „jen“ nějaké tabulky, co je ještě norma…ale díky bohu za ně. Spíš mi šlo o to, jestli by se nějak projevila „tromboza“ na úrovni placenty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí