Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Holky, píchám si od včerejška Clexane. Jsem 35tt, dvojčata, takže řasu na břiše neudělám. Včera jsem píchala do ruky, dneska do boku a dneska mi tekla po vytáhnutí injekce krev. Je to normální? Je to tím, že jsem naředěná nebo jsem napíchla žílu? ![]()
@Velešínka3
Jo, občas mi z břicha krev tekla. Teď jsem 39 tt a už dlouho píchám do stehna.
Edit. A když se blbě trefím, tak i z toho stehna mi teče krev.
@aiera píše:
@Velešínka3
Jo, občas mi z břicha krev tekla. Teď jsem 39 tt a už dlouho píchám do stehna.
Edit. A když se blbě trefím, tak i z toho stehna mi teče krev.
Děkuju za uklidnění, takže chápu, že je to asi tím naředěním.
@Velešínka3 taky mi obcas tekla. Ja si pichala do “madel lasky”, tam jeste bylo co chytit ![]()
@Velešínka3 píše:
Holky, píchám si od včerejška Clexane. Jsem 35tt, dvojčata, takže řasu na břiše neudělám. Včera jsem píchala do ruky, dneska do boku a dneska mi tekla po vytáhnutí injekce krev. Je to normální? Je to tím, že jsem naředěná nebo jsem napíchla žílu?
Já si píchala do stehna na boku. Jsem hubená, ani v těhotenství jsem moc nenakynula, ale na tom místě jsem dokázala trochu udělat řasu. Občas mi utekla kapka krve, občas modřina 🤷 🙂
@Meggiska píše:
Já si píchala do stehna na boku. Jsem hubená, ani v těhotenství jsem moc nenakynula, ale na tom místě jsem dokázala trochu udělat řasu. Občas mi utekla kapka krve, občas modřina 🤷 🙂
Jo, taky jsem měla modřinu. Píchala jsem si to před letem, jednou tam a jednou zpátky, do břicha, a celou dovolenou jsem chodila s jelitem na břiše
byla jsem v září a dodnes tam mám tmavší kůži. Jsem to nějak blbě napíchla. A to žádnej hubeňour nejsem, píchla jsem to normálně do řasy na břiše, a tu mám pěkně rostlou ![]()
Holky, jak jsem se včera ptala, jestli vám tekla krev, tak jsem si fakt žílu napíchla. Naštěstí jsem tam neposlala žádnou bublinu. 🤦♀️
@Azeretereza píše:
Jo, taky jsem měla modřinu. Píchala jsem si to před letem, jednou tam a jednou zpátky, do břicha, a celou dovolenou jsem chodila s jelitem na břišebyla jsem v září a dodnes tam mám tmavší kůži. Jsem to nějak blbě napíchla. A to žádnej hubeňour nejsem, píchla jsem to normálně do řasy na břiše, a tu mám pěkně rostlou
Já tam neměla žádné velké modřiny, ale prostě různé fialové fleky, tak centimetr v průměru, ale jak se to nasbíralo, vypadalo to fakt krásně ![]()
@Paulinka zdravím. Četla jsem váš příspěvek.. Jsem v 7m těhotenství.. A zlomila jsem si nohu. Dali mi Clexane 0,4ml..mam píchat každý den ve stejnou dobu.. Ale moje otázka zní.. Proč do bříška ne? Já jsem se na to ptala lékaře, a on mi řekl, že jenom do břicha mám píchat..
taky se mi nelíbí, že v uvozovkách mohu malému nějak uškodit a nebo ho píchnout.. Ale říkali mi, že jinam než do bříška nemůžu..
můžete mi prosím poradit? Děkuji.
@Maucelka To je blbost. Já si píchala do břicha, do nohy a do ruky. Pro svůj klid můžeš píchat do boku. Já si stejně jinde nabřiše řasu neudělala.
@Maucelka píše:
@Paulinka zdravím. Četla jsem váš příspěvek.. Jsem v 7m těhotenství.. A zlomila jsem si nohu. Dali mi Clexane 0,4ml..mam píchat každý den ve stejnou dobu.. Ale moje otázka zní.. Proč do bříška ne? Já jsem se na to ptala lékaře, a on mi řekl, že jenom do břicha mám píchat..taky se mi nelíbí, že v uvozovkách mohu malému nějak uškodit a nebo ho píchnout.. Ale říkali mi, že jinam než do bříška nemůžu..
můžete mi prosím poradit? Děkuji.
To je blbost, určitě můžeš u do boku, do stehna, kdekoli najdeš řasu.
@Meggiska já s tím právě zkusenosti nemám.
proto jsem se obrátila sem.. V lékárně i lékaři říkali jen výhradně do bříška.. Kde ta injekce působí nejvíce.. A z důvodu mého těhotenství prý to má být jen do bříška, aby nenastali komplikace.. Vzniku trombózy..
@Maucelka píše:
@Meggiska já s tím právě zkusenosti nemám.proto jsem se obrátila sem.. V lékárně i lékaři říkali jen výhradně do bříška.. Kde ta injekce působí nejvíce.. A z důvodu mého těhotenství prý to má být jen do bříška, aby nenastali komplikace.. Vzniku trombózy..
Já mám Leidenskou mutaci, takže jsem píchala 6 týdnů před porodem a 6 týdnů po porodu. Hematolozka mi ukázala jak se to píchá, ukázala stehno, bok, že prý když jsem těhotná, tak si to asi nebudu chtít píchat do břicha, navíc já jsem hubená, tak sem se vždycky musela kroutit abych vytvořila někde nějakou řasu 😀
Ahoj holky, dneska jsem si pichla clexan, ale asi dost blbě, myslím si že vše vyteklo a trochu zůstalo ve stříkačce. vubec nechápu jak se mi to (ne)povedlo.mam si píchnout ještě jednu a nebo prostě až zítra, ale třeba dřív než v půl 6,prosím vás poraďte mi. stalo se někomu?