Inofolic, kontryhel, malinik… jsem z toho jelen :D

12.7.24 13:03

Inofolic, kontryhel, malinik… jsem z toho jelen :D

Holky, já jsem z toho už jelen :D prosím o radu : snažíme se pár měsíců o miminko. Doktor mi doporučil Inofolic, kamarádka k tomu jeste extra listovku. Ve spoustě příspévků se píše o Kontryhelu, Maliníku atd. Co jsme se začali snažit (antikoncepci jsem nikdy nebrala), tak mám cyklus třeba o den- 2 dny delší než dříve. Ovulaci na sobě nezpoznám, testy zatím nevycházely úplně 100% přesvedčivě (slabá čárka). Má smysl přidat ještě nějaký další doplněk?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
12.7.24 13:14

Kotryhel mi nezabral. Mě pomohli malinové kapky a čaj báby radnické.
Někdo doporučuje i vitamin E..
Listovou jsem baraba až po potvrzení

• Citovat
  • Upravit
2293
12.7.24 14:26

V jádru dobře, já sice preferuji kontryhel spíše od ovulace (14-15DC) do MS, podporuje mimo jiné hladiny hormonů, ale spíš ve prospěch progesteronu, ale pokud je vše v pořádku, můžete celý cyklus. Mohla byste ještě trochu podpořit hormon důležitý pro uhnízdění vajíčka, tedy přímo progesteron, na to je dobrá bylina drmek, čaj nebo tobolky, ale drmek pouze od ovulace po MS.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ZinaJudita1
12.7.24 14:47

Ahojky, tak co se týče vitamínových komplexu pro plánování těhotenství, tak je hodně doporučována Fertiprona. Je to stejně kvalitní přípravek jako Inofolic. Kyselina listová má být celkem 800 jednotek, v té Fertiproně máš 2 sáčky denně po 400, takže pokryješ celou potřebu. Dívala jsem se na Inofolic a ten má na 2 sáčky 200, takže doplníš 400 a tím pádem můžeš ještě nějakou extra listovku přidat, ale zase si hlídat, že už si dáš třeba jen jednu tabletku v hodnotě 400. Těch 800 kyseliny listové úplně stačí.
Vždycky jsem zde četla, že kontryhel má být od ms do ovulace a pak maliník od ovu do následující ms. Ale můžeš se ještě poradit v lékárně, kde si ty čaje budeš kupovat, možná ti poradí lépe. Protože to jsou dvě úplně rozdílné bylinky. Kontryhel je fajn, ale maliník mi nikdy nechutnal. Každopádně ti doporučím, kupuj si jenom sypané čaje, jsou kvalitnější než v sáčcích.
Metod na zjišťování ovulace je spousta, můžeš si v lékárně ještě koupit teploměr na měření bazální teploty a zkusit si udělat graf. Ovu testy jsi zkoušela. Tak ještě můžeš pozorovat hlen nebo bolesti v podbřišku a taky se dá zajít na folikulometrii. :palec:

• Citovat
  • Upravit
12.7.24 17:41

@LadaSva dekuji moc, muzu se zeptat proc od ovu po MS? Nekde totiz pisou uzivat v prvni fazi cyklu a nekde, ze v druhe …
Predem dekuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
12.7.24 18:14

Já brala inofolic a k tomu femigard, je to bylinný roztok na harmonizaci pohlavních orgánů, podobný je tomu třeba gynex, mám PCOS a po dvou měsících užívání jsem otěhotněla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
12.7.24 18:28
@Mise mimino píše: Více

Jakékoli doplňky podporující progesteron, pokud máte prokázané problémy s nízkou sliznicí dělohy můžete brát jeden až dva cykly po celý cyklus, ne déle. Pokud tak budete činit déle, zastaví se vám ovulace a může se vám rozhodit i celý MS cyklus, protože se dotanete do stavu, jao když berete gestagenovou HA. Podíváte-li se na průběh hormonů během cyklu - viz přiložený graf, pak je vám jasné, ve které fázi potřebujete progetsreon posilovat. Hladiny progesteronu by v grafu měly být fakticky 100× vyšší.
Tedy pokud nemáte problémy se sliznicí, pak vše podporující progesteron zásadně od 12-14DC nejlépe do cca 2 dnů před očekávanou MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5663
12.7.24 18:31

Koenzym Q10 určitě, pozitivně působí na kvalitu vajíček, ale musí se brát déle než 3 měsíce. Dál třeba D, většina lidí ho má nedostatek, a pupalka + E.
Pokud máš cyklus relativně pravidelný, tak nejspíše ovuluješ, tak pokud v plodném období budete mít sex obden, tak se nemůžete netrefit.
Jinak pokud ty to máš pravidelné, tak bych pro klid v duši poslala chlapa na spermiogram.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
12.7.24 18:39
@TomsB píše: Více

Dovolím si tvrdit, že nemáte úplně pravdu. Gynex, oproti ostatním jmenovaným je dost pro estrogenově zaměřený doplněk a mám ověřeno, že ženám s vyšším estrogenem zhoršuje symptomy. Naproti tomu je PCOS způsobeno přebytkem testosteronu a nakonec s tím spojenou inzulínovou rezistencí a tedy podpora estrogenu, který je metabolizován z androsteronů, tedy i z testosteronu vám ve vašem případě skutečně mohl pomoci. Tedy, v dnešní době 1 z 10 žen trpí PCOS a 1 z 10 žen trpí endometriozou. To je daň za životní prostředí, za životní styl a za užívání HA. Z ostatních 8 žen 10 je 5-7 (podle věku) v estrogenové dominanci a jakákoli podpora estrogenů jim škodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4661
12.7.24 18:51
@Gracetheworld píše: Více

Pravidelný cyklus nezaručuje, že je taky příznivý pro početí. Může mít cyklus 28 dní jako hodinky, appka v mobilu jí vesele vyznačí ovulaci na 14DC, ale ve skutečnosti může mít ovulaci až třeba 19DC, takže se snaží třeba úplně mimo plodné dny a ještě má zkrácenou LF a vůbec o tom neví, že by měla něco takového řešit, jestli chce otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5663
12.7.24 21:39
@stín katedrál píše: Více

Tak to je jasný, nikde jsem nepsala že by se měla přestat sensor zjistit kdy má ovulaci, to je určitě důležité vědět. I proto jsem psala o sexu obden, ale to by nepomohlo na krátkou LF.
V každém případě je důležité se nezaměřovat pouze na ženu, za 50% problémů s početím je zodpovědný mužský faktor. Takže kromě doplňků stravy pro sebe a svoji ovulaci, by zakladatelka měla řešit i svého partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.7.24 12:58
@Anonymní píše: Více

Mohu se zeptat, zda jste malinove kapky uzivala behem celeho cyklu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2293
16.7.24 13:26
@Mise mimino píše: Více

Maliník obecný tinktura

Poruchy erekce (zvyšuje hladinu testosteronu - podporuje plodnost i u mužů), silná menstruace, menstruační bolesti, bolestivá menstruace.
Usnadnění porodu - užívat dva měsíce před porodem, čištění porodních cest a zavinutí dělohy - tedy užívat i po porodu, posílení imunity, průjem, zánět žaludku a střev, chřipka, horečka.
Příznivě ovlivňuje hormonální systém. Nepravidelná menstruace - vede k pravidelnosti. Klimakterium - tlumí klimakterické obtíže.

To je výčet hlavních účinků maliníku, tedy za mě tam není nic, co by bránilo ho užívat po celý cyklus. Pouze omezení jako u všech bylin, buďto tři týdny a týden vynechat a nebo 3 měsíce v kuse a pak alepooň na 14 dní vynechat.

Je to ze stránek bylináře, kde jsou základní účinky u nás běžných a dostupných bylin, bohužel mám zákaz od admina dávat odkazy na komerční stránky, tak alespoň toto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí