Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
https://www.babyweb.cz/…tenske-zmeny
Plod se v reakci na podráždění začíná hýbat, začíná také vnímat bolest.
Hned z kraje poprosím za zachování anonymity, jinak smazat, děkuji ![]()
Já podstoupila miniinterrupci v 7. týdnu. Jediný rozdíl od interrupce je ten, že je to trochu delší zákrok, o něco víc rizikovější, ale vcelku to samé. Je hrozné to otevřeně říct, ale nelituji toho, vím, že jsem se rozhodla správně, protože starat se o dítě bych v tu dobu nemohla. Zdravotní rizika jsou naprosto u všeho, třeba takový císařský řez je mnohem nebezpečnější. Promysli si to, protože třeba by ses starat o mimi mohla, jenom holt bez přítele. Nicméně se nenech rozhodit zdejšími kecy o tom, jak budeš neplodná a budeš mít deprese do konce života.
Proboha děláte si prd.. ??to už je jako prehnany dávat sem fotky s ultrazvuku..sem proti potratům a sama sem si nechala dítě co sem „nechtěla -nebylo v plánu“ ale přesvědčovat proti potratu když vůbec nic o zakladatelce nevíte..kdyby to byla 15 leta slecna třeba zrovna vase dcera..nebo někdo kdo se o dítě nepostara z jakéhokoliv důvodu.at už finančních zdravotních psychických a nevím jakYch a najdou se takoví co presvedcujou a psychicky doslova zranujou…
:zakladatelko znám holky co byli na potratu ještě když jsme chodili na střední a všechny mají děti.. znám holky co si dítě nechali a pak skončili u prarodičů.. rozhodni se podle sebe..asi každýmu je jasný že s těhotenství vznikne dítě a můžou sem rovnou házet fotky petiletejch děti … ale o dítě se budeš starat ty! Jestli to zvládneš musíš vědět ty a rozhodnutí je jen na tobe
@Anonymní píše:
Hned z kraje poprosím za zachování anonymity, jinak smazat, děkuji
Já podstoupila miniinterrupci v 7. týdnu. Jediný rozdíl od interrupce je ten, že je to trochu delší zákrok, o něco víc rizikovější, ale vcelku to samé. Je hrozné to otevřeně říct, ale nelituji toho, vím, že jsem se rozhodla správně, protože starat se o dítě bych v tu dobu nemohla. Zdravotní rizika jsou naprosto u všeho, třeba takový císařský řez je mnohem nebezpečnější. Promysli si to, protože třeba by ses starat o mimi mohla, jenom holt bez přítele. Nicméně se nenech rozhodit zdejšími kecy o tom, jak budeš neplodná a budeš mít deprese do konce života.
To tu nikdo netvrdí, že zrovna ji to potká. Jen je potřeba říct, že to možné je a nebrat ten zákrok banálně, jak když jdu do Jednoty pro rohlíky.
@dalmatinka 123 Z tehotenstvi dite nevznikne, ono uz tam je. Fakt nevim, co je prehnaneho na fotkach z utz. Jako ze je lepsi, aby az bude za tech xx let znovu tehotna, videla poprve, jak to dite vypada a zpetne se zdesila? Jo, to je milosrdnejsi.
Kazda druha si googli prubeh a dusledky kazdeho banalniho zakroku, ale o usmrceni vlastniho potomka radsi nevedet nic, aby clovek nemel pocit, ze je to chyba, ze?
@dalmatinka 123 píše:
Proboha děláte si prd.. ??to už je jako prehnany dávat sem fotky s ultrazvuku..sem proti potratům a sama sem si nechala dítě co sem „nechtěla -nebylo v plánu“ ale přesvědčovat proti potratu když vůbec nic o zakladatelce nevíte..kdyby to byla 15 leta slecna třeba zrovna vase dcera..nebo někdo kdo se o dítě nepostara z jakéhokoliv důvodu.at už finančních zdravotních psychických a nevím jakYch a najdou se takoví co presvedcujou a psychicky doslova zranujou…![]()
:zakladatelko znám holky co byli na potratu ještě když jsme chodili na střední a všechny mají děti.. znám holky co si dítě nechali a pak skončili u prarodičů.. rozhodni se podle sebe..asi každýmu je jasný že s těhotenství vznikne dítě a můžou sem rovnou házet fotky petiletejch děti … ale o dítě se budeš starat ty! Jestli to zvládneš musíš vědět ty a rozhodnutí je jen na tobe
Tak z mého pohledu lepší být u prarodičů, než zabít dítě. Kdyby moje patnáctiletá dcera přišla domů těhotná, tak bychom s mužem nadšení nebyli, ale na potrat ji rozhodně nehnali ![]()
Z mého pohledu k potratu musejí vést opravdu vážné a to hodně vážné důvody.
@dalmatinka 123 A taky znam pani, co na potratu byla na stredni. A fakt se byvalym spoluzackam nesveruje s traumatem, ktere ji dohnalo, kdyz byla pote tehotna.
@rozand píše:
@dalmatinka 123 Z tehotenstvi dite nevznikne, ono uz tam je. Fakt nevim, co je prehnaneho na fotkach z utz. Jako ze je lepsi, aby az bude za tech xx let znovu tehotna, videla poprve, jak to dite vypada a zpetne se zdesila? Jo, to je milosrdnejsi.Kazda druha si googli prubeh a dusledky kazdeho banalniho zakroku, ale o usmrceni vlastniho potomka radsi nevedet nic, aby clovek nemel pocit, ze je to chyba, ze?
Samozřejmě. Aby na první pohled člověk viděl jen banální čistotný zákrok lékařů v bílých pláštích a neuvědomil si, že i to může být vražda.
doktor ti nic na to neřekne..možná utrousí, proč si nepřišla dřív..ale jinak profesionál tě nijak nebude přemlouvat, ani nad tebou ohrnovat nos..
Já jsem za právo jít na potrat do 13tt ráda..a neodsuzuju to ani tě..
Jo mohla si se chránit, nevěřím na těhotenství přes ochranu…mohla si to zjistit dřív a neřešit to pozdě..ale do 13tt máš na to právo a doktorům je do toho prd..takže tak.
@rozand píše:
Muj syn v 10+3. Na ultrazvuku maval rucickou.
pardon, ale no a co?
je rozdíl mezi chtěným těhotenstvím a nechtěným tehotenstvím…vy v té fotce vidíte vaše dítě, chtěné a milované..jiný v tom vidí plod který by mu zkazil život, případně plod, kterému by zkazil život..
má ho raději porodit a celý život mu třeba nedávat lásku, týrat ho nebo něco podobného ( at tady máme dalšího psychopata, vrahouna, drogově závislého atd )
Nebo ho má porodit, nosit v sobě 9m a pak ho někomu dát, jako dárek? to na tom bude určitě psychicky lépe než když půjde na potrat..
@smurfka píše:
pardon, ale no a co?
je rozdíl mezi chtěným těhotenstvím a nechtěným tehotenstvím…vy v té fotce vidíte vaše dítě, chtěné a milované..jiný v tom vidí plod který by mu zkazil život, případně plod, kterému by zkazil život..
má ho raději porodit a celý život mu třeba nedávat lásku, týrat ho nebo něco podobného ( at tady máme dalšího psychopata, vrahouna, drogově závislého atd )
Nebo ho má porodit, nosit v sobě 9m a pak ho někomu dát, jako dárek? to na tom bude určitě psychicky lépe než když půjde na potrat..
Tak dát ihned po porodu dítě k adopci do milující rodiny je podle mě rozhodně lepší, než to dítě preventivně zabít.
@Evulina píše:
Tak dát ihned po porodu dítě k adopci do milující rodiny je podle mě rozhodně lepší, než to dítě preventivně zabít.
možná jak pro koho..já bych na to neměla povahu..říkám to nahlas, říkám to jak to je..
9m dítě nosit, citit, porodit a pak někomu dát a přemýšlet jak se má, jaké má dětství, jak asi vypadá..atd..to by mě psychicky ničilo víc, než potrat něčeho co ještě ani necítím..
ano…myslela bych více na sebe, než na plod, kterému ještě není ani radno říkat dítě.. ![]()
@Evulina pro to dítě samozřejmě ano. Pro tu matku je jednodušší a snesitelnější potrat, ve většině případů.
@Evulina a premyslela jste někdy nad tím co by tomu řekli rodiče a přátele kdybych dítě porodila a dala ho k adopci? To je podle mě mnohem vetsi prasárna než jít na přerušení..nedělejte tady ze sebe matku Terezu, buďte tak hodna ![]()