Interrupce v 10. Týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3957
27.12.18 16:22

Chápu ty, co zde, zakladatelku odsuzují (sama jsem byla taková), ale dnes už i chápu ty, co zakladatelku podporují. Ještě než jsem otěhotněla, absolutně jsem nechápala, jak nějaká žena může NEchtít mít dítě. Bylo pro mě nepochopitelné, že se rozhodla např. pro potrat. Po té, co jsem důkladně poznala svou tchýni, ale také po tom, co jsem po narození syna poznala charakter své vlastní sestry :,(, už neodsuzuji. Beru to tak, že mateřský cit není do vínku každému dán (a snad příroda ví co dělá). Se zkušenostmi se svou sestrou říkám, že některé ženy by raději dítě mít neměly. A pokud se to omylem stane, tak okamžitě s ním pryč, protože pokud by si taková žena dítě nechala, „zabíjela“ by to dítě za živa a celý život svým chováním k němu. Vím o čem mluvím.
Předpokládám ale, že mnou uvedený příklad není zakladatelčin případ. Zakladatelko jestli jsem dobře zaznamenala, psala jsi, že kdyby bylo vše ve vztahu O. K., tak by ses na mimi i těšila. Bohužel pro tebe už teď víš, že chlap je prevít. Ale představ si, že by ses to dozvěděla třeba v 8.měsíci těhotenství. Dala bys kvůli tomu dítě pryč? Jen proto, že se z chlapa vyklubal lump? Ještě, než uděláš ten definitivní krok, zkus to probrat zleva zprava, jestli to nemá ještě jiné řešení. Jestli máš dobré zázemí v rodině, u příbuzných, atd. Chápu, že teď se ti zhroutil svět a vidíš vše černě, ale zkus ještě popřemýšlet nad jiným řešením.
Já sama jsem teď v 7.tt (doma šestiletého klučinu) a kdyby se na mě manžel po dvanácti letech vykašlal, tak se mi asi taky zhroutí svět. Ale mám dobré zázemí ve své rodině (tedy kromě sestry) a proto by mě ani ve snu nenapadlo jít na potrat, vím, že nebudu na dítě (děti sama).
Nicméně konečné rozhodnutí je pouze a jen na tobě. A ať se rozhodneš jakkoliv, přeji ti, aby to bylo to správné rozhodnutí a nemusela jsi si nikdy vyčítat, že jsi se rozhodla právě takhle a ne opačně. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
27.12.18 16:32
@Evulina píše:
Tak já ti řeknu do jaké situace jsem se třeba dostala..znásilnění díkybohu ne, i když i zde by se dalo o tom polemizovat, neb to dítě prostě za to nemůže..no nic - měla jsem riziko downa u nenarozeného dítěte 1:30, což je dost. Měla jsem jít na odběr plodovky. Závěr můj a manželův - pokud by plodovka vyšla blbě, byl by doporučen potrat. Což by pro nás bylo ale horší, než dát šanci žít našemu dítěti, byť by mělo downa. Takže jsem ani na plodovku nešla.

Někdo tě tu možná uvidí jako hrdinku, pro mě jsi neskutečně nezodpovědná. 100 lidí, 100 příběhů, 100 názorů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
27.12.18 16:44
@terien píše:
Někdo tě tu možná uvidí jako hrdinku, pro mě jsi neskutečně nezodpovědná. 100 lidí, 100 příběhů, 100 názorů.

No, tak to souhlasím. Je to teda dost nezodpovědné a kdyby se to narodilo s Downem, tak podle mě i dost sobecké. To, že je to zdravé, je teda velké štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.18 17:39

No, i kdyby se osobně a sami starali doma, tohle je běh na velmi dlouhou trať. V jedné vzdálenější rodině mého muže takovou slečnu mají. Kdysi jim doktoři říkali, že dlouho žít nebude, no ale tím že je doma a všichni se starají, Marcelce už bylo přes čtyřicet let, nikam nechodí, nic nedělá, žádná chráněná dílna nebo tak něco a kyne a kyne. Takže uz ted jsou problémy jak jí dostat z a do vany atd.atd.

• Citovat
  • Upravit
48576
27.12.18 17:46

@Evulina teda tolik dobra a dokonalosti v jedne osobe sem tu uz dlouho nevidela :palec: asi se budes muset smirit s tim, ze ne kazdej je tak uzasnej a zvladl by postizene dite..nechtene dite a jeste ho dat prinejmensim k adopci:) :palec: ja ac nedokonala sem si prosla potratem 2× .potratem chteneho ditete(potrat samozrejme chteny nebyl) i sem si nechala neplanovane dite ktere ted ve me roste a dvakrat vodvazana sem s toho hodne dlouho byla:D a presto se ted tesim ale nikdy bych neodsuzovala ty, co jdou na potrat ani ty, co si vedome nechaji treba postizene dite..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.12.18 18:56

@terien přesně ! Taky to mám takhle..jjo a teď se do mě pusťte s tím, ze jsem jednodušší :lol:

• Citovat
  • Upravit
18304
27.12.18 19:30
@Nora2 píše:
No, tak to souhlasím. Je to teda dost nezodpovědné a kdyby se to narodilo s Downem, tak podle mě i dost sobecké. To, že je to zdravé, je teda velké štěstí.

„To“ je moje dcera ;)
A znám pár lidí s downem a nejsou na tom zas až tak strašně, jedna holčina chodí normálně do normální školy, normálně se baví atd. Ne vždy to končí katastrofou. Tak buďte zodpovědní a choďte na potraty, každému co jeho jest 8)

Příspěvek upraven 27.12.18 v 19:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.12.18 19:33
@dalmatinka 123 píše:
@Evulina teda tolik dobra a dokonalosti v jedne osobe sem tu uz dlouho nevidela :palec: asi se budes muset smirit s tim, ze ne kazdej je tak uzasnej a zvladl by postizene dite..nechtene dite a jeste ho dat prinejmensim k adopci:) :palec: ja ac nedokonala sem si prosla potratem 2× .potratem chteneho ditete(potrat samozrejme chteny nebyl) i sem si nechala neplanovane dite ktere ted ve me roste a dvakrat vodvazana sem s toho hodne dlouho byla:D a presto se ted tesim ale nikdy bych neodsuzovala ty, co jdou na potrat ani ty, co si vedome nechaji treba postizene dite..

Já jsem tu jen řekla svůj názor, že potrat považuju za vraždu. Nevidím na svém názoru nic dokonalého, prostě to tak beru a proto jsou moje příspěvky laděné k záchraně lidského života, který nemůže za to, že si maminka nedávala dostatečný pozor při sexu. Protože si myslím, že k potratu musejí vést už sakra vážné důvody, ne jen „jeho tatínek je blbeček“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.12.18 19:35
@werajsik píše:
Chápu ty, co zde, zakladatelku odsuzují (sama jsem byla taková), ale dnes už i chápu ty, co zakladatelku podporují. Ještě než jsem otěhotněla, absolutně jsem nechápala, jak nějaká žena může NEchtít mít dítě. Bylo pro mě nepochopitelné, že se rozhodla např. pro potrat. Po té, co jsem důkladně poznala svou tchýni, ale také po tom, co jsem po narození syna poznala charakter své vlastní sestry :,(, už neodsuzuji. Beru to tak, že mateřský cit není do vínku každému dán (a snad příroda ví co dělá). Se zkušenostmi se svou sestrou říkám, že některé ženy by raději dítě mít neměly. A pokud se to omylem stane, tak okamžitě s ním pryč, protože pokud by si taková žena dítě nechala, „zabíjela“ by to dítě za živa a celý život svým chováním k němu. Vím o čem mluvím.
Předpokládám ale, že mnou uvedený příklad není zakladatelčin případ. Zakladatelko jestli jsem dobře zaznamenala, psala jsi, že kdyby bylo vše ve vztahu O. K., tak by ses na mimi i těšila. Bohužel pro tebe už teď víš, že chlap je prevít. Ale představ si, že by ses to dozvěděla třeba v 8.měsíci těhotenství. Dala bys kvůli tomu dítě pryč? Jen proto, že se z chlapa vyklubal lump? Ještě, než uděláš ten definitivní krok, zkus to probrat zleva zprava, jestli to nemá ještě jiné řešení. Jestli máš dobré zázemí v rodině, u příbuzných, atd. Chápu, že teď se ti zhroutil svět a vidíš vše černě, ale zkus ještě popřemýšlet nad jiným řešením.
Já sama jsem teď v 7.tt (doma šestiletého klučinu) a kdyby se na mě manžel po dvanácti letech vykašlal, tak se mi asi taky zhroutí svět. Ale mám dobré zázemí ve své rodině (tedy kromě sestry) a proto by mě ani ve snu nenapadlo jít na potrat, vím, že nebudu na dítě (děti sama).
Nicméně konečné rozhodnutí je pouze a jen na tobě. A ať se rozhodneš jakkoliv, přeji ti, aby to bylo to správné rozhodnutí a nemusela jsi si nikdy vyčítat, že jsi se rozhodla právě takhle a ne opačně. :hug: :hug: :hug:

