Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Tak já jsem si píchala do stehen, nedokážu si představit že bych si to měla píchat do břicha. Ale začala jsem až taky kolem toho osmého měsíce a pak ještě pár dní po porodu a pak asi měsíc a půl jsem brala warfarin.
Muzete mi poradit?
Clexane si picham uz ponekolikate. Ale tentokrat se mi delaji silene modriny a vpichy jsou videt. Na nekolika mistech citim i jakoby boule, zatvrdlinky.
Co delam spatne?
Muj dr ma dovolenou
Dekuju
@Vemas ahoj holka, mě se tohle děje taky
Píchám si v kuse už přes dva měsíce… Někdy modřiny, někdy značka po vpichu, zatvrdlina… Každej dr na mě poznal, že si píchám clexane
takže myslím, že špatně neděláš nic
Nic nedelas spatne, bude hur, mela jsem je cele tehotrnstvi, rožpichane obe nohy totalne… Pichala jsem od 16tt…jedine co mi trochu pomahalo bylo drzet si kuzi v miste vpichu trochu dele i po vyndani injekce…kolikaty jsi tt??
@Alowen diky za uklidneni. Ja si ho prave nepicham poprve, ale tohle se mi nestavalo nikdy
tak jsem z toho dost vyjukana. Ale diky za info, aspon jsem klidnejsi ![]()
@kucerat ja prave pri prvnim tehu si pichala od 4tt az do konce 6ti nedeli a uplne v pohode. Ted to je sileny. Jsem teprve 9tt, ale bricho mam jak ve 20tt
Nic blbě neděláš, je to normální. zkus to píchat víc do boku, na stranu. zkusit níž nebo výš.
Boule bude pravděpodobně napichnuty sval, modriny nadobnuta zilka. Tohle se povede i zdravotní sestře. Zkus proste vytvořit před vpichem co největší kožní rasu a nemackej sval.
@MaDoRaBe píše:
Boule bude pravděpodobně napichnuty sval, modriny nadobnuta zilka. Tohle se povede i zdravotní sestře. Zkus proste vytvořit před vpichem co největší kožní rasu a nemackej sval.
ty boule se dělaj i v podkoží. je to reakce těla na ten heprain.
@Lama Lama tak to se mi asi nepovedlo, zato ten sval několikrát. Mizelo to pak hodně dlouho a k tomu poradne bolelo.
A on se dá clexane píchat i do nohou? Já myslela, že jenom břicho… Už se těším na hematologii, snad si nebudu muset píchat celý těhu, brr
@Vemas Je to normální, můžeš si na to zkusit dát obklad třeba s bor-alkoholem.
@Alowen Minimálně ke konci těhotenství by se clexan do břicha píchat neměl, aspoň nám to tak tvrdili na střední na praxi v porodnici. Takže se píchalo do stehna nebo třeba do ramene
Příspěvek upraven 29.07.13 v 14:30
Můžeš píchat kamkoli, kde vytvoříš tu kožní řasu, stehno, paže, boky…
@Z.jev píše:
@Vemas Je to normální, můžeš si na to zkusit dát obklad třeba s bor-alkoholem.
@Alowen Minimálně ke konci těhotenství by se clexan do břicha píchat neměl, aspoň nám to tak tvrdili na střední na praxi v porodnici. Takže se píchalo do stehna nebo třeba do ramenePříspěvek upraven 29.07.13 v 14:30
můžeš. jen do středu to nepůjde, páč většina nevytvoří řasi. na stranu v pohodě.
@Alowen první těhu jsem si píchala celou dobu a ještě pár dní po porodu, druhé asi do půlky a pak hotovo (obě těhu po IVF)