Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Limi123 zítra zkusím do stehna, abych tomu břichu dala chvíli oddech a koupím mast na hojení modřín a zatnout zuby a vydržet
@Mallorka píše:
@Limi123 zítra zkusím do stehna, abych tomu břichu dala chvíli oddech a koupím mast na hojení modřín a zatnout zuby a vydržet
No pichla bych to spis do tech bucku („madla lasky“), na stehnech se mne osobne delaly modriny.
Holky, už jsem skoro ve 20Tt a mužu říct že to začíná jít čím dál tím hůř
Kolikrát si to píchnu do místa kde to vůbec nebolí, ale někdy si nevšimnu že sem to píchla do modřiny a tlačím tu látku a ono se mi to vrací, a pak kdyz vythnu jehlu tak zjistím že sem si píchla asi do sraženiny a teče krev. Jinak jsem to zkoušela ají do stehna ale je to ještě horší než do bříška. Každý ráno se znechuceně probouzím když vydím na stolečku pripravenou injekci.. Ale říkám si že ještě pár měsícu a konec
spíše se bojím porodu než injekcí… ![]()
@Mchalupová píše:
Holky, už jsem skoro ve 20Tt a mužu říct že to začíná jít čím dál tím hůřKolikrát si to píchnu do místa kde to vůbec nebolí, ale někdy si nevšimnu že sem to píchla do modřiny a tlačím tu látku a ono se mi to vrací, a pak kdyz vythnu jehlu tak zjistím že sem si píchla asi do sraženiny a teče krev. Jinak jsem to zkoušela ají do stehna ale je to ještě horší než do bříška. Každý ráno se znechuceně probouzím když vydím na stolečku pripravenou injekci.. Ale říkám si že ještě pár měsícu a konec
spíše se bojím porodu než injekcí…
Jojo, a nejhorsi je, ze ty zatvrdliny mi nikdy nezmizely uplne (pichala jsem pres rok) a ted, kdyz jsem musela znovu prechodne par tydnu pichat, tak jsem mela problem s tim, kam to vubec pichnout, hned od zacatku :-/ Nevim jak to budu delat v dalsim tehotenstvi :-/
Ke konci tehotenstvi se mi pak obcas i stalo, kdyz jsem jehlu vytahla, ze mi ten heparin vystrikl do vzduchu jako gejzir nekolik desitek cm, jak jsem mela ty zatvrdle boulicky uz po celem brise.
Nezkoušel někdo třeba před aplikací nějaké anestetikum?? třeba mesocain gel, nebo tak něco?? nebo třeba něco, co tu kuži před vpichem umrtví??
Holky jsem 22 tt ale asi jsem ji pichla nerada 2 za den tu 0,4..
nemuze se jednorazove nic stat?
@Anonymní píše:
Holky jsem 22 tt ale asi jsem ji pichla nerada 2 za den tu 0,4..nemuze se jednorazove nic stat?
Nestane se vubec nic. 0.8 picham v tehotenstvi bezne.
Pichala jsem i 1.0 forte, coz je jako 2.0 normalni.
Pokud sis pichla 2 ks 0.4, tak je to jen vyssi preventivni davka. Po tromboze se pichaji davky jeste vyssi.
Spis davej pozor, at si nekdy nezapomenes pichnout. To by mohlo byt horsi.
Jeste tedy zalezi na vaze, pokud vazis kolem 40- 50 kg, tak je ta davka uz vyssi, ale stejne se nejspis nic nestane. Pokud vazis +-60 kg a vice, tak se nic nestane temer jiste ![]()
@Limi123 píše:
Nestane se vubec nic. 0.8 picham v tehotenstvi bezne.Pichala jsem i 1.0 forte, coz je jako 2.0 normalni.
Pokud sis pichla 2 ks 0.4, tak je to jen vyssi preventivni davka. Po tromboze se pichaji davky jeste vyssi.
Jeste tedy zalezi na vaze, pokud vazis kolem 40- 50 kg, tak je ta davka uz vyssi, ale stejne se nejspis nic nestane. Pokud vazis +-60 kg a vice, tak se nic nestane temer jiste
Ok. dekuji ![]()
@Limi123 píše:mam 64
Nestane se vubec nic. 0.8 picham v tehotenstvi bezne.Pichala jsem i 1.0 forte, coz je jako 2.0 normalni.
Jeste tedy zalezi na vaze, pokud vazis kolem 40- 50 kg, tak je ta davka uz vyssi, ale stejne se nejspis nic nestane. Pokud vazis +-60 kg a vice, tak se nic nestane temer jiste
Ahoj holky, vyfasovala jsem od doktora injekce Clexane, měla jsem D-dimery hodně vysoké…máte zkušenost, po jaké době užívání se krev srovná do požadované hodnoty? Pozvali si mě na kontrolu hned po týdnu…tak si říkám, že když tak brzo, tak by tam už ke zlepšení mohlo dojít?
Clexane není lék jako takový že by to za pár dní zpravil a pak se vysadil.Účinkuje vlastně hned na dobu do další injekce.Já např. si clexane píchám před letem nebo dlouhou cestou autem-naředí mi tedy krev cca na ten den cesty..Třeba před operací stačí vysadit den před a krev (D-dimery) už není následující den tak naředěná.Pozvali si tě aby zjistili zda při dávce kterou ti předepsali jsou D-dimery v požadovaných hodnotách ![]()
@Sněženka25 píše:
Ahoj holky, vyfasovala jsem od doktora injekce Clexane, měla jsem D-dimery hodně vysoké…máte zkušenost, po jaké době užívání se krev srovná do požadované hodnoty? Pozvali si mě na kontrolu hned po týdnu…tak si říkám, že když tak brzo, tak by tam už ke zlepšení mohlo dojít?
Většinou je to bud a nebo, bud zafunguje hned a nebo zkrátka zůstanou vysoké, to ale neznamená, že to nefunguje a nechrání tě to.
Ta kontrola nebývá jen o D-dimerek ale kontrole hladin Clexannu a kontrole destiček.
@Oplatečka, @Lama Lama Děkuji, to jsem tak ani nemyslela, že bych je po zlepšení krve vysadila… jsem těhotná, tak teď je jistě budu brát až do konce šestinedělí..... Ale děkuji za informaci, že mě ta injekce vlastně chrání jen ten jeden den…to jsem netušila…takže když jednou zapomenu nebo si jí dám o několik hodin později, tak ihned krev začne houstnout?
Jestli jo, tak to mě tedy nadzvedává ze židle ještě více situace, kterou mám teď za sebou… Doktor mě poslal na hematologii, protože mám Leidena…ovšem samotná přimářka mě odmítla přijmout s tím, že mám přijít až ve 38.týdnu, když mám jenom heterozygot a nikdy jsem neměla embolku, tak se prý nic nestane… no ale po několika týdnech mi to nedalo a objednala jsem se ještě jinam…syn byl při porodu maličký, tak aby se to neopakovalo.. a právě na jiném pracovišti mě objednali hned a hned ty injekce nasadili..... Prý by miminko ani do toho 38.týdne nevydrželo..... teď jsem ve 21.týdnu, tak snad není pozdě, že jsem začala píchat až teď ![]()
@Sněženka25 píše:
@Oplatečka, @Lama Lama Děkuji, to jsem tak ani nemyslela, že bych je po zlepšení krve vysadila… jsem těhotná, tak teď je jistě budu brát až do konce šestinedělí..... Ale děkuji za informaci, že mě ta injekce vlastně chrání jen ten jeden den…to jsem netušila…takže když jednou zapomenu nebo si jí dám o několik hodin později, tak ihned krev začne houstnout?
Jestli jo, tak to mě tedy nadzvedává ze židle ještě více situace, kterou mám teď za sebou… Doktor mě poslal na hematologii, protože mám Leidena…ovšem samotná přimářka mě odmítla přijmout s tím, že mám přijít až ve 38.týdnu, když mám jenom heterozygot a nikdy jsem neměla embolku, tak se prý nic nestane… no ale po několika týdnech mi to nedalo a objednala jsem se ještě jinam…syn byl při porodu maličký, tak aby se to neopakovalo.. a právě na jiném pracovišti mě objednali hned a hned ty injekce nasadili..... Prý by miminko ani do toho 38.týdne nevydrželo..... teď jsem ve 21.týdnu, tak snad není pozdě, že jsem začala píchat až teď
Ne neboj, jestli pícháš a miminko bylo na poslední kontrole ok tak je to v pořádku…Mě na leidna hetero přišli v těhu, na první kontrolu na hema jsem šla v 17tt, injekce mi nedali, prej D-dimery ok..no a v 36tt akutní císař z důvodu neprůtoků v pupečníku, miminko velikostně odpovídalo 32tt..nikdo mi neřekl jestli to bylo leidnem ale v příštím těhu si clexane vydupu, už z toho důvodu že jsem už o několik let starší.