Insolvence a dar

Anonymní
26.7.21 20:41

Insolvence a dar

Dobrý den, omlouvám se ale raději anonymně, stydím se za to vše, mám dotaz jsem v insolvenci a manžel dostal pred dvěma lety penize od rodičů pro svou potrebu samozřejmě, a koupil nam každému motorku, za par korun samozřejmě, musím prosím toto hlásit nebo jak postupovat, zatím mi nikdo nikde nepomohl v tomhle, a co jsem cetla tak jeho dar je jen jeho ale když koupil za to motorky tak nevím jak to funguje, děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25897
26.7.21 21:00

A manžel není v insolvenci s tebou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.21 21:04

@divine woman nene není jen já a chtějí po me vsechen majetek i společný a nevím jak toto řešit nebo dokazat samozřejmě, rodiče samozřejmě řeknou ze penize mu dali ale nevím jak toto řešit

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.21 21:05

@divine woman samozřejmě nemají smlouvu protože to je jejich dítě tak nevím jak postupovat děkuji

• Citovat
  • Upravit
20906
26.7.21 21:13

Základní chyba je, jít v manželství do insolvence sám. To jsi nikde nic nenacetla, nikde se nebyla poradit? Však všichni se vrhnou na cokoliv co má manžel. Máte společný majetek. (Pokud to nemáte nějak upravený)

„'Během insolvence má dlužník povinnost informovat insolvenčního správce o všech darech nebo i dědictví. Bez souhlasu insolvenčního správce ani nesmí odmítnout přijetí daru nebo dědictví. Přijatý dar nebo dědictví může být během insolvence použit na úhradu pohledávek dlužníka.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.21 21:18

@Cenarius protože nemáme žádný hodnotný majetek, pouze že manžel dostal darem peníze za které si něco koupil, a co jsem četla právě tak všude se píše ze dar je jen jeho ale nevím jak to je když si za to koupil nějakou vec, já žádný dar nemám ani majetek pouze klasické věci v domácnosti

• Citovat
  • Upravit
76983
26.7.21 21:28
@Anonymní píše:
@Cenarius protože nemáme žádný hodnotný majetek, pouze že manžel dostal darem peníze za které si něco koupil, a co jsem četla právě tak všude se píše ze dar je jen jeho ale nevím jak to je když si za to koupil nějakou vec, já žádný dar nemám ani majetek pouze klasické věci v domácnosti

tak ale nelži si do kapsy, nic nemáte, jste úplní chudáci, každý máte jen motorku za pár šupů ehm ehm, tuhle pohádku si nech pro děti - insolvenční správce asi ví, kolik stojí motorka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1785
26.7.21 21:33

Motorka za pár šupů :D Já teda znám hodně motorkářů a i ten nejchudší, co nejvíc šetřil, ji má v řádek desítek tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.7.21 21:34

Pokud jeden z manzelu dostane od nekoho neco darem, treba ty penize od rodicu, je to v jeho vylucnem vlastnictví a nespada to do společného jmění manzelu. Koupit si za to muze samozřejmě co chce, treba i motorku pro manzelku. Vubec nic bych neresila, nic nikde hlasit nemusis.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.21 21:48

@stinga co prosím 8o vůbec nemáte ponětí o mém životě tak nechápu, a to ze mám starou motorku za dvacku neznamená že jsme bohata proboha, mame normální veci a majetek jako kazdy druhy az na to ze nemame auta za miliony :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.21 21:50
@Anonymní píše:
Pokud jeden z manzelu dostane od nekoho neco darem, treba ty penize od rodicu, je to v jeho vylucnem vlastnictví a nespada to do společného jmění manzelu. Koupit si za to muze samozřejmě co chce, treba i motorku pro manzelku. Vubec nic bych neresila, nic nikde hlasit nemusis.

Děkuji za radu, a prosím když ta motorka je na mě napsaná to je jak? Protoze já jsem ji už nahlasila protože samozřejmě oni vi podle tp ze je na me napsana, tak to je asi problem že

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.7.21 21:51

@Malineka moje motorka stala dvacku takže tak, motorka není o bohatství je dvacet let stará

• Citovat
  • Upravit
2158
26.7.21 22:02

Motorka je psana na tebe a tvoji povinnosti je nahlasit insolv. spravci jako majetek a je jedno jakou ma hodnotu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.21 22:06
@Anonymní píše:
@Malineka moje motorka stala dvacku takže tak, motorka není o bohatství je dvacet let stará
@Anonymní píše:
Dobrý den, omlouvám se ale raději anonymně, stydím se za to vše, mám dotaz jsem v insolvenci a manžel dostal pred dvěma lety penize od rodičů pro svou potrebu samozřejmě, a koupil nam každému motorku, za par korun samozřejmě, musím prosím toto hlásit nebo jak postupovat, zatím mi nikdo nikde nepomohl v tomhle, a co jsem cetla tak jeho dar je jen jeho ale když koupil za to motorky tak nevím jak to funguje, děkuji

musíš hlásit i hodnotnější dary a motorka je hodnotný dar…natož za 20 k.

Hlásí se i třeba to, že ti přijde přeplatek za pár stovek. At už máš inso sepsanou kdykoliv a jakkoliv, tak se přijmy peněz nebo hodnotnější dary prostě hlásit musí.

Jsi prostě klasická dlužnice - co si hraje na chudinku přitom vlastní motorku a tedka se ještě vzteká, že by to jako měla hlásit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.7.21 22:06
@stinga píše:
tak ale nelži si do kapsy, nic nemáte, jste úplní chudáci, každý máte jen motorku za pár šupů ehm ehm, tuhle pohádku si nech pro děti - insolvenční správce asi ví, kolik stojí motorka
:pankac: :pankac: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel