Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
martinaaaa pokud ti dr. řekla, že by sis ho měl píchat, tak by sis ho asi opravdu měla píchat. Ale to by ti měli pořádně vysvětlit na hematologii. Já si Clexane píchala měsíc a půl během těhotenství a pak ještě celé šestinedělí a přitom jsem nemusela, jelikož jsem měla výsledky dobré. Ale ležela jsem tři týdny v nemocnici pro hrozící předčasný porod a tak mi ho pro jistotu nasadili. Zlobila jsem se, jelikož injekce nesnáším, píchal mi to manžel, bolelo mě to a skoro vždy se mi chtělo brečet. Byla jsem vážně zoufalá, ale zkrátka jsem to vydržela. Po porodu jsem mohla přejít na tablety(warfarin) ale jelikož jsem rodila v jiné nemocnici, tak se tam na nějakou zprávu vyprdli a píchali mi ho dál, což mě rozhodilo ještě víc. Být vámi, tak to pořádně proberu s hematologem, přeci jen, děláme to hlavně pro ty naše drobečky ![]()
Diky anie22:)) je mi jasne ze to neni jen tak…jejda tri tydny v nem. tak to teda nezavidim moje teta zas porodila tri tydny pred terminem je zdr. sestra delala na transfuznim..a tak neak tomu vsemu rozumi vic jak ja…musim se zeptat..protoze nikdo mi nic navic nerekne pokud se nezeptam..ale zas ona lezela po porodu 2 tydny v nem. skrz po porodnich komlplikacich..tyhle trmbofilni mutace ktere se vyskytli v rodine se objevily u moji mamky ktera ma 4 v podstate zdrave deti..mě a sourozence…a nic v te dobe se neresilo..zadne komplikace nemela…a nic ted nebere zadne leky nebo tak…samozrejme ze kdyz cekame mimi snazime se aby bylo vse ok!!!:) a me porad nejde do hlavy kdyz tam chodim uz 6-7. mesicem na tu krev 1 do mesice vzdy rekli ze vse v poradku dnes to same jen ze jsem mela jednou zvyseny tlak a jinak kdyz si beru na snizeni tlaku pilulky a vse je jak ma..tak si neco pichat..
to teda nevim co by mi dali kdybych to nemohla brat mela bych neake uplne spatne reakce na ten clexan..kdyz prasky v tehu nemuzu brat…jeeejda at uz porodim a mam bobanka zdraveho u sebe
v po jedu na kontrolu jak bude telo reagovat na klexan tak uvidime:))) musim zjistit co nejvic asi si budu psat otazky at se nezapomenu optat na vse tam kdyz mi max ukazali jak si to pichnout
uz bych chtela mit vse za sebou nekdy je to vse na
porad jezdit nekam..a dnes to bylo fakt vse na hlavu uz.. hod a pul cekat v porodnici utz..pak 4 hod. na ty krev. vysledky a jezdit tak 1 tydne do nem by me asi jeblo
nekteri dr katastrofa nezajem..neochota ale zas nekteri…klobouk dolu
sou supr no jo neni doktor jako doktor..tak dekuji za prispevek!! jdu padat do perin!
diky pekny vecer!
Sepsat si otázky je fajn nápad. Hlavně se ptej, tím si vše ujasníš a nebudeš už z toho mít takový strach ![]()
Ze by ti nesedl Clexane se neboj. Jsou i další preparáty.
@martinaaaa píše:
Diky anie22:)) je mi jasne ze to neni jen tak…jejda tri tydny v nem. tak to teda nezavidim moje teta zas porodila tri tydny pred terminem je zdr. sestra delala na transfuznim..a tak neak tomu vsemu rozumi vic jak ja…musim se zeptat..protoze nikdo mi nic navic nerekne pokud se nezeptam..ale zas ona lezela po porodu 2 tydny v nem. skrz po porodnich komlplikacich..tyhle trmbofilni mutace ktere se vyskytli v rodine se objevily u moji mamky ktera ma 4 v podstate zdrave deti..mě a sourozence…a nic v te dobe se neresilo..zadne komplikace nemela…a nic ted nebere zadne leky nebo tak…samozrejme ze kdyz cekame mimi snazime se aby bylo vse ok!!!:) a me porad nejde do hlavy kdyz tam chodim uz 6-7. mesicem na tu krev 1 do mesice vzdy rekli ze vse v poradku dnes to same jen ze jsem mela jednou zvyseny tlak a jinak kdyz si beru na snizeni tlaku pilulky a vse je jak ma..tak si neco pichat..to teda nevim co by mi dali kdybych to nemohla brat mela bych neake uplne spatne reakce na ten clexan..kdyz prasky v tehu nemuzu brat…jeeejda at uz porodim a mam bobanka zdraveho u sebe
v po jedu na kontrolu jak bude telo reagovat na klexan tak uvidime:))) musim zjistit co nejvic asi si budu psat otazky at se nezapomenu optat na vse tam kdyz mi max ukazali jak si to pichnout
uz bych chtela mit vse za sebou nekdy je to vse na
porad jezdit nekam..a dnes to bylo fakt vse na hlavu uz.. hod a pul cekat v porodnici utz..pak 4 hod. na ty krev. vysledky a jezdit tak 1 tydne do nem by me asi jeblo
nekteri dr katastrofa nezajem..neochota ale zas nekteri…klobouk dolu
sou supr no jo neni doktor jako doktor..tak dekuji za prispevek!! jdu padat do perin!
![]()
diky pekny vecer!
Na Clexan žádné reakce mít nebudeš. Předpokládám, že máš nějakou úplně nejnižší, preventivní dávku, ta neublíží ani tobě, ani miminku, jen zajistí průtok krve přes placentu. A to je to nejdůležitější.
Pokud máte v rodině tr. mutace, tak je to od věci, možná ti dr zapoměl říct, že ji máš taky, jestli chodíš na hematologii, oni výsledky mají.
Jinak pro příště- lze se domluvit, že na výsledky čekat nebudeš, ale zavoláš si. Já nečekala nikdy, pokaždé jsem volala ![]()
To čekání je hrozný, to máš pravdu. I když jsem byla objednaná, tak jsem vždy čekala i hodinu a to už ke konci těhotenství, ve vydýchané chodbě je nic moc. Teď tam čekali samozřejmě hlavně staří lidé, tak je pustíš sednout a nakonec hodinu stojíš
na výsledky jsem taky nikdy nečekala, vždy jsem volala ![]()
Určitě si sepište otázky, ať na něco nezapomenete a přeji klidný zbytek těhotenství ![]()
Jee tak to by bylo super kdybych si mohla volat..:) co bych dala za hodinu cekani..je to fakt jak kdy…ale jinak dekuji za rady! mam 04 ml..a muzou se stridat ruce? nemusi se pichat porad do jedne ne?
no ti stari vcera mi jich bylo lito…bylo jich tam strasne moc…a pani co sedela vedle me tak ta cekala sest hodin..chudina..nejhorsi a co jsme nechapali bylo ze prisli lidi sli na odber a za hod ani ne meli vysledky…a my cekali tak dlouho.. jj jak se zdalo ze zacatku zadne problemy jsme celou dobu nemeli a ted ten konec zacina byt zajimavy..zacina se to hromadit..,at uz to je s bobankem za nama..
diky at se Vam dari!
@martinaaaa píše:
Jee tak to by bylo super kdybych si mohla volat..:) co bych dala za hodinu cekani..je to fakt jak kdy…ale jinak dekuji za rady! mam 04 ml..a muzou se stridat ruce? nemusi se pichat porad do jedne ne?no ti stari vcera mi jich bylo lito…bylo jich tam strasne moc…a pani co sedela vedle me tak ta cekala sest hodin..chudina..nejhorsi a co jsme nechapali bylo ze prisli lidi sli na odber a za hod ani ne meli vysledky…a my cekali tak dlouho.. jj jak se zdalo ze zacatku zadne problemy jsme celou dobu nemeli a ted ten konec zacina byt zajimavy..zacina se to hromadit..,at uz to je s bobankem za nama..
diky at se Vam dari!
střídat určitě. ae obvykle se to spíš píchá do kožní řasy na boku. prostě do špeku. bolí to tam nejmíň a nejlíp i vstřebává.
Určitě střídej, mně to píchaly sestry do břicha a to strašně bolelo, na dětském dokonce to sestra píchala poprvé a já myslela, že to bolestí nevydržím
doma mi to píchal manžel do stehen, do boků-tam mám nejvíc špeku, měla jsem modřiny, ale bolelo to nejmíň…uf plánujeme druhé, ale když si na tohle vzpomenu, tak se mi dělá opět zle ![]()
Ahoj, (predem se omlouvam za anonymitu, mam tu rodinu)
Jsem ted par tydnu tehotna a musim si pichat clexany 0,6 ale brzo musim prejit na 0,8 ![]()
Myslite, ze je velky problem, ze si picham jen do leve strany bricha? Nestridam to. Na prave strane me to strasne boli (nedavno jsem byla na operaci a myslim, zd v tech mistech mam nejspise jizvy
, proto ta bolest)
Muj lekar je na dovolene na dalsich 14dni,..
Nevadí to. ale Clex můžeš píchat i do stehen případně i do paže, pokud máš strach píchat jen do břicha
Jen do jedné strany to vůbec neva, pokud tě to nebolí. Je to zajímavé, těch pacientek, co maj vychytanou jen jednu stranu je dost. ![]()
@paola white @Lama Lama no, já mám taky jednu stranu raději, na té druhé se mi to pomaleji hojí
Myslím, že to nevadí
Jaké máte s Clexanem zkušenosti v těhu? Musely jste si píchat celou dobu? Já si píchám od začátku stimulace na IVF a ráda bych se toho zbavila aspon na obden…
Já píchala do stehen, vůbec si nedovedu představit to píchat do břicha v těhu. Vím, že se to dělá, ale já si začla píchat až v osmém měsíci a to bych si jehlu do břicha sama sobě nepíchla ani náhodou.