Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@reinkarnace @Lama Lama Zbytecne slovickarite, nema cenu se hadat, ja jsem pochopila, jak je to mysleno
Ale obema moc dekuji za radu.
@Cuddy píše:
@reinkarnace @Lama Lama Zbytecne slovickarite, nema cenu se hadat, ja jsem pochopila, jak je to myslenoAle obema moc dekuji za radu.
no ono v praxi to samozřejmě není slovíčkaření ale dost podstatný rozdíl
to zas má @Lama Lama pravdu
@reinkarnace Jo, a jsem rada, ze zminila tu ruznou ucinnost, to by me nenapadlo a dr. mne to nerekla, pro me bylo hlavni kriterium bolesti.
@Lama Lama píše:
jen píšu svou zkušenost. první co se ptám pacientky, která má nízkou účinnost jestli byla na odběru 4 hod po aplikaci a kam to píchá. na 80 % je to tím. ale kidně to někomu může sedět.
no mě by ještě teda zajímalo…měla jsem za to, že účinnost je stejná…do těla tu dávku dostaneš tak i tak…jen nástup účinku se liší. Třeba i u inzullínu..nejrychlejší vstřebání je břicho…až pak paže event. stehna…nebo ne? takhle nás to učili
ale zkušenostma se zatám ohánět moc nemůžu
@Envie píše:
U inzulinu zalezi na typu. Jsou dva. Dlouhodobej (picha se vecer) a kratkodobej (picha se pres den). Pres den bricho, vecerni stehno
to jsem nemyslela, ale díky ![]()
Ahojky, ja si picham clexane 2× denne a stridam to, stehna, bricho a pritel ruce.Je to hnus, mam to od zacatku tehotenstvi ale ty modriny i bolesti mi za to stoji.Tak ze vsechny budouci maminky hlavu vzhuru. ![]()
@Cuddy já jsem na konci těhu píchala do boků. Ale já mám podkoží silný, takže řasu jsem si udělala i s hodně velkým břichem
Stehna jsem nikdy nezkoušela, ale břicho jsem měla jednu velkou modřinu.
Ahoj, včera jsem si zapomněla píchnout Clexan, vzpomněla jsem si na to asi s 10 hod. zpožděním, tak jsem si ho píchla, ale teď nevím jak pokračovat dneska? normálně si ho dávám ráno 7 - 8 hod., mám čekat do odpoledne, aby to byl 24 hod. rozestup? Nebo normálně třeba dnes dopoledne píchnout další dávku? díky moc.
Ahoj ![]()
Picham si clexan uz ponikolikate (obe tehotenstvi i mezitim pri ruznych prilezitostech)
Jenze ted se mi delaji neskutecny modriny a boule. Aplikuju kazdych 12h
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
@Vemas Ahoj Veru, nezhubla jsi najednou víc kil? A jak jsi na tom s výživou nechybí ti nějaké vitamíny třeba?
@Vemas taky jsem si píchala a z některých jsem měla bouli nebo modřinu a z některých nee.. podle mě je to podle stylu a hloubky vpichu..ale neviiim jistě, někdo asi poradí líp:) píchali mi to i v porodnici sestřičky a nikdo na to nic neřekl..
@jakalm tak ona aplikaci zná tak to tím asi nebude… @Vemas Veru tak to mě nic nenapadá teda..leda nějaká divná šarže? tupější jehly? fakt nevim a jsem zvědavá co tu kdo napíše ![]()
@Vemas píše:
Ahoj
Picham si clexan uz ponikolikate (obe tehotenstvi i mezitim pri ruznych prilezitostech)
Jenze ted se mi delaji neskutecny modriny a boule. Aplikuju kazdych 12h
Nevite nekdo cim by to mohlo byt?
je to furt clexane? Nezmenili ti pripravek? Fraxik dela boule casteji. Vzdy jsi aplikpvala 2× denne? Stejna davka?