Inkluze a zvláštní škola

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1677
15.9.22 18:52
@Martina D. píše:
A co tě přesvědčilo změnit názor??

Nevím. Nas bylo na zvlastce málo ve třídách, lepší podmínky a kvalifikovaný učitele pro takovou školu. U inkluze asistenti k učitelům a hodně deti pak to podle toho asi vypadá ze

Příspěvek upraven 15.09.22 v 19:29

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 18:57

Kdybysme nebyly v Evropské unii tak by žádná inkluze asi nebyla a tamty školy by byly stejně pojmenované jako tenkrat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5711
15.9.22 19:49
@Roman18 píše:
Nevím. Nas bylo na zvlastce málo ve třídách, lepší podmínky a kvalifikovaný učitele pro takovou školu. U inkluze asistenti k učitelům a hodně deti pak to podle toho asi vypadá zePříspěvek upraven 15.09.22 v 19:29

Já jen že v prvním příspěvku máš opačný názor a celou diskuzi řešíš, jak ti zvláštní škola uškodila. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 20:00
@Martina D. píše:
Já jen že v prvním příspěvku máš opačný názor a celou diskuzi řešíš, jak ti zvláštní škola uškodila. :think:

Víc jsem se nad tím teď zamyslel. nevim co na to jinak rict

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
15.9.22 20:39
@Martina D. píše:
Já jen že v prvním příspěvku máš opačný názor a celou diskuzi řešíš, jak ti zvláštní škola uškodila. :think:

má tu milion diskusí, i pod jiným nickem, kde řeší školu, vzdělání, jaké zaměstnání, kde by se nejméně napracoval, nejlepší práce je být zlodějem atd. Vůbec ho neber vážně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 20:41
@vokishka píše:
má tu milion diskusí, i pod jiným nickem, kde řeší školu, vzdělání, jaké zaměstnání, kde by se nejméně napracoval, nejlepší práce je být zlodějem atd. Vůbec ho neber vážně

Asi těžko milion diskuzi. Myslim že ty jich máš mnohem víc než ja

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 20:43

@vokishka a u E oboru je výuční list to bys jako učitelka mohla vedet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
15.9.22 20:51
@Roman18 píše:
@vokishka a u E oboru je výuční list to bys jako učitelka mohla vedet

nejsem učitelka. A vím o lidech z praktické střední školy, co mají právě jen nějaký papír o závěrečné zkoušce, ne výuční list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 20:56
@vokishka píše:
nejsem učitelka. A vím o lidech z praktické střední školy, co mají právě jen nějaký papír o závěrečné zkoušce, ne výuční list.

Ale já sem chodil na odborné učiliště a tam jsou 3lety učební E obory a výuční list. Prakticka střední je jen dvouletá a je to větší pakárna než odborný učiliště. Tam chodí ty co nedokončili ani 8 a 9 třídu školní dochazky asi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65678
15.9.22 20:59
@Roman18 píše:
Ale já sem chodil na odborné učiliště a tam jsou 3lety učební E obory a výuční list. Prakticka střední je jen dvouletá a je to větší pakárna než odborný učiliště. Tam chodí ty co nedokončili ani 8 a 9 třídu školní dochazky asi

tam chodí i tací, co vyšli z praktické, dříve zvláštní, školy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 21:02
@Martina D. píše:
A co tě přesvědčilo změnit názor??

Vyhoda zvláštní třeba byla že když žák pomalu četl počítal tak se mu tam nikdo nesmal u inkluze nevim

Příspěvek upraven 15.09.22 v 22:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 21:06
@vokishka píše:
tam chodí i tací, co vyšli z praktické, dříve zvláštní, školy

Jo to je pravda. Jeste že jsem šel aspoň na odborné uciliste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 21:31

@Martina D. A ten názor jsem změnil jen trochu proto že jsem si uvědomil že ze zvláštní může žák zkusit normální střední jako žák z inkluze. Kdybych já byl místo ve zvláštní v inkluzi tak bych měl asistenta určitě až do konce školy a podle toho by byla i výuka takže bych na tom byl stejně jako z té zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
15.9.22 22:13
@Roman18 píše:
Nevím. Nas bylo na zvlastce málo ve třídách, lepší podmínky a kvalifikovaný učitele pro takovou školu. U inkluze asistenti k učitelům a hodně deti pak to podle toho asi vypadá zePříspěvek upraven 15.09.22 v 19:29
@Roman18 píše:
Ono to je stejnak jedno jestli zvláštní nebo inkluze. Akorat že v té zvláštní nebyly asistenti a udivilo mě že asistenta může dělat i uklízečka jak tu někdo psal Asistent by měl mít maturitu ne? Třeba stačí kurz jak někdo psal

Souhlasím s tebou. Lepší je kvalitní výuka menšího objemu učiva s menším počtem dětí na zvláštní škole,  než běžná rychlá výuka na ZŠ s hodně žáky v jedné třídě s asistentem pedagoga, který není vůbec pedagog.  Stejně ty děti nemají stejný objem učiva ale nižší, navíc jim to nikdo pořádně nevysvětlí a neprocvičí to s nima. Samozřejmě se  musí vždy zhodnotit plusy a minusy  individuálně. Dítě na zvláštní škole navíc zažije studijní úspěchy.

asistenta pedagoga, který vykonává „přímou pedagogickou činnost spočívající v pomocných výchovných pracích“ – takový asistent nemusí mít maturitu, stačí mu výuční list nebo i jen základní vzdělání, i zde je ale podmínkou minimální pedagogická kvalifikace (alespoň absolvování kurzu pro asistenty pedagoga).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1677
15.9.22 22:26
@ludmilaadamkova píše:
Pokud jsi třikrát zkoušel střední a ani jednou to nevyšlo tak evidentně na střední nemáš. Zvlášť když jsi měl ještě doučování.

Spíš bych se soustředila na to naučit se něco umět v nějakém oboru jsou rekvalifikační kurzy na UP atd..

IQ ti pravděpodobně vyjde do 100 budou osobně odhaduji tak kolem 85-90..

Doufám že me IQ vyjde o něco víc a když ne tak se stim smirim aspoň budu vědět jak na tom asi jsem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze