Interrupce v 10. Týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
28.12.18 20:59
@terien
@Nora2 píše:
Tak když víš, že se má narodit Down(což se naštěstí nestalo) tak tam nejsou žádné pochyby. Ano, někteří se možná dožijí i 40 let, ale jinak je to pořád stejně špatná DG. Sobecké je nechat si dítě, které vím, že se narodí postižené. Dítě má právo na to být zdravé a ne být celý život odkázané na někoho jiného, popřípadě v ústavu, být vyčleněno ze společnosti a mít mnohočetné genetické vady.

nevím nic o tom, že život zde na zemi by byl podmíněn nějakými právy či jistotami. Někdo má genetickou vadu, jiný těžce onemocní v ranému věku, jinému zemřou rodiče nebo jsou chudí jak kostelní myši. Ti všichni to mají zpečetěné a nemají právo na život?
mmch. znám lidi s Downovým syndromem, kteří normálně pracují, samozřejmě intelektuálně nenáročné profese. Pokud jsou obklopeni vhodným prostředím, rozhodně si nemyslím, že by byli méně štastní než zdraví lidé kolem. Mnohdy spíš naopak ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.12.18 22:43

@smurfka tak dobře ty nano, zakladatelka jsem já, spokojena? Kde si prosim Te odpovidam sama?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.12.18 22:46

@Nora2 dekuju moc za zastání, tady by se opravdu některé dámy měli jít léčit :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
28.12.18 22:49

Ja abych pravdu rekla nechapu, kdo pri techto anti-potratovych nazorech teda na ty potraty chodi..... dost mi to vrta hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
28.12.18 22:51
@warita píše:
Ja abych pravdu rekla nechapu, kdo pri techto anti-potratovych nazorech teda na ty potraty chodi..... dost mi to vrta hlavou.

Tak kdyz se podivas na tabulku kolik je rocne potratu tak uz to zdaleka neni tak desive cislo jako v 90. letech.

• Citovat
  • Upravit
55
28.12.18 22:53

@warita prosim Te, tady se normálního kloudnyho a hlavně realistickýho názoru nedockas. Jsem se tady ptala na to jak to probíhá a dočkala jsem se akorát urážení ze jsem vražedkyně atd. Clovek čeká trochu vlidnyho slova a podpory když je ve srackach a tady se dockas opravdu jen urážek. Smutný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.12.18 22:57
@warita píše:

Zeny ktere se neptaji na epipi jestli maji nebo nemaji jit ma potrat. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
355
28.12.18 22:58
@warita píše:

To není nic k chlubení, takže se normálně dozvíš jen o malinkatém zlomku. Řekne ti to spíš hodně dobrá kamarádka nebo prostoduchá osoba, zbytek mlčí, co také jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
28.12.18 23:02

Dámy muzu Vám rict, ze normálně lituju toho, ze jsem si tady vůbec zakládala profil. Protože tohle jsem teda ještě nezažila. Clovek leží na zemi ve srackach, tak si do nej ještě kopneme, ze? :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5896
28.12.18 23:04

Neodsuzuji, nehodnotím, jen bych zvážila ještě věc, že se často stává, že i když byla žena racionálně rozhodnutá jít, tak pak měla deprese stejně jako spousta žen, které o miminko přijdou nechtíc. Říkala mi to terapeutka, ke které jsem po potratu chodila. Řídí to hormony a ne hlava. Pak je samozřejmě těžší situace v tom, že okolí to moc nedokáže pochopit - když šla dobrovolně, proč má pak takové stavy. Tak jen na zvážení, není to trhání zubu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3957
28.12.18 23:05

@Petrunka87
Ono tohle je totiž dost ožehavé téma. Já sama bych před cca 10 lety reagovala stejně uštěpačně. Dnes ale se svými zkušenostmi už nám jiný názor. Ale nezatracuju ani jednu stranu.
Vím a chápu že jsi v těžké situaci. :hug: :hug: ale i tak bych ti radila aby ses ještě jednou zamyslela jestli jiné východisko opravdu není. Není to myšleno nijak zle ani uštěpačně, možná se snažím být vždy a za všech okolností optimista.
Ale říkám konečné rozhodnutí je na tobě. My ani jedna tvůj život nežijeme a tak nevíme čím si skutečně procházíš.
Přeji hodně síly ke tvému (správnému) rozhodnutí, ať je jakékoliv. :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
28.12.18 23:05
@Petrunka87 píše:
Dámy muzu Vám rict, ze normálně lituju toho, ze jsem si tady vůbec zakládala profil. Protože tohle jsem teda ještě nezažila. Clovek leží na zemi ve srackach, tak si do nej ještě kopneme, ze? :poblion:

Jo a tys čekala poplácání, hurá na potrat, prober se. Žádný ehm sr… si tu nepsala, jen že se ti to teď nehodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
28.12.18 23:06
@Origamia píše:
To není nic k chlubení, takže se normálně dozvíš jen o malinkatém zlomku. Řekne ti to spíš hodně dobrá kamarádka nebo prostoduchá osoba, zbytek mlčí, co také jiného.

Asi tak, i kdyz nejsem proti potratum a nikoho zato neodsuzuju, nikde bych se tim nechlubila..nikdy nevis kdy by to nekdo mohl pouzit proti tobe :nevim:

• Citovat
  • Upravit
55
28.12.18 23:07

@Mari.G dekuju za kloudny názor, popremyslim :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.18 23:07

Prosím o zachování anonymu, nebo smazat, děkuji.
Kamarádka byla na potratu před cca rokem a půl. Na soukromé klinice, jeden doktor vedle druhého s perfektním hodnocením. Přesto má dodnes gynekologické potíže, trpí na záněty, cysty atd. Tělo se s tím potratem nesrovnalo. Nestává se to často, ale stát se to může.

Zkus se obrátit třeba na https://hnutiprozivot.cz/…ime-pomahame - možná ti pomohou utřídit myšlenky. Myslím, že pomáhají i ženám po potratu - hodně žen totiž trpí postabortivním syndromem, o kterém se moc nemluví a mnoho žen neví, že je to další komplikace, která je po potratu může postihnout.

Diskuzi jsem nečetla celou, ale zaregistrovala jsem slovo vražda. Jen mě k tomu napadá, že to, co říkají dnešní zákony, nemusí být pravda. Vemte si, že zákony tvrdily, že černoši nejsou lidé, ale věci k obchodování. Nebo Židé během druhé světové války. To, že zákon něco tvrdí (potrat není vražda), nemusí být morálně správné. Čas ukáže, který názor byl správný… Teď tu možnost jít na potrat máš, tak přeji, ať se rozhodneš moudře.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky