Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1677
13.9.22 16:19

@Pajka2020 mám jen E obor s výučním listem.tak já sem zvedavej jaky mám asi IQ proto bych docela chtěl jít na vyšetření. Jsem zvedavej jak bych dopadl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 16:24

@Pajka2020 ale typoval bych to ty IQ testy u sebe spíš na lehký podprůměr nebo prumer protože kdybych měl nadprůměr tak bych měl už dávno asi maturu atd. Nevim ale byl bych zvedavej.Tak tím se rozumí to že se měří momentální rozumové schopnosti ale já si myslím že to je dobrý vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
13.9.22 16:25
@Oriseka píše:
A mas takove dite? Ono to ti rodice casto vidi zkreslene ze sveho pohledu. Kazdy chce pro sve dite to nejlepsi a casto nevi. Da na rady odborniku a to vzdy nemusi byt stastne. Ikdyby chteli chodit do zvlastni skoly, tak stejne nemohou a ty skoly treba ani nejsou. Ja vim, ze je treba u syna moznost, ze bude studovat VS a tak proste chci normalni ZS, ikdyz ma nejake problemy. Dlouho jsem premyslela ze vsech stran, jestli mu AP nechat napsat. Nebylo to jednoduche rozhodnuti. Nakonec jsem vzhledem k vysokemu poctu deti ve tride a mnozstvi cizincu, tak jsem ji nechala napsat. Takze je soucasti inkluze. Zatim ho ve skole jen chvali. Zlobi tam jine deti. Uvidime.

Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší. Ty znáš své dítě nejlépe. Přeju vám, ať projdete školou co nejlépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
13.9.22 16:41
@Oriseka píše:
A mas takove dite? Ono to ti rodice casto vidi zkreslene ze sveho pohledu. Kazdy chce pro sve dite to nejlepsi a casto nevi. Da na rady odborniku a to vzdy nemusi byt stastne. Ikdyby chteli chodit do zvlastni skoly, tak stejne nemohou a ty skoly treba ani nejsou. Ja vim, ze je treba u syna moznost, ze bude studovat VS a tak proste chci normalni ZS, ikdyz ma nejake problemy. Dlouho jsem premyslela ze vsech stran, jestli mu AP nechat napsat. Nebylo to jednoduche rozhodnuti. Nakonec jsem vzhledem k vysokemu poctu deti ve tride a mnozstvi cizincu, tak jsem ji nechala napsat. Takze je soucasti inkluze. Zatim ho ve skole jen chvali. Zlobi tam jine deti. Uvidime.

Četla si co píšu? Je rozdíl dítě, které je schopno to s byť malou dopomocí zvládnout a pak nasilnické autiatické dítě, které proleze ZŠ a dál nic, protože prostě na to nemá. A nemusí jít ani o autistu ale i jiné mentální poruchy.

Prostě líp vybírat kdo to zvládne a kdo ne. Necpat tam za každou cenu všechny. Zrušily se zvláštní školy - velká sláva, ale co teď? Všichni do ZŠ, kde to nejde a nefunguje z nějakých 90 %. Protože ve třídě je 25 až 30 dětí, ano má asistenta, ale víš kdo jsou zpravidla asistenti?

Lidi co mají kurz! Dost často je to uklízečka, která to má jako půl úvazek a na půl úvazek uklízí školu. (Nic proti uklízečkám, co bychom bez nich dělali.) Ale to fakt není člověk, který zvládne vzdělávat (pomáhat vzdělávat) děti na ZŠ.

Gratuluji k dítěti, které na to s dopomocí má. Ale to je nejspíš to 1 z 10. A taky gratuluji, pokud vaše asistentka (asistent) je super a umí učit a pracovat s takovými dětmi. A dokáže pomoct. Ale to jsou opravdu výjimky. Většina opravdu nemá potřebné vzdělání.

