Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
@stinga co prosímvůbec nemáte ponětí o mém životě tak nechápu, a to ze mám starou motorku za dvacku neznamená že jsme bohata proboha, mame normální veci a majetek jako kazdy druhy az na to ze nemame auta za miliony
tak asi sama cítíš, že je to problém, když zakládáš diskusi - jinak mně jsi úplně volná
@Anonymní píše:
@Malineka moje motorka stala dvacku takže tak, motorka není o bohatství je dvacet let stará
dvacet tisíc není pár šupů. Pár šupů je pár stovek, možná tisíc. Ale v insolvenci i těch pár tisíc je hodnotný dar.
Ty nemáš poradce v insolvenci. Moje sestra má právničku, která ji ve všem radí
@JancaS84 píše:
Proc ji nenechal napsanou na sebe?
to by se asi dopraváci divili, kdyby na sebe psal dvě motorky, ne ![]()
@stinga píše:
to by se asi dopraváci divili, kdyby na sebe psal dvě motorky, ne
proč? Tchán má tři ![]()
@stinga píše:
to by se asi dopraváci divili, kdyby na sebe psal dvě motorky, ne
To se nesmi? Vždyť jsou lidi, co na morkach ujizdi, kupuji si ruzne druhy atd.
@Netopirek bohuzel mi zatim poradce neodpovídá a samozřejmě jsem motorku nahlasila pro vsechny tady, nedělám chudinku, jen mi slo o to ze manzel dostal penize tak jak to řešit nic vic
to je sranda, ty jsi v insolvenci a ještě si na sebe necháš napsat motorku, která je za pár šupů, jak ty říkáš. 20 tisíc je docela dost a spíš jste měli hnout s tou insolvencí, když už ji máš.
Já co znám lidi v insolvenci, tak vše navíc dávají právě do jejího splácení, aby měli klid. Ono pak i dlouho trvá, než máš čistý rejstřík a vůbec ti něco půjčí jinde. Tuším, že to trvá 5 let. Což je v porovnání s nějakou sezónní zábavou docela drahý špás. Ale očividně vám peníze nechybí.
@Netopirek @vokishka tak samozřejmě, že se to může, ale už je pozdě, před dvěma lety si každý napsal svou motorku na sebe, možná jsou to motorky stejné - to musí napsat zakladatelka, proč si to psala na sebe
@Anonymní píše:
@Netopirek bohuzel mi zatim poradce neodpovídá a samozřejmě jsem motorku nahlasila pro vsechny tady, nedělám chudinku, jen mi slo o to ze manzel dostal penize tak jak to řešit nic vic
a proč to řešíš 2 roky zpětně? někdo se toho domákl, že máš na sebe motorku a nehlásila jsi to insolvenčnímu správci?
@Malineka bohuzel jsem v te dobe netušila že vubec nějaká insolvence bude, bohužel to nebyla až tak moje vina ale musím za to zaplatit, motorky jsou kupovane dva roky zpět a z daru ktery dostal manzel, já nic nedostala, manžel dostal pro sebe peníze od rodičů, motorky nejsou stejné, svou mam nahlasenou ale nevím jak s tima darem nalozit jenom, holky nevím proc jste zlé jenom jsem chtěla radu, vse platim jak mam, penize žádné nasetrene nemám jinak bych to splatila cele ![]()
@stinga nene nikdo se niceho nedohmatl, jen po mě chce IS vsechen i manželův majetek (svůj jsem samozřejmě nahlasila) a nevim jak to je s tim darem právě
@Levandulová voda nehraju si ani na chudinku, ano se nevztekam, jen jsem chtela radu jak to je s tím darem co obdrzel manžel nic víc, nevím proč me tu hned kamenujete ![]()
@Anonymní píše:
@Malineka bohuzel jsem v te dobe netušila že vubec nějaká insolvence bude, bohužel to nebyla až tak moje vina ale musím za to zaplatit, motorky jsou kupovane dva roky zpět a z daru ktery dostal manzel, já nic nedostala, manžel dostal pro sebe peníze od rodičů, motorky nejsou stejné, svou mam nahlasenou ale nevím jak s tima darem nalozit jenom, holky nevím proc jste zlé jenom jsem chtěla radu, vse platim jak mam, penize žádné nasetrene nemám jinak bych to splatila cele
tak já nejsem právník, ty to píšeš tak, že tomu není až tak rozumět - tak když jsi před 2 lety neměla insolvenci, tak jsi dar nemusela hlásit,
teď chce IS majetek, tak motorky nahlásit musíš
@stinga aha dekuji, on ten finanční dar dostal od rodičů aby si za to něco koupil pro sebe a koupil, a prave jsem nevedela jestli do SJM spada i dar co dostal manzel pro vlastní potrebu, nekde jsem cetla ze ne, tak jsem si nebyla jista právě, ale když teda říkáš že z jeho daru musím hlasit vše tak to jsem právě nevěděla