Interrupce v 10. Týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18304
27.12.18 13:58
@Nora2 píše:
A za potrat se chodí do vězení? Za vraždu ano, co já vím. Potraty jsou u nás povolené a to dokonce do 12. týdne, očividně to má nějaký význam.

No já možná na rozdíl od vás nepovažuju vše, co některé choré hlavy „tam nahoře“ vymyslí, za 100% správné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.18 14:02
@Evulina píše:
No já možná na rozdíl od vás nepovažuju vše, co některé choré hlavy „tam nahoře“ vymyslí, za 100% správné.

já bych zase nepovažovala za 100% správné kdyby tady byl stejný zákon jak v Polsku.. :zed:
aspon v něčem ty choré hlavy chrání ženy..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
27.12.18 14:03

@Evulina potrat je vrazda? Za vraždu se chodi do kriminálu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
42
27.12.18 14:08
@Anonymní píše:
@smurfka přesně, cejtim to naprosto stejně :think: zakladatelka
rozhodni se podle nejlepsiho vedomi a svedomi. Ja byla taktez na potratu. Bylo mi cerstvych 18 , nemela jsem nic!! Otec alkoholik takze k rodicum to neslo.. Muj tehdy pratner podotykam dlouhodoby me poslal do haje.. otehotnela jsem pres antikoncepci. V te dobe to byla nejlepsi volba… ( nikdy jsem nelitovala) nemela bych ani na plinky natoz kde bydlet, co bych tomu diteti dala??? Proste situace !! Ty kozy co ti pisou ze potrat je vrazda pust z hlavy jsou to kozy co se nikdy do podobne situace nedostaly.. a ano mela by sis samozdrejme rozmyslet proc to chces udelat jestli jen z rozmaru ze proste nejsi pripravena je hloupost ale to jestli pak budes resit kam s ditetem nemit pro nej ani na mliko partner v prd. Rodice neschopni a zit s ditetem priklad na ubytovne nebo v dome pro matku s ditetem a strachovat se pri kazde navsteve socialky kdy ti dite vezmou neni zivot ani pro tebe ani pro to male..
Po potratu jsem zadne komplikace nemela. Samozdrejme sestinedeli prodelas tak jako tak.. na psychyce to zanecha sram jako prase ale je jen a jen na tobe jak se s tim smiris.. takze hodne stesti at se rozhodnes jakkoli je to opra du jen TVA VOLBA!!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.12.18 14:12
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.12.18 14:14
@Irna píše:
Ty kozy co ti pisou ze potrat je vrazda pust z hlavy jsou to kozy co se nikdy do podobne situace nedostaly..

nepovídej? Jak to víš? Na nováčka nějaká ostrá 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21593
27.12.18 14:16
@Evulina píše:
Já nevím..nerozumím tomu..buď dítě chci, což znamená donosím ho, porodím, starám se o něj.
Nebo ho nechci a buď mám žaludek ho zabít (potrat) anebo ho dám k adopci no ne?
Dítě nechtít a nechat si ho anebo chtít a nenechat si ho..tyhle kombinace mi nějak moje, zřejmě asi jednoduchá hlava, nebere..

ono to asi tak jednoduche neni. Z nasi matky v tech momentech mluvila predevsim deprese. Ona to nemyslela tak uplne vazde. Byl tam sice ten moment, ze mela pocit, ze se pro nas deti obetovala a nikdo si toho nevazi a tak rikala zranujici veci. Ale myslim, ze nas ma vsechny rada svym zpusobem.

Ale vim, ze nektere zeny citi doopravdy krivdu, ze jim dite znicilo zivot. Citily se okolnostmi prinucene si to dite nechat (ja osobne bych nedokazala odnosit 9m dite a pak rodine vysvetlovat, ze si ho nenecham a dam ho k adopci. Podle me to je naprosto zcestny navrh=.

Takze uz pak zustavaji jenom 2 moznosti:

1. potrat
2. vychova ditete, ke kteremu citim zast, protoze mi znicilo zivot.

Nastesti tohle nemusim resit. Mam jenom jedno a to bylo moc chtene, ale zase dokazu se vcitit do nekoho, kdo to vidi jinak. Je to smutne, ale lidi jsou ruzni. A jsem rada, ze vetsina lidi vnima dite jako dar a tesi se. Takze palec nahoru! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.18 14:25

@pe-terka
Ostra?? Proc ??? To ze nepisi jako anonym?? A mam tam ten pridavek novacek?? Jen me ser… ze opravdu kozy co se treba v zivote nedostaly do nejake tizive situace poucujou a pisou potrat je vrazda.. Myslim ze je 100 lepsi dat dite pryc a v tomto state je to diky bohu povoleno. Napr ( znasilneni, atd) nedovedu si predstavit ze by nektera z tech moralistek vychovavala a milovala dite co by ji pripominalo deno dene s kym a za jakych okolnosti se to kuprikladu stalo.. coz samozdrejme nema se zakladatelkou nic spolecneho..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
27.12.18 14:29
@Irna píše:
@pe-terka
Ostra?? Proc ??? To ze nepisi jako anonym?? A mam tam ten pridavek novacek?? Jen me ser… ze opravdu kozy co se treba v zivote nedostaly do nejake tizive situace poucujou a pisou potrat je vrazda.. Myslim ze je 100 lepsi dat dite pryc a v tomto state je to diky bohu povoleno. Napr ( znasilneni, atd) nedovedu si predstavit ze by nektera z tech moralistek vychovavala a milovala dite co by ji pripominalo deno dene s kym a za jakych okolnosti se to kuprikladu stalo.. coz samozdrejme nema se zakladatelkou nic spolecneho..

tak si znovu pročti tvůj výplod, který jsem ti ocitovala. Snad ti