Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Anonym2016 my jsme byli oba v naprostém pořádku a taky nám to nešlo. V Iscare jsem se při iui ptala, zda bych měla jít na imunologii a MUDr Lacheta mi řekl, že je to zbytečné. Že vždy sice najdou,, problém,, ale vyloženě problém s imunologií mají pouze 3%žen. Takže jsme tohle vůbec neřešili. Moje MUDr taky říkala, že by zbytečně něco našli a řešili to hormonama. Považovala to téměř za zbytečné. Pokud jste oba zdraví,, je to v tvé hlavě, stejně jako u mě nebo skoro v každé z nás. Psychika je jeden velký problém,, největší.
@Anonym2016 na hormonalni profil se bere 2× v cyklu…na zacatku a po ovulaci
@Falínek jojo jak říkáš hlava umí dělat divy no…ono i když člověk na to nechce myslet tak se stejně zamyslí občas a stále si to přeje
já už po dvouletém snažení nejsem už ani překvapená když dorazí menstruace…bolí to ale člověk musí dál bojovat
no uvidím za 14 dní
teď sme sice na iui meli prej i pomalejší spermošky ale za to zas hodně tak sem sama zvědavá jaký bude výsledek ![]()
@Bobby no mě to přišlo divné. mě právě vzali krev 4 DC a to mi řekli že hormony jsou dobé a pak už mě na krev nepozvali. další cyklus mě nasadil injekce a začlo se stimulovat na iui
@Anonym2016 ahojky,ale já myslím, že je to normální hormonální profil se dělá kolem 3tího dne MS a nemusí se dělat každý cyklus, stačí jednou, já měla před první IUI vyšetřený hormonální profil, imunologii, průchodnost vejcovodů, kterou jsem si platila a s první IUI jsem byla i na krvi pro genetiku, na kterou už čekám přes 2 měsíce na výsledky. snad brzy přijde protože příští měsíc už jdeme do IVF…
@pandiiik no podle mě právě berou krev ještě na hormonální profil ještě v druhý půlce cyklu.tak to meli přijde divný že mi ji nebrali. jinak já mám za sebou akorát laparoskopii na pruchodnost.ty jo to na ty výsledky čekáš teda hodně dlouho.tak snad přijdou za včas. držím palečky ať IVF vyjde ![]()
@Anonym2016 aha, v druhé půlce cyklu mi pak brali krev, ale ta už byla podle mě na imunologii, já už tu krev dávala tolikrát že nani nevím
… už jsem z těch výsledků nervozní, říkala že průměrně se čeká cca 6týdnů, ale evidentně ani za 6týdnů to nestíhají…tak ale říkám si že ještě měsíc je čas, zatím jdu ještě tento měsíc na jedno poslední IUI tak do té doby přijdou…
@pandiiik je mi to jasný
to už pak člověk ani neví na co mu všechno dělají odběry viď? tak budu držet palečky na poslední IUI
a třeba se na vás pousměje štěstíčko ![]()
Ahojky holky. prosím vyšla některé z vas druha iui? Jsem po a nic zvlastniho necitim. v patek 18.11 to bude 14 dni. s partnerem jsme naprosto v pořádku, jen mi zarůstá hrdlo děložní po operaci čípku. a poznaly jste před testováním ze vám to vyslo? Jako že měly jste nějaké příznaky?
@Radunka87 Ahoj
Mě vyšla druhá IUI a budou z toho dvojčátka
druhá čárka se mi objevila 12.den po IUI a příznaky jsem do té doby žádné neměla ![]()
@kanka80 fakt? Super. a jaký jste řešili prosím problém ze jste podstoupili iui? Je to druhy pokus, tak jsem zvědavá. říkal ze se mi tam nějak dostal.ale pokud to ted nevyjde, jdu po MS na zpruchodneni hrdla. takže bude asi pauza
@Radunka87 My měli problém jen se spermiogramem, já byla v pořádku. Brala jsem před IUI Clostilbegyt a pak 2.dny před IUI injekci Ovitrelle. Ty jsi měla taky nějakou stimulaci?
@kanka80 ano .5.az 9. Den clostik a ve středu jsem šla na kontrolu 10. DC a už byl tolik velký, pichnul pregnyl. v patek jsme přišli na iui a tolik byl prasklý, řekla bych ze dle výtoku ovu zrovna v ten patek proběhla. ještě večeře a na druhy den jsme pojistili. minulou stimulaci js! me styk vůbec neměli. tak jsem zvědavá.
@Radunka87 My jsme pojišťovali i 2.dny před IUI, doktorka nám řekla, že je to lepší před i po
tak jsme pak pojistili i 2.dny po IUI
no a třeba to vyšlo sexem a ne IUI, ale to už se nedozvím
Měla jsem strašně silnou ovulaci, bolel mě šíleně podbřišek a doktorka byla spokojená, že tak na mě dobře Clostil zabírá
a že mám nachystané dva folikuly
a neměla jsem při něm ani žádné vedlejší účinky ![]()
A ty dvě vajíčka se obě uvolnily a budou z nich holčička a chlapeček
jsem teď ve 23.týdnu ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.