Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Píchala jsem si je do stehen a tam jsem měla škaredé modřiny. Pak jsem si je píchala do břicha a bylo to mnohem lepší a miminko určitě neohrozíš. Ostatním mi nedělá problém odebrat krev, píchnout injekci apod. (střední zdravotní škola), ale vždycky jsem říkala, že sobě nic v žádným případě. Pak jsem musela od 30tt a vždycky jsem si říkala, že to dělám pro nás obě, kousla jsem se a šlo to. Jinak na internetu nebo i v návodu by mělo být, kam se to přesně píchá. Důležité je udělat tu tukovou řasu.
Neboj, zvládneš to. ![]()
Pro mě v obou těhotenství byla nejhorší první injekce.. Odhodlat se.. Ale říkala jsem si že to kvůli mi i musím prostě dát, navíc jsem si to pichala v 5 ráno abych si zvýšila šanci že až se mi rozjede porod budu moct dostat epidural. Ten by se stihl ale naštěstí se holky rodilý rychle a ani nebyl potřeba
@LP4 je to v pohodě. Já si to pichala 9 měsíců +6 týdnu, 2× a žiju. Myslí na to, že to děláš pro miminko. Chytni prostě kousek kůže v podbřišku, jako by špek, použij desinfekci a pak to píchání, ani to nebolí. Jak někdo radil stehna, tak tam mě to bolelo mnohem víc než do bricha
@LP4 já měla vždycky paniku z injekcí a dala jsem to 2× od začátku těhotenství do konce šestinedělí. Když jsem to zvládla já, tak to musí zvládnout každý
Říkej si, že to děláš kvůli miminku. A já teda taky nedoporučuji stehna, tam to bolelo mnohem víc než do břicha. Pro mě bylo lepší píchat pomalu, když to bolelo, tak jsem jehlu posunula kousek vedle.
Píchala sem to do boku, vzala tukovou řasu a pomalu vpíchla jehlu, teď když máš velký nafouklý břicho to bolí mnohem míň než když břicho je malý, celý těhu píchání bylo ok a až pak v šestinedělí když už břicho nebylo nafouklý, tak to hrozně teda bolelo. Píchání do stehna mi na Trombo centru nedopuručovali, prý se ta látka hůř vstřebává. Jinak ze začátku sem se to bála píchat a injekce mi píchal manžel.
@blanci2 ahoj picham si clexane vždy do břicha přijde mi to takový nejpohodlnější vždy tak 2 cm od pupíku udělám rasu a střídá levá práva strana. Doktorka ještě radila do boku ale to bych asi nedala
Holky a jak jste rodily? To jste dostavaly transfuze krve?
dekuji
@LP4 ne absolutně nic jen je omezení nějakou dobu po aplikaci s epiduralem.. Já měla clexan kvůli laidena
@kavulenka a rodila jsi prirozene nebo cisarem? To jsi nemela nadmerne krvaceni? Moc dekuji za odpověď ![]()
@LP4 oba porody naprosto bez problémů, normálně přirozeně, oba velmi rychle bez jakýchkoliv potíží i po porodu jen zajištěna v 6nedeli clexanem a dochazela jsem na hematologii pravidelně na kontrolu srážlivosti
@LP4 říkám já si pichala v 5 ráno, abych kdybych začala rodit buď v odpo/ noci měla už dlouho od davky a kdyby ráno, už bych si nepichla
Oba porody jsem měla přirozené a bez většího krvácení. Po prvním jsem dostala tranfuzi, ale kvůli anemii, kterou jsem měla už v těhotenství. Epidural jsem neměla ani jednou, ale snad 12 hodin od injekce by neměl být problém.
Děkuji vám za reakce. Já byla v porodnici a dle odběru krve mi zjistili horší srazlivost. Na hematologii nedocházím. Dali mi jen recept, ja si vyzvedla injekce a doma mi doslo ze to je malicko komplikace k porodu. Mam si to pry pichat v 7:00, ale kdyby na me porod prisel v 9:00 treba tak nevim co budu delat..jsem prvorodicka a bojim se abych to vcas poznala ze je to ono. Nebo naopak pri kazde křeči nevynechavala zbytecne injekce.
@LP4 nebojte já zvladla oba porody bez epiduralu😉a třeba se srážlivost zlepší… Pokud nedochazite ani na hematologii tak to tak hrozné nebude