A upřímně. Zakladatel byl ve zvláštní škole. Ok, myslí si, že má navíc? Ok, proč ne, tak proč už nemá maturitu? Zatím si jen stěžuje, jak ho dali do zvláštní a proto má podělaný život. Tak když na to teda má, tak proč už nemá maturitu? I na střední by měl nárok na snížené hodnocení a čas navíc pokud by na to měl, ale jen nestíhal kvůli něčemu. Za mě je to lajdak, který nadává na systém. A nemyslím si, že by mu inkluze pomohla. I tak by nejspíš šel na učňák, kde by nadával, že je nespravedlivě na učňáku. A jak má na víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 16:44

@Pajka2020 ale je taky možný že výsledek IQ testu bude u mě horší než si myslím. Vysetreni by mělo trvat asi 2 hodiny. Uvidim ale rád bych to podstoupil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
13.9.22 16:48
@Roman18 píše:
@Pajka2020 ale je taky možný že výsledek IQ testu bude u mě horší než si myslím. Vysetreni by mělo trvat asi 2 hodiny. Uvidim ale rád bych to podstoupil

Moc se v tom zbytečně náhrad, soustřeď se na důležitější věci, než na zvláštní školu, vždyť už je to stejně jedno. Nevím jestli to bylo právem nebo ne, ale i tak je to dneska jedno, zbytečně ztrácíš čas a energii záležitostí, kterou stejně nezměníš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
13.9.22 16:49
@Roman18 píše:

Jdi do toho. Ale nečekej, že to číslo ti změní život. Protože nezmění. Je to číslo a ať bude jakékoli, tak pro vzdělání budeš muset zamakat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
13.9.22 17:12
@KeckaJ píše: Četla si co píšu? Je rozdíl dítě, které je schopno to s byť malou dopomocí zvládnout a pak nasilnické autiatické dítě, které proleze ZŠ a dál nic, protože prostě na to nemá. A nemusí jít ani o autistu ale i jiné mentální poruchy.

Prostě líp vybírat kdo to zvládne a kdo ne. Necpat tam za každou cenu všechny. Zrušily se zvláštní školy - velká sláva, ale co teď? Všichni do ZŠ, kde to nejde a nefunguje z nějakých 90 %. Protože ve třídě je 25 až 30 dětí, ano má asistenta, ale víš kdo jsou zpravidla asistenti?

Lidi co mají kurz! Dost často je to uklízečka, která to má jako půl úvazek a na půl úvazek uklízí školu. (Nic proti uklízečkám, co bychom bez nich dělali.) Ale to fakt není člověk, který zvládne vzdělávat (pomáhat vzdělávat) děti na ZŠ.

Gratuluji k dítěti, které na to s dopomocí má. Ale to je nejspíš to 1 z 10. A taky gratuluji, pokud vaše asistentka (asistent) je super a umí učit a pracovat s takovými dětmi. A dokáže pomoct. Ale to jsou opravdu výjimky. Většina opravdu nemá potřebné vzdělání.

A upřímně. Zakladatel byl ve zvláštní škole. Ok, myslí si, že má navíc? Ok, proč ne, tak proč už nemá maturitu? Zatím si jen stěžuje, jak ho dali do zvláštní a proto má podělaný život. Tak když na to teda má, tak proč už nemá maturitu? I na střední by měl nárok na snížené hodnocení a čas navíc pokud by na to měl, ale jen nestíhal kvůli něčemu. Za mě je to lajdak, který nadává na systém. A nemyslím si, že by mu inkluze pomohla. I tak by nejspíš šel na učňák, kde by nadával, že je nespravedlivě na učňáku. A jak má na víc.

Tak u nas jsou AP spis maminky nez uklizecky. Ano, vim ze staci kurz, ale muze byt i jakekoliv jine pedagogicke vzdelani. Existuji i vzdelanejsi AP a reditele, pokud chteji, je muzou i lepe zaplatit. Taky kdyz ma dlouhou praxi a cit pro vec, tak takova AP muze byt velkym prinosem. A nemusis hned tak agresivne. Jen si povidame. Me se nelibi, ze se zde hazi vsechny inkludovane deti do jednoho pytle. A ano driv nektere deti nedostaly sanci a byly kvuli nejakemu trebas i mensimu problemu vyrazeni z bezne ZS. Zakladatel by treba s dopomoci dokazal vic. Co mi vime.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
13.9.22 17:13
@Roman18 píše:

Proc ne. Treba ti to zvysi sebevedomi a nakopne k dalsi rozvoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
13.9.22 17:15
@Anna766 píše:
Každý rodič chce pro své dítě to nejlepší. Ty znáš své dítě nejlépe. Přeju vám, ať projdete školou co nejlépe.