Hezky jsi to napsala. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148760
27.12.18 19:39
@Evulina píše:
Já jsem tu jen řekla svůj názor, že potrat považuju za vraždu. Nevidím na svém názoru nic dokonalého, prostě to tak beru a proto jsou moje příspěvky laděné k záchraně lidského života, který nemůže za to, že si maminka nedávala dostatečný pozor při sexu. Protože si myslím, že k potratu musejí vést už sakra vážné důvody, ne jen „jeho tatínek je blbeček“.

Já s tebou souhlasím.Chápu že některé ženy k potratu přistoupí.A v situaci kdy je velmi ohroženo matčino zdraví nebo jde o těhotenství po znásilnění,to naprosto potrat chápu a nikdy bych tu ženu neodsoudila ani náznakem.
A mám za sebou i to,že jsem odmítla odběr plodové vody,stejně jsem věděla že bych na přerušení nešla, takže ti rozumím i v tomto.
Neberu to jako dokonalost,ale životní postoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
27.12.18 19:55

Byla jsem na mini na začátku měsíce. Po fyzické stránce jsem byla už po 14 dnech OK, psychika je horší :? Ale rozhodnutí nelituji.
Doktor neřekl nic, jen mi vysvětlil co a jak bude. Případná rizika nezmínil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
27.12.18 19:59

@Evulina
Dekuji :) ale třeba se mi to hezky „kecá“ jen proto, že vím, že se mám na koho obrátit a že na takový problém nikdy nebudu sama. Proto se snažím poradit najít jiné řešení a tohle radikální nechat až jako poslední možnost.
Ale třeba svou sestru bych k potratu donutila hned jak bych se dozvěděla že je v tom. A pokud by na potrat bylo pozdě tak adopce. Není to žena schopná mateřských citů a než se dívat jak její dítě trpí celý život, tak to je opravdu lepší, aby se nenarodilo vůbec. Je to sice smutné říct o vlastním sourozenci ale bohužel taková je realita :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
27.12.18 20:07
@werajsik píše:
@Evulina
Dekuji :) ale třeba se mi to hezky „kecá“ jen proto, že vím, že se mám na koho obrátit a že na takový problém nikdy nebudu sama. Proto se snažím poradit najít jiné řešení a tohle radikální nechat až jako poslední možnost.
Ale třeba svou sestru bych k potratu donutila hned jak bych se dozvěděla že je v tom. A pokud by na potrat bylo pozdě tak adopce. Není to žena schopná mateřských citů a než se dívat jak její dítě trpí celý život, tak to je opravdu lepší, aby se nenarodilo vůbec. Je to sice smutné říct o vlastním sourozenci ale bohužel taková je realita :,(

Stejně je divný, jak sourozenci můžou být někdy každý úplně jiný že jo? Taky máme v rodině takové dva sourozence..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
27.12.18 20:15
@Evulina píše:
Stejně je divný, jak sourozenci můžou být někdy každý úplně jiný že jo? Taky máme v rodině takové dva sourozence..

No je to divné, ale to jsou geny. Sestra prostě „posbírala“ ty nejhorší vlastnosti z celé naší rodiny. Sice mě to mrzí, ale nic s tím neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14952
28.12.18 09:07
@Evulina píše:
„To“ je moje dcera ;)
A znám pár lidí s downem a nejsou na tom zas až tak strašně, jedna holčina chodí normálně do normální školy, normálně se baví atd. Ne vždy to končí katastrofou. Tak buďte zodpovědní a choďte na potraty, každému co jeho jest 8)Příspěvek upraven 27.12.18 v 19:33

Je dobře, že jsi si dceru vybojovala. A máš pravdu, spoustu lidí s Downem dokáži v rámci možností prožít plnohodnotný život narozdíl od některých tupců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí