Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41603
13.9.22 19:37
@Roman18 píše:
Tak hlavně když by se prokázalo že mám nízké IQ třeba kolem 80 tak by nemělo smysl abych se hlásil a zamakaval na nějaké střední škole. Stredni škola už není můj cíl jak dřív tenkrát před x lety byla můj cíl ale několikrát jsem střední neudělala teď už bych znovu na ni nešel už mi o ní nejde.Ted už musím chodit do práce. Ale to téma bylo kolem inkluze

kolikrát jsi ji proboha dělal? :think: možná je na čase si připustit, že jsi na to prostě neměl a neměl, když jsi to neudělal, a že rodiče udělali dobře a je na čase převzít za svůj život odpovědnost a neshazovat svoje neúspěchy na rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 19:40

@Keyllah jenom 3 krat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
13.9.22 19:58
@Roman18 píše:
@Keyllah jenom 3 krat

Tak jsi na to evidentně neměl. Chudáci rodiče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 20:09
@Keyllah píše:
Tak jsi na to evidentně neměl. Chudáci rodiče…

Rodiče si se mnou trochu užili to jo, chodil jsem pak za školu. Ale za svoje chování jsem se jim už omluvil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8524
13.9.22 20:32
@Roman18 píše:
Rodiče si se mnou trochu užili to jo, chodil jsem pak za školu. Ale za svoje chování jsem se jim už omluvil

No a ptal ses jich někdy, proč tě dali do zvláštní školy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
13.9.22 20:41
@PetraJ píše:
No a ptal ses jich někdy, proč tě dali do zvláštní školy?

Jo ptal jsem se jich na to a víckrát a řekli mi že o tom rozhodly odborníci, doktoři. Ze jsem byl prej o dva roky opožděnej a že jsem nesplňoval na svůj věk to co ostatni podle různých testu atd a chodil jsem tenkrát i do speciální mateřské školy kvůli retardací ta mě byla diagnostikována to znamená asi to opoždění o dva roky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24868
13.9.22 20:46
@Roman18 píše:
Jo ptal jsem se jich na to a víckrát a řekli mi že o tom rozhodly odborníci, doktoři. Ze jsem byl prej o dva roky opožděnej a že jsem nesplňoval na svůj věk to co ostatni podle různých testu atd a chodil jsem tenkrát i do speciální mateřské školy kvůli retardací ta mě byla diagnostikována to znamená asi to opoždění o dva roky

Ano, pokud jsi mohl být zařazen do základní školy praktické (dříve zvláštní školy) musela být v poradně diagnostikována alespoň lehká mentální retardace. Doby, kdy se zařazovalo do zvlášky i z tzv. mimointelektových důvodů jsou dávno pryč. To šlo naposledy tak před dvaceti lety. A pokud jsi chodil i do speciální školky, je to myslím jasné, že ti nikdo neukřivdil. Prostě každý má ty možnosti jinde no. Nemyslím si, že inkluze mentálně postižených do běžných škol je nějakou výhrou. A to pro obě strany. Čili bych se být tebou přestala ohlížet do minulosti a spíš se snažila využít svůj maximální potenciál v přítomném čase. Dobrých pracantů není nikdy dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
13.9.22 23:16

@Roman18

@Roman18 píše:
@Pajka2020 mám jen E obor s výučním listem.tak já sem zvedavej jaky mám asi IQ proto bych docela chtěl jít na vyšetření. Jsem zvedavej jak bych dopadl
@Roman18 píše:
@Pajka2020 ale je taky možný že výsledek IQ testu bude u mě horší než si myslím. Vysetreni by mělo trvat asi 2 hodiny. Uvidim ale rád bych to podstoupil
@Roman18 píše:
Tenkrát jsem propadnul z českého jazyka a ze slohu, z matematiky a z informační technologie nebyli prostě peníze na doučování. Z eckoveho oboru to byl velký skok. A taky pošramocený sebevědomí ale to asi není duvod ze. Divim se že mě z E oboru tenkrát na nástavbu vůbec vzali.Ted už podle nového zákona berou jen prej z H oborem.Uz to bylo dávno nová doba a už to neresim
@Roman18 píše:
jenom 3 krat

Pokud je to pro tebe opravdu důležité, šla bych na ty IQ testy přímo do Mensa České republiky. Nechala bych si otestovat IQ oficiálním mensovním IQ testem.

Docela by mě zajímalo jaké IQ budeš mít. Jestli to pro tebe nebude příliš osobní informace, mohl bys to sem pak prosím napsat.

Rodiče jednali na základě doporučení odborníků.
Snad si uvědomuješ, že jsi dostal od rodičů nadstandardně velké množství šancí udělat si vzdělání ukončené maturitou. V mezičase mezi jednotlivými pokusy jsi mohl chodit na brigádu a vydělané peníze použít na doučování. Těžko dnes říct, jestli by to stačilo na získání maturity, ale s jistotou se dá říct, žes k tomu nepřistupoval dostatečně zodpovědně a nedal jsi tomu veškerou tvoji možnou snahu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
14.9.22 08:57

@Oriseka Myslím, že ne, několikrát jsem psala, že je třeba víc posuzovat dítě od dítěte. Je to smutné, ale opravdu většina dětí tam nemá co dělat. Ano mám příklady z okolí, ale konlret i být nechci. Příliš osobního infa. Promiň.

@Roman18 Hele jak někdo psal IQ budeš mít spíš průměrné nebo lehce podprůměr, jinak by ses tím nezabýval. Já jen poukazuji na to, že pořád je to číslo, které nic nezmění na tom co se stalo a děje. Že nemáš maturu tě stále bude štvát. Věř mi vím o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
14.9.22 18:57

@lucad77 a v papírech jsem měl ještě napsáno že jsem měl psychomotorickou retardaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
14.9.22 22:05

@Pajka2020 jo šanci jsem měl dost a i času dost nato dokončit středoškolské vzdělání ale nepodařilo se. I když jsem párkrát chodil k dvoum učitelům na doučování matematiky kterým jsem dával 100kc na hodinu tak v prvním pololetí jsem měl 4 a ve druhém pololetí jsem propadl a pak už jsem prvák znova opakovat nechtel. Stydim se že jsem to napsal ale bylo to tak. Jenze doučování trvalo vždy jen hodinu a musel jsem chodit mezitím do prace

Příspěvek upraven 14.09.22 v 22:40

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
14.9.22 22:16

Pokud jsi třikrát zkoušel střední a ani jednou to nevyšlo tak evidentně na střední nemáš. Zvlášť když jsi měl ještě doučování.

Spíš bych se soustředila na to naučit se něco umět v nějakém oboru jsou rekvalifikační kurzy na UP atd..

IQ ti pravděpodobně vyjde do 100 budou osobně odhaduji tak kolem 85-90..

• Citovat
  • Upravit
1677
14.9.22 22:29

A z další školy mě vyhodili za hodně neomluvených hodin hodně jsem tam pak chyběl nedostavoval jsem se na vyucovani obcas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 17:29

Už mám názor že ty praktické školy byli asi lepší než ta inkluze protože v těch praktických školách bylo lepší prostředí pro děcka podle toho co jsem slysel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
15.9.22 18:39
@Roman18 píše:
Už mám názor že ty praktické školy byli asi lepší než ta inkluze protože v těch praktických školách bylo lepší prostředí pro děcka podle toho co jsem slysel

A co tě přesvědčilo změnit názor??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko