Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Alowen píše:
A on se dá clexane píchat i do nohou? Já myslela, že jenom břicho… Už se těším na hematologii, snad si nebudu muset píchat celý těhu, brr
dá. většina pacientek si ale stěžuje, že to tam víc bolí. a i se to od tud hůř vstřebává. do ruky si to zas nepíchneš sama
@Lama Lama Nám tehdy tvrdili, že do břicha raději ne. Jak jsem koupila, tak prodávám ![]()
Mě se dělají taky podlitiny, z mista vpichu mi vyteče kapka krve, do stehna ještě horší tam modřiny vypadají ještě huř. Tak jsem volala na hematologii a prej je to v pořadku. No min. těhu jsem si to pichala od začatku a do konce šeštineděli a neměla jsem ani modřinku. A těd hruza. Nejradší bych toho nechala, kontrolu u dr. mam až da 3 tydny… Holky děla to i fraxiparin?
Chci se zeptat, jak se vysazuje clexane? Jednoduše tak, že si ho další den nepíchnu? nebo je nějaký systém?
Ja musim vzdy na kontrolu na hematologii a az podle vysledku krve přestavam pichat a najizdim na leky…nevim jak moc je vhodne sama od sebe injekce vysadit ![]()
Postupovala jsem podle instrukcí doktora, sama bych si nic neordinovala ![]()
Zdravím všechny maminky
jsem v tuto chvíli cca 28táden. Začaly jsme píchat s přítelem od 4týdne těhu fraxiparíne, ale bohužel od 25týdne jsem měla na něj alergii (hodně to svědělo
)
Hematoložka mi dala clexane - je to šílený
pícháme do rukou a ty mám jak feťák - samou modřinu a bouli
- ať to píchneme tak nebo tak, vždy se to objeví. Už nevím co s tím
- máte prosím zkušenosti s tím, jak se zbavit těch modřin nebo jak to udělat, aby se nedělali?? Mám strach jít i za doktorku, aby mi dala něco jiného ![]()
Nejlepší je to píchat do boku, většinou se tam tvoří modřiny nejmíň. Proč strach za doktorkou?
Píchni do boku, hodně nahoru, jakoby strana zadku. Chytni kožní řasu. Nic moc jiného není, Clexane je asi dost luxus.
@smultul píše:
Píchni do boku, hodně nahoru, jakoby strana zadku. Chytni kožní řasu. Nic moc jiného není, Clexane je asi dost luxus.
To je sranda, jak si to každej v
chytá jinak. Někdo řiká co nejníž, někdo co nejvýš. Někdo kolmo, jinej zezadu…
Ale téměř 100% shoda, že ruce a stehna ne.
Je ještě Fragmin. Pak Zibor, ten se moc těhotným nedává.
Pr mě t bylo příjemnější do špíčku na boku.. boky jsem střídala.. těhotenství + šestinedělí ![]()
Celé těhotenství + šestinedělí jsem si píchala 2 x denně. Do boku, kde máš madla lásky, neboli faldy. Tam to bolí nejmíň. Jen to štípne. A úplně nejmíń to bolí, když se překonáš a začneš píchat sama. Nic na tom není. Jen z toho nedělat takovej problém a hledat co bykdeby.
Už tak máš snad nejmíň bolestivé injekce, Fragmin třeba štípe. Měla jsem toho víc ![]()
@Dudakovy Tak ja mela taky alergii na fraxik i na clexan. Picham fragmin 5000 a v pohode. Urcite bych za dr dosla. Kdyz se ti ty boule delaji, tak se ta latka ani nevstrebava, takze na to bacha… A jak pisi holky - pichat hodne do boku, ja picham hodne dolu az skoro na zadek…