Interrupce v 10. Týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148773
25.12.18 23:37
@Anonymní píše:
@Origamia jo aha…co bys dělala ty kdyby ses po sedmi letech rozešla s partnerem, odešla kvůli tomu ze by ses zamilovala jinde a po týdnu zjištění těhotenství bys zjistila ze nový přítel tak úplně nemá charakter a je to kurevnik? Ano, měla jsem se chránit, bohužel jsem se asi chránila málo :,(

Nemělo by se stávat,ale holt se to stalo.Teď je na tobě jestli to dáš psychicky,takhle pokročilé těhotenství ukončit.
Osobně bych to nedala.A ani má nejbližší to nedala a dítě si nechala.Nikdo nelitujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.18 23:51
@Evulina píše:
Moje příbuzná byla v 17 letech na potratu. Důsledky - nikdy už nemůže mít děti, přibrala hromadu kil a má deprese a to už je jí dneska přes 40. Ne každý samozřejmě takto skončí, ale je si třeba uvědomit pár věcí:
  1. To dítě za nic nemůže. Ani za to, že jsi se blbě chránila při sexu, ani za to, že je tatínek větroplach. Není to dítě jen jeho, ale i tvoje.
  1. V 10. týdnu už je to defacto dítě, ne jen embryo. Videa z průběhu potratů, jak chudák dítě uhýbá skalpelu si nepřejme nikdo vidět, mě je z toho zle doteď a to jsem to viděla už pár let zpátky.
  1. Potrat není zákrok, který je banální. Může to ženu velice rozhodit, psychiky i fyzicky.
  1. Pokud je zázemí zakladatelky takové, že by se o dítě mohla postarat, tak být jí bych to ještě hodně hodně zvážila ze všech stran..
Dítě je člověk, není to věc, kterou lze jednoduše jen tak zahodit, když se mi to zrovna hodí..
Důvody zakladatelky zatím nepovažuju za natolik vážné, aby šla na potrat. Zakladatelce se možná názory podobné mým nemusí líbit, nicméně je pravdou, že tak trochu oroduju za život malého človíčka, který na nic nemůže.

Mrzí mě, co se stalo příbuzné, ale v dnešní době je to poměrně snadný a rychlý zákrok a rizika (zejména ta fyzická) nejsou velmi vysoká, pokud se provede ve standardním nemocničním zařízení se schopným personálem.

• Citovat
  • Upravit
34473
25.12.18 23:56
@Anonymní píše:
Mrzí mě, co se stalo příbuzné, ale v dnešní době je to poměrně snadný a rychlý zákrok a rizika (zejména ta fyzická) nejsou velmi vysoká, pokud se provede ve standardním nemocničním zařízení se schopným personálem.

To se tady nerado slyší. Tady napíšeš potrat a sejde se tu 100 příspěvků o psychickém traumatu a nemožnosti mít další děti. Ale napiš tu o SP s kyretáži ve stejném týdnu a bude tu 100 objímajících smajlíků s ujištěním jak bude všechno o.k. Takový trošku pokrytecký dvojí metr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
25.12.18 23:58
@Anonymní píše:

No, ale ani zdravotnictví na vysoké úrovni neznamená zánik možných psychických následků pro ženu a ani to, že jde pořád (z mého pohledu tedy) o vraždu malého dítěte (což už v 10. týdnu je), to je prostě faktem dnes a faktem to bylo dříve a faktem to bude i nadále.
Zakladatelka musí podstoupit opravdu hlubokou cestu do své duše, jestli to považuje opravdu za jediné možné a dobré řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.12.18 00:01
@terien píše:
To se tady nerado slyší. Tady napíšeš potrat a sejde se tu 100 příspěvků o psychickém traumatu a nemožnosti mít další děti. Ale napiš tu o SP s kyretáži ve stejném týdnu a bude tu 100 objímajících smajlíků s ujištěním jak bude všechno o.k. Takový trošku pokrytecký dvojí metr.

Za mě to dvojí metr není. Z mého pohledu je sakra rozdíl spontánní potrat vs. to, když sama žena se rozhodne zabít své dítě. A popravdě, i po SP a kyretáži může být žena sakra rozhozená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.12.18 00:03
@Anonymní píše:

Ano, poměrně snadno a rychle rozsekají dítě, vytáhnou jeho jednotlivé části těla a odhodí do nebezpečného odpadu. Je to tak snadné, tak rychlé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
26.12.18 00:05

Ahoj, nebyla, ale možná ti moje odpověď trošku pomůže se rozhodnout. Já v minulosti viděla 2 dokumenty o potratech. 1 na utz, kdy bylo přesně vidět, jak děťátko odstrkuje jehlu, uhýbá a snaží se utéct, ale nemá prostě kam.. 2. dokument byl pohled zvenčí, následně ukázka s rozcupovaným malým tělíčkem, které následně hodily do koše. Byl to asi okamžik, kdy se pro mne potraty staly úkladnou vraždou a v životě bych do toho nešla. Ale tak to vidím já a nikomu názor neberu.

Příspěvek upraven 26.12.18 v 00:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.12.18 00:05
@Evulina píše:
Za mě to dvojí metr není. Z mého pohledu je sakra rozdíl spontánní potrat vs. to, když sama žena se rozhodne zabít své dítě. A popravdě, i po SP a kyretáži může být žena sakra rozhozená.

Já to myslela z fyziologického hlediska. Kyretáž v 10. týdnu je kyretáž v 10. týdnu bez ohledu na to, co tomu předcházelo. Přesto se tu u přerušení vždycky najde srdceryvný příběh o tom, jak dotyčná už nemůže mít děti. Už je to trapný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
26.12.18 00:09
@Rosary píše:
Ahoj, nebyla, ale možná ti moje odpověď trošku pomůže se rozhodnout. Já v minulosti viděla 2 dokumenty o potratech. 1 na utz, kdy bylo přesně vidět, jak děťátko odstrkuje jehlu, uhýbá a snaží se utéct, ale nemá prostě kam.. 2. dokument byl pohled zvenčí, následně ukázka s rozcupovaným malým tělíčkem, které následně hodily do koše. Byl to asi okamžik, kdy se pro mne potraty staly úkladnou vraždou a v životě bych do toho nešla. Ale tak to vidím já a nikomu názor neberu.Příspěvek upraven 26.12.18 v 00:06

Taky jsem něco podobného v minulosti viděla. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
26.12.18 00:27
@terien píše:
Já to myslela z fyziologického hlediska. Kyretáž v 10. týdnu je kyretáž v 10. týdnu bez ohledu na to, co tomu předcházelo. Přesto se tu u přerušení vždycky najde srdceryvný příběh o tom, jak dotyčná už nemůže mít děti. Už je to trapný.

tak neplodnost může vzniknout jak následkem kyteráže dělohy při ZT, tak při miniinterrupci. Bud poraněním dělohy, nebo následným zánětem. Ev. hrozí poranění hrdla děložního následkem násilného roztahování, aby se lékař do dělohy dostal.
Technicky je zákrok takřka stejný, z etického hlediska naprosto odlišný (mrtvý plod/živý plod). A při ZT žena obvykle nemá na výběr, na rozdíl od miniinterupce ;) Tak proč ji ještě děsit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.12.18 00:42
@pe-terka píše:
tak neplodnost může vzniknout jak následkem kyteráže dělohy při ZT, tak při miniinterrupci. Bud poraněním dělohy, nebo následným zánětem. Ev. hrozí poranění hrdla děložního následkem násilného roztahování, aby se lékař do dělohy dostal.
Technicky je zákrok takřka stejný, z etického hlediska naprosto odlišný (mrtvý plod/živý plod). A při ZT žena obvykle nemá na výběr, na rozdíl od miniinterupce ;) Tak proč ji ještě děsit?

A proč děsit tu druhou? Rizika zná každá, která nemá v hlavě piliny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
26.12.18 04:52

@terien Mne rizika kyretaze nikdo nerikal, kdyz mi ji pri ZT nutili. Tvarili se, ze zadna nejsou. Kdybych nemela vlastni info, nenapadlo by me nejit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
26.12.18 06:46

Ty vědí,jsem teď v 10tt a fakt se rozmyslí,ja bych po tom utz a jak se tam mihalo tělíčko a buší srdíčko,ja bych na to neměla koule.Ale pokud víš ze by jsi ho nenáviděla a nezvládla starost je buď tato možnost na kterou sevptas a nebo vydrze ještě 7měsíců a udělat radost bezdetnemu páru. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3836
26.12.18 06:49

Ty vědí mělo být to záleží…ať žije telefon :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12609
26.12.18 07:47
@s.y.p.t.a píše:
Jenže dítě už bylo počato. Je to prostě nový člověk. Má tvé geny, je součástí tvého těla. Je už dáno, jestli to bude chlapec nebo dívka, jakou bude mít barvu očí, výšku… Tvému dítěti už tluče srdce. Potřebuje být chráněno, ne zlikvidováno. Ono se to třeba zdá jako nejjednodušší řešení, ale co ty víš, jaké si můžeš nést fyzické nebo psychické následky do budoucnosti. Přečti si knížku „Proč pláčeš, Miriam?“ o ženách trpících postabortivním syndromem po potratu, které si myslely, jak rychle na vše zapomenou, ale opak je pravdou. Trpí roky ne-li do konce života výčitkami svědomí a depresemi. Jestli se opravdu nemůžeš o dítě postarat, dej mu šanci žít život v náhradní adoptivní rodině. S tím ti mohu pomoci, budeš-li mít zájem.

Tak ono nejde.nejen o to dite porodit, ale I vychovat a pripravit do zivota…ja znam jiny uhel pohledu..deti s rizikovym chovanim, deti s Can …jednim z prediktoru jsou prave deti nechtene..ty ktere se narodily matkam, ktere je nechtely, ktere byly okolim prekecane, aby na potrat nesly I kdyz chtely..ano takovy h natek co sve dite nikdy pitom neprijsly je hodne a ty deti si to nesou cely zivot..to ze zeny, ktere si dite v takove situaci nechaji, jsou stastne s ditkem az do smrti je nesmyslny mytus..takze zakladatelko rozhodnuti jr jen na tobe, ty budes to dite vychovavat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí