Injekce Clexane

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
4471
11.1.16 19:35

@Edita Marie hlavně si to po aplikaci nemasíruj a když to vstřikuješ, tak čím pomaleji, tím lépe. pokud to tam rubneš moc rychle, je větší šance, že se to špatně vstřebá a zůstane bulka. Doporučuju střídat místa vpichu (strany břicha, případně kombinovat místa). Pokud to nevadí třeba partnerovi, můžeš střídat i ramena - tam ale není sklon 90 stupňů, jde se tam šikmo - úhel asi 45 a opět řasa. Je možné ho taky píchnout do hýždí, tam se modřiny a bulky dělají zřídka, je tam dost tkáně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.1.16 19:38
@1Evuli píše:
@Edita Marie taky mam „jen“ nezavaznou mutaci MTHFR ale taky za sebou potrat a to ve 22.tt z důvodu infarktu placenty. Tudíž od začátku těhu pichat taky spis preventivně fraxiparine, nyní jsem ve 32.tt a budu pichat až do porodu. Ja jsem důkazem toho, ze ani po prvním trimestru není vyhrano…držím palce až je již vše ok a zkus se domluvit na hematologii, zda ti injekce nenechají raději preventivně až do porodu.@Envie můžu se zeptat, jak se projevila alergie na fraxiparine? Ja ho pícham od embryotransferu (jsem po ivf), tudíž úplně od začátku…a teď posledních cca 14 dni se mi dělají strašně zatvrdliny (v průměru cca 5 cm) a následně hodně beli a okolo zatvrdliny se udělá modrina. Toto se mi děje hlavně na pazich, na stehnech v menší míře, ale i tam. Na ko na hematologii je „až“ za 14 dni, diky :)

pokud jsi hubená a neuděláš pořádně tu kožní řasu (čili není tam dostatek tuku), zajedeš pak třeba hlouběji a můžeš si poškodit povázku na svalu (tenká blanka, to by vysvětlovalo tu bolest) clexane/fraxiparine je injekce, která se aplikuje subkutáně tedy do podkoží. Jehly u některých injekcí jsou trošku delší než u jiných, je potřeba tam tu řasu udělat poctivě, případně vpich dělat mírně šikmo právě u hubenějších lidí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
11.1.16 19:42

@reinkarnace diky, ale tuku mam až až takže tím to nebude…a píchá mi to manžel, který je zachranar, takže aplikovano je to dobre. Napadla me ta alergie, zda se může tak projevovat :nevim: Při další kontrole na hematologii se na to musím zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.1.16 19:50

@1Evuli jo to se zeptej..alergie můžou být rozmanité, navíc „těhotné“ tělo se chová zase trochu jinak než netěhotné ;) muže záchranáře bych taky brala 8) :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.1.16 19:51

Díky, a ty D-dimery mi pak nějak zjistí z krve? Mě už na hematologii nikdo žádanku nedá, prý není důvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1126
11.1.16 19:59

@Envie diky, tak to u me vypadá jinat, tak asi to na alergii nevypadá. Hold to už musím do porodu vydržet :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14396
11.1.16 19:59

@1Evuli já mám alergii na minihepariny. Clexan tolerují nejlépe, ale obě těhu jsem na claritinu a prednisonu. Jakékoli reakce jsou špatné, dráždí to i miminko, takže klidně to konzultuj s lékařem. Mě z trombocentra poslali na imunologii a lékařka mě poslala na bazo test a vyladila terapii. Před měsícem jsme zkoušely nahradit kortikoidy něčím jiným, ale nepovedlo se to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30901
11.1.16 20:52

@reinkarnace Muzu se te, prosim te, zeptat, jak moc to boli do tech pazi? U nas picha clexane muz, ale az bude bricho moc velke, tak jestli jsou lepsi paze nebo ta stehna. Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.1.16 21:14
@Cuddy píše:
@reinkarnace Muzu se te, prosim te, zeptat, jak moc to boli do tech pazi? U nas picha clexane muz, ale az bude bricho moc velke, tak jestli jsou lepsi paze nebo ta stehna. Dekuji.

ani jedno, z ruky i stehna se to fakt blbě vstřebává, chodí opravdu nízké anti FXA a je pak třeba zbytečně zvyšovat dávky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.1.16 21:16

@Cuddy no…to ti nepovím, já jsem vždy zatím jen aplikovala :-) nejmíň to určitě bolí do hýžďového svalu - to říkají holky. Ale chce to vyzkoušet, co ti bude vyhovovat. Do hýždě se to nejlíp dává v poloze v leže na boku. Já osobně kdybych si měla vybrat, tak rameno mi připadá přirozenější (ale to je čistě mém pocitu, neumím si představit píchat si do stehna) ale ze zdrav. hlediska to vyjde asi nastejno, jen s rozdílem, že do stehna si to dáš snadno sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.1.16 21:18
@Envie píše:
Ja pichala do stehen a nikdo mi davky zvysovat nemusel. Ptala jsem se dr. A rikala bud bricho nebo stehna. Z rukou ze se to mnohdy nevstreba. Ale stehna mi doporucila primarka hematologie.

jen píšu svou zkušenost. první co se ptám pacientky, která má nízkou účinnost jestli byla na odběru 4 hod po aplikaci a kam to píchá. na 80 % je to tím. ale kidně to někomu může sedět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.1.16 21:19
@reinkarnace píše:
@Cuddy no…to ti nepovím, já jsem vždy zatím jen aplikovala :-) nejmíň to určitě bolí do hýžďového svalu - to říkají holky. Ale chce to vyzkoušet, co ti bude vyhovovat. Do hýždě se to nejlíp dává v poloze v leže na boku. Já osobně kdybych si měla vybrat, tak rameno mi připadá přirozenější (ale to je čistě mém pocitu, neumím si představit píchat si do stehna) ale ze zdrav. hlediska to vyjde asi nastejno, jen s rozdílem, že do stehna si to dáš snadno sama.

do svali se tou jehlou na zadku fakt nepropíchneš :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.1.16 21:25
@Lama Lama píše:
do svali se tou jehlou na zadku fakt nepropíchneš :P

ale clexan ani fraxík nejsou muskulárky…to do svalu přece vůbec nepatří

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81477
11.1.16 21:31
@reinkarnace píše:
ale clexan ani fraxík nejsou muskulárky…to do svalu přece vůbec nepatří

no jasně. tos psala ty, že nejmíň bolí do hýžďového svalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
11.1.16 21:38
@Lama Lama píše:
no jasně. tos psala ty, že nejmíň bolí do hýžďového svalu

jo napsala jsem to blbě…samozřejmě do hýždě co se týče lokace…česky do zadku no..ale samozřejmě ne do hloubky do svalu ;)

Příspěvek upraven 11.01.16 v 21:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast