Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@zuzanar01 píše:
Dekuji za odpoved. Jsem totiz ve zkusebni lhute a bojim se ze me vyhodi kdyz pujdu na neschopenku.
jo to já byla taky a taky se mnou ukončily pracovní poměr hned co jim uplynula doba 21 dní povinnost platit…
Jen kvuli Clexanu jít na neschopenku nemusíš. Spousta těhotných s Clexanem do práce chodí.
Ahoj…přesně tak…dneska jsem se na hematologii ptala…důvod jít na rizikové kvůli injekcím není…jen prý pokud je rizikové povolání a mohlo by to zhoršit stav a i tak, rizikové těhotenství ‚předepisuje‘ gyndař…takže jen kvůli tomu se bát určitě nemusíš…já si budu píchat od 20tt což je od Vánoc…a říkala, že rizikové na programu kvůli injekcím určitě není…a není to běžné…
Ahoj holky, já měla v lednu trombozu v levé noze (lýtku)… v dubnu jsem otěhotněla a z Warfarinu mě přesadili na Fraxiparine 0,8 a píchám si každý den.
Na začátku jsem ležela na rizikovém těh. a tam mi píchali Clexane, ale můj hematolog mě pak převedl na ten Fraxiparine.
Ahoj holky, ani jsem netušila, že je nás víc, kdo má takový problém.
Podělím se s vámi o můj případ.
Asi v r. 2005 jsem chytla zánět žíly v levém lýtku. Tenkrát jsem byla asi týden hospitalizovaná v nemocnici a dostala kapačky heparinu a potom jsem docházela ke své dr. (asi 2× týdně) po dobu třech měsíců, kde jsem dostávala warfarin. Od té doby žádné problémy.
V roce 2011 jsem otěhotněla a snad až v 7 měsíci těhotenství se o mě lékaři začali více zajímat a udělali několik testů na Leidenskou mutaci.
Výsledek - mám ji. Takže jsem si okamžitě začala dle instrukcí denně až do konce šestinedělí píchat Clexane.
Nyní jsem opět těhotná (rodit bych měla cca za týden), docházím pravidelně na hematologii, kde mi dělají testy, aby věděli, kdy mi nasadí Clexan, ale nenasadili nic, jelikož jsou výsledky stále negativní.
Jenže ejhle, dnes mě začala bolet noha v lýtku, mám ji horkou, zkrátka to vypadá stejně, jako tenkrát v r. 2005. Děsím se, zda se mi to nevrátilo.
Pokud se to do zítra nezlepší, hurá do špitálu a píchat.
Nezlobte se za slohovku, potřebovala jsem se svěřit.
Doufám, že vše dobře dopadne.
Přeji pevné nervy s injekcemi.
@ivetkalone TAk držim palečky, já si bohužel musím píchat od začátku těhotenství, ale už se mi to krátí takže mě už to natolik netrápí..
@katkath Moc ti děkuju a i já držím palečky, ať je vše v pořádku a hodně zdraví tobě i miminku ![]()
Když o tom tak přemýšlím, raději bych si píchala a byla v klidu, že jsem pod dohledem, než být ve stresu, zda se to nevrátilo.
V pondělí stejně musím do porodnice na monitor, takže si asi nechám udělat vyšetření, ať se nestresuju, když mám miminko ještě pod srdcem.
Ahoj holky, no je nás tedy dost. Mám taky týden do porodu a píchám si Zibor 3500. V porodnici na kontrole mě řekli ať poprosím svou hematoložku a ať mi předepíše něco jiného, že prý Zibor není úplně prozkoumaný, či co. Hematoložka mi to nezměnila a já se nechci stresovat. Máte někdo zkušenosti se Ziborem?
@evas ahoj, já jsem si zibor píchala, ale opravdu neni úplně ok… nejlepší je bud fraxiparine a nebo clexane.. opravdu požádej o změnu, dyštak zažádej svého gynekologa měl by vyhovět.
Prosím tě a nevíš v čem není úplně OK? Jen jsem se všude dočetla, že je neprobádaný. Můj gynekolog mi doporučil změnu, že je to nejlevnější alternativa, ale nechtěl to více komentovat, jen řekl, že u nich v porodnici mi ho nedají. A tak mi moje hematoložka předepsala 40 ks navíc, abych je měla i v porodnici, že prý není důvod je měnit..
@evas píše:
Prosím tě a nevíš v čem není úplně OK? Jen jsem se všude dočetla, že je neprobádaný. Můj gynekolog mi doporučil změnu, že je to nejlevnější alternativa, ale nechtěl to více komentovat, jen řekl, že u nich v porodnici mi ho nedají. A tak mi moje hematoložka předepsala 40 ks navíc, abych je měla i v porodnici, že prý není důvod je měnit..
Zibor nemá moc vlastních studií a e všem se odkazuje na studie ostatních nízkomolekulárních heparinů. Vlastně studie na neortopedických pacientech má vícemén jen CLexane. Teda mluvím o situaci cca před3mi lety, teď už to tolik bedlivě nesleduji, možná mi něco uniklo.
@evas no co já vím, tak právě zibor se doporučuje jen kvůli operacím, ale pokud je mi dobře známo tak v těhotenství jako takovém snad ani žádný problém by být neměl, ale poté v kojením, nevím úplně přesně ale mám za to že se ziborem se nesmí kojit, kvůli látkám, které přecházejí do mléka.