Diky. Doufam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 17:30
@Oriseka píše:
Proc ne. Treba ti to zvysi sebevedomi a nakopne k dalsi rozvoji.

Třeba jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
13.9.22 17:32
@Oriseka píše:
Tak u nas jsou AP spis maminky nez uklizecky. Ano, vim ze staci kurz, ale muze byt i jakekoliv jine pedagogicke vzdelani. Existuji i vzdelanejsi AP a reditele, pokud chteji, je muzou i lepe zaplatit. Taky kdyz ma dlouhou praxi a cit pro vec, tak takova AP muze byt velkym prinosem. A nemusis hned tak agresivne. Jen si povidame. Me se nelibi, ze se zde hazi vsechny inkludovane deti do jednoho pytle. A ano driv nektere deti nedostaly sanci a byly kvuli nejakemu trebas i mensimu problemu vyrazeni z bezne ZS. Zakladatel by treba s dopomoci dokazal vic. Co mi vime.

Ale já nehážu všechny do jednoho pytle. Kdybys četla pořádně.

To ty máš všechny v jednom pytli podle svého dítěte, které to zvládá.

A upřímně, ani maminky asistentky nejsou výhra. Upřímně bez patřičného vzdělání je to k prdu. A teď myslím spec. ped. Což asi nemá žádný asistent.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22896
13.9.22 17:47
@KeckaJ píše:
Ale já nehážu všechny do jednoho pytle. Kdybys četla pořádně.

To ty máš všechny v jednom pytli podle svého dítěte, které to zvládá.

A upřímně, ani maminky asistentky nejsou výhra. Upřímně bez patřičného vzdělání je to k prdu. A teď myslím spec. ped. Což asi nemá žádný asistent.

Ja ctu velmi dobre. Asi ti to lezi hodne v zaludku. Tvoje dite ma ve tride nejakeho agresivniho autistu? Tak napis konkretne. Delas ve skole? Asistentky nekdy maji ucitelske vzdelani. Specialniho pedagoga jako AP neznam. Asi by je neuplatili. Vzdelani take neni vse. Dlouholeta praxe muze byt vic. U nas je normalne i specialni skola, akorat uz se to tak nejmenuje. Ma to nazev zakladni skola a adresa. Na klasickou ZS jdou deti, ktere na to maji. Ty ostatni doporuci do te druhe skoly. U nas ve tride je AP sdilena pro vic deti a vsichni maji lehci problemy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 19:25
@KeckaJ píše:
Jdi do toho. Ale nečekej, že to číslo ti změní život. Protože nezmění. Je to číslo a ať bude jakékoli, tak pro vzdělání budeš muset zamakat.

Tak hlavně když by se prokázalo že mám nízké IQ třeba kolem 80 tak by nemělo smysl abych se hlásil a zamakaval na nějaké střední škole. Stredni škola už není můj cíl jak dřív tenkrát před x lety byla můj cíl ale několikrát jsem střední neudělal a teď už bych znovu na ni nešel už mi o ní nejde.Ted už musím chodit do práce. Ale to téma bylo kolem inkluze

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 19:37

Tenkrát jsem propadnul z českého jazyka a ze slohu, z matematiky a z informační technologie nebyli prostě peníze na doučování. Z eckoveho oboru to byl velký skok. A taky pošramocený sebevědomí ale to asi není duvod ze. Divim se že mě z E oboru tenkrát na nástavbu vůbec vzali.Ted už podle nového zákona berou jen prej z H oborem.Uz to bylo dávno nová doba a už to neresim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze