Injekce Clexane

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
81476
15.1.12 16:26

ani úplně na straně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
animasie
15.1.12 16:38

No, to možná ano, kožní řasu bych tam udělala, ale zase já to nedokážu, protože právě na straně mívá malá nožičky přitisknuté na břišní stěně… Bála bych se… :(

• Citovat
  • Upravit
Michael05
16.4.12 21:49

Dobrý den, měl bych dotaz jestli je možný nějaký problém jestliže jsem omylem zabodl injekci až do svalu (udělal jsem malou kožní řasu). Děkuji za odpověd.

• Citovat
  • Upravit
81476
16.4.12 22:04
@Michael05 píše:
Dobrý den, měl bych dotaz jestli je možný nějaký problém jestliže jsem omylem zabodl injekci až do svalu (udělal jsem malou kožní řasu). Děkuji za odpověd.

ne. ikdyby se trefil čirou náhodou do žíly, tak to není nijak závratná dávka. maxiálně se ti vytvoří v to svalu hematom.
mch, do jakého svalu se trefil? podle ě je ta jehla krátká na to, aby to šlo až do svalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michael05
16.4.12 22:16

Na brisnim svalu, trosku vytekla krev ale kozni rasu sem mel tak si myslim ze jsem nezajel hluboko. Udelala se mi pod kuzi naka srazenina asi, neco tam hmatam.

• Citovat
  • Upravit
183
5.8.12 15:01

Ahooj, mohla bych se zeptat…po mamce mám prokázanou leidskou mutaci, warfarin neberu…teď jsem těhotná jsem 34týden a minulý týden na hematologii mi bylo oznámeno že po celou dobu šestinedělí budu užívat clexane 0,4 1×1 :( docela se hodně obávám…mohu v šestinedělí píchat do břicha??? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
5.8.12 15:11

Není to do břicha, je to do kožní řasy břišní stěny. obvykle se píchá do boku, kde je největší volná kožní řasa. neboj, je to OK. BOlí to tam méně, než do stehna. A i se to lépe vstřebává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1236
5.8.12 15:58

@Janaaa333 : Clexane píchám už od začátku těhotenství (po IVF jsem dostala plicní embolii). Je to celkem v pohodě. Píchám to do boku, kde si chytnu největší špíček a do něj to bodnu. Je to kraťoučká jehlička. Akorát se mi dělají modřinky - asi jak je tak krev naředěná, ale fakt se není čeho bát!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.8.12 18:09

Já sem si ho aplikovala do stehna i sestřičky v nemocnici taky do stehna:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3935
6.9.12 12:08

@Janaaa333 ahoj, promin ze te mozna zamtu.. jsem trombofilik, clexane si picham cely tehotenstvi a i potom me to ceka.. ale zarazilo mne ze ti dali clexane, me budou prendavat na neco jineho jelikoz s clexanem se nesmi kojit, teda alespon mi to t ak bylo řečeno..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.12 13:02

Já jsem s clexanem normálně kojila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81476
6.9.12 13:25

To je věčný boj. Clexane, Warfarin a kojení. Někdo říká, že se nesmí kojit s Warfarinem, někdo zase s Clexanem.
Při kojení se dává běžně oboje. Warfarin by byl problém, pokud by se k miminu dostal, ale nepřechází do mléka, tak je OK. Clexane do mléka přechází, ale nevstřebává se trávicím traktem, proto se musí píchat, takže taky OK.

Problematický je převod na warfarin, je třeba několikrát týdně kontrola krve, to je s miminkem opruz, tak se to obvykle nechává po šestinedělí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bibulinka
24.9.12 21:57

Re: zase clexan

@animasie píše:
No, tak se to stalo. Ještě v zimě jsem se vás tady ptala, jak to udělat pokud otěhotním v zahraničí kde jezdím pravidelně každý rok a to na 6 měsíců. A přesně tohle se stalo a to hned první měsíc strávený v zahraničí. Samozřejmě jsem okamžitě vysadila pilulky Trombex a sehnala si letenku zpět do ČR.Doma jsem dostala Clexane 0,4 a začala si jej píchat.Píchat si jej mám po celé těhotenství a šestinedělí. :-? Dnes jsem v 17tt a vše snáším dobře až na nepodařené vpichy po kterých se mi udělá hrčka pod kůží a modřina jako poleno 8-o . Člověk si opravdu zvykne na všechno…Přítel se toho moc učastňovat nechce, takže to vše zůstalo na mě. Já jsem člověk, kerý má hrůzu z injekcí, ale co bych pro naše miminko neudělala.. :srdce:

Ahojky, taky si občas píchám, když mám špatné hodnoty při warfarinu :zed:. Mě hodně pomáhá HEPAROID. Je to mastička. Rychle to po ní mizí :)

Lůca

• Citovat
  • Upravit
2483
24.9.12 23:46

Můj ošetřiující lékař v nemocnici mi řekl, že hodnoty (zda kojit s tímto lékem nebo ne) jsou hraniční, v letáku je, že by se kojit nemělo.
Hematoložka s obvodní doktorkou mě div neseřvaly, jaktože nekojím, že je to naprosto v pořádku, gynekoložka řekla jasně - nekojit.
V anglickém příbalovém letáku jsem pak našla, že nebyly ani dělány žádné studie u kojících žen a že u krys to způsobuje menší porodní váhu a pomalejší vývoj mláďat.
Já jsem nakonec po všech těchto informacích nekojila.

@Radka Val. píše:
Tak jsem si způsobila úraz kolene a začali mi píchat Clexan. Stále ale nevím zdali se může dávat, když ještě kojím, máme 18ti měsíčního chlapečka, který si to bez mého mlíčka zatím nedovede představit a já mám obavy zdali bude vše v pořádku. V příbalovém letáku uvádí, že by se při kojení užívat neměl, ale v nemocnici, v poliklinice i na obvodním mi řekli, že ho při kojení používat lze.
Tak jsem v rozpacích. Pokud s tímto máte nějakou zkušenost, prosím poraďte ..
Za každou odpověď moc děkuji
Radka
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
783
13.11.12 15:43

Ahoj…myslíte si, že je naděje, si píchat injekce jen v šestinedělí? Doktorka mi řekla, že měsíc před porodem a pak šestinedělí. Udělám vše pro mimíska…ale bojím se, aby to přes kojení nemělo nějaký špatný vliv…aby se to u něho neprojevilo negativně později…když to není vůbec odzkoušení a podložený testama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí