Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Lama Lama píše:
ne, nic jiného na „ředění“ krve v těhotenství není, v neinjekční formě. warfarin prokazatelně poškozuje plod, podává se jen v extrémně rizikových případech. NBová antikoagulancia jsou v těhotenství kontraindikována. Takže jediné ke zvážení je, zda jsou ty léky u tebe opravdu nezbytné a zvážit vysazení, vzhledem k potížím, samozřejmě to sebou nese rizika spojená s nepodáváním léčby.
já mám leidenská mutace heterozygot :/
@Mchalupová píše:
já mám leidenská mutace heterozygot :/
tak to se fakt neda na zaklade toho neco usuzovat. malo info. to fakt po netu nevyresis ![]()
Ahoj holky, co vám zabralo na ty boule? A taky co mi narostlo bricho, dost špatně se mačká „špek“ začaly se mi dělat modřiny, asi tím jak křečovité si ho drzim a pak mi to stejne ujede a nechtěně ho pustím. Taky mate taky tak špatný pocit ze pichate do mimi. Malý se hned začne hrozné vrtet ![]()
Ahojky, ani v druhém tehotenstvi mě neminul clexane. Dnes se mi aplikace moc nepovedla. Jelito tak 10 X 15cm a teče dal
boulicka a bolí jako čert. Nemáte někdo nějaký fígl, jak na to? Jsem teprve v 8tt. S naším to daleko hůř než u prvního.
nepoužíval někdo nějakou mast co je účinná, led? Za každou radu budu vdecna
@Mallorka píše:
Ahojky, ani v druhém tehotenstvi mě neminul clexane. Dnes se mi aplikace moc nepovedla. Jelito tak 10 X 15cm a teče dalboulicka a bolí jako čert. Nemáte někdo nějaký fígl, jak na to? Jsem teprve v 8tt. S naším to daleko hůř než u prvního.
nepoužíval někdo nějakou mast co je účinná, led? Za každou radu budu vdecna
to je dost. kontrolu je ti někdo účinnost? to je jednorázově nebo opakovaně?
@Lama Lama jsou vpichy, co není skoro vidět a pak třeba tohle… asi záleží, kam to trefis
ale dnes teda mazec. Bolí to jako čert
@Mallorka píše:
@Lama Lama jsou vpichy, co není skoro vidět a pak třeba tohle… asi záleží, kam to trefisale dnes teda mazec. Bolí to jako čert
Pichala jsem cele tehotenstvi a pak jeste skoro rok a toto se mi nestalo. Zajela bych k dr., jestli nejsi naredena moc
Pichas vyssi davky, nebo jen profilakticke?
@Limi123 0,4 což bych rekla, že není moc. Včera žádná modřina. Spíš počkám, jestli se to takto nebude opakovat víc dní po sobě a kdyžtak bych sla
@Mallorka řekla bych, že jsi si možná napíchla nějakou malou žilku. Anebo jsi pichla málo hluboko, chce to udělat pořádnou kožní řasu a pak píchnout.
Na modřiny je dobrý Hirudoid gel.
@berua13 a ta kožní rasa je to, že jakoby chytnu špek? A pícha se jak správně? Chytnu špiček bodnu a pomalu tlacim látku, pak pustím. Nebo se píchá ještě jinak?
@Mallorka jojo přesně tak. Udělej řasu a píchni a aplikuj. Ono se modřinam nevyhnes. Já teda osobní zkušenost nemám, ale pichala jsem je babičce a taky se mi podařilo občas jí udělat paradniho moncla.
@Mallorka píše:0.4 je opravdu malo… Tak to asi bude blba nahoda… Mene uz ti stejne nedaji.
@Limi123 0,4 což bych rekla, že není moc. Včera žádná modřina. Spíš počkám, jestli se to takto nebude opakovat víc dní po sobě a kdyžtak bych sla
@Limi123 píše: 0.4 je opravdu malo… Tak to asi bude blba nahoda… Mene uz ti stejne nedaji.
A kam to pichas? Mne se modriny delaly na stehnech (ale ne takove), na brise a na " buccich" to bylo ok.
tak proč to nepícháš tam dál?
@Lama Lama píše:
tak proč to nepícháš tam dál?
Ja to ted nepicham, odpovidala jsem zakladatelce.