Injekce Clexane

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
9022
29.12.14 10:45
@jitusak píše:
Ahoj holky, jsem ve 29tt a dvakrát denne si picham clexane.sem trochu nachlazená a ráno sem vykašlala trochu krve. měla sem už dvě plicní embolie tak sem trochu poplašená, máte nějaká podobnou zkušenost?

podle mě to k tomu nachlazení je. Ty cévky jsou náchylnější k prasknutí + plná antikoagulační léčba k tomu. Ale pokud se hůře dýchá, nějaké bolesti, raději bych vyhledala lékaře, už jenom k předchozí anamnéze, byť si myslím, že recidiva plicní embolie je méně pravděpodobná. A počítejte s delším vyšetřováním, k vyloučení embolie bude nutné udělat pravděpodobně scintigrafii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.12.14 10:56
@cell píše:
podle mě to k tomu nachlazení je. Ty cévky jsou náchylnější k prasknutí + plná antikoagulační léčba k tomu. Ale pokud se hůře dýchá, nějaké bolesti, raději bych vyhledala lékaře, už jenom k předchozí anamnéze, byť si myslím, že recidiva plicní embolie je méně pravděpodobná. A počítejte s delším vyšetřováním, k vyloučení embolie bude nutné udělat pravděpodobně scintigrafii

ahoj, diky, scintigrafie je přesně co? hůř se mi dýchá ale to může být zvětšením dělohy, že..mám nemocnini 250km ale praktického kousek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10566
29.12.14 11:15
@jitusak píše:
Ahoj holky, jsem ve 29tt a dvakrát denne si picham clexane.sem trochu nachlazená a ráno sem vykašlala trochu krve. měla sem už dvě plicní embolie tak sem trochu poplašená, máte nějaká podobnou zkušenost?

já bych nic neriskovala a jela k doktorovi. Hlavně kvůli miminku. Ať vše dobře dopadne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
29.12.14 11:21
@jitusak píše:
ahoj, diky, scintigrafie je přesně co? hůř se mi dýchá ale to může být zvětšením dělohy, že..mám nemocnini 250km ale praktického kousek

jenomže praktický lékař Ti nepomůže, běžné vyšetření D dimerů, které plicní embolii vyloučí, v těhotenství nelze, protože tam jsou D dimery zvýšené normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.12.14 11:24
@cell píše:
jenomže praktický lékař Ti nepomůže, běžné vyšetření D dimerů, které plicní embolii vyloučí, v těhotenství nelze, protože tam jsou D dimery zvýšené normálně.

a jaké jiné vyšetření ji může potvrdit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
29.12.14 11:31

No ještě by mohla echokardiografie srdce, pokud je někde blízko kardiologie, ale ta neukáže nějakou malou plicní embolii, spíš něco většího

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.12.14 11:35

Takže je vlastně i ta cesta do nemocnice tak trochu zbytečná, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9022
29.12.14 11:41
@jitusak píše:
Takže je vlastně i ta cesta do nemocnice tak trochu zbytečná, ne?

no to je právě to, co nikdo neví. To si musíte rozhodnout sama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.12.14 11:52

Ok. počkám jestli se mi ještě jějaký „krvák“podaří a jestli jo tak zavolám mudr.tady se to bere přes běžné lékaře. díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
29.12.14 12:57

Jsem lekar. Obecne tu fakt pred unahlenym odjezdem do nemocnice zrazuji, protoze vetsina tehotnych plasi zbytecne. Ale kasl krev nen soucasti beznych priznaku nachlazeni. ty mas za sebou navic 2 embolie. A vykaslavani krve naopak priznakem embolie je.
Nicmene myslim ze embolii nemas. Uz jen proto, ze snad po dvou emboliich mas preventivni lecbu. Ale treba muzes mit krvaceni kvuli nadmernemu naredeni. Mela hy si mit vysetrenou srazlivost.
Anti fxa ti nekdo kontroluje? Jakou mas davku lecby?
Obvodak to fakt nevyresi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
29.12.14 14:14

Beru clexane 2× denne 0,6ml-60mg už vlastně od měsíce 0 -otěhotněla jsem první měsíc. nechodím na žádné průběžné kontroly, byla sem jen ve třetím měsíci na hematologii kde mi dělalali odběr právě na to jestli je hladina naředění v pořádku a byla. žijeme v norsku, je tu trochu jiný přístup než v čechách..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
8.6.15 20:18

Mam vyvrtly kotnik uz ponekolikate. Vzdy jsem byla osetrena v cr a tam mi zadne injekce nedali. Ale tet jsem se nechala osetrit v rakousku a tam mi je predepsali kazdy den jednu davku. Picham si to do bricha.sama a nekdy manzel. Vubec to neboli ale az tu jehlu vytahnu tak to zacne stipat a mam krece v miste vpichu a modriny nemam jen jednu tu prvni injekci a tu mi pichl doktor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.16 18:52

modřiny

Ahoj holky, jak jsem tak z příspěvků pochopila, modřiny a boule po Clexanu jsou normální, že? V letáku jsem o tom nic nenašla. Jsem v 5 tt a píchám si ho spíš preventivně (jsem po dvou zamlklých potratech a nic nezjistili, jen mutaci MTHFR), prý uškodit nemůže a krev naředí. Píchání skoro nebolí, ale modřiny se mi dělají třeba až za 2 - 3 dny po vpichu. Díky za rady. Edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.16 19:06

Díky, @Envie, doktorka mi řekla, že píchat budu asi jen první trimestr, takže pak už snad budu mít pokoj. Na hematologii mi totiž řekli, že nic na ředění krve nepotřebuju… Co řekli tobě? Klidně bych si injekce píchala celé těhotenství, kdyby to bylo potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
11.1.16 19:33

@Edita Marie taky mam „jen“ nezavaznou mutaci MTHFR ale taky za sebou potrat a to ve 22.tt z důvodu infarktu placenty. Tudíž od začátku těhu picham taky spis preventivně fraxiparine, nyní jsem ve 32.tt a budu pichat až do porodu. Ja jsem důkazem toho, ze ani po prvním trimestru není vyhrano…držím palce ať je již vše ok a zkus se domluvit na hematologii, zda ti injekce nenechají raději preventivně až do porodu. Ja jje mam stále, nikdo si netroufne je vysadit i presto, ze D-dimery mam stále ok.

@Envie můžu se zeptat, jak se projevila alergie na fraxiparine? Ja ho pícham od embryotransferu (jsem po ivf), tudíž úplně od začátku…a teď posledních cca 14 dni se mi dělají strašně zatvrdliny (v průměru cca 5 cm) a následně hodně boli a okolo zatvrdliny se udělá modrina. Toto se mi děje hlavně na pazich, na stehnech v menší míře, ale i tam. Na ko na hematologii je „až“ za 14 dni, diky :)

Příspěvek upraven 11.01.16 v 19:36

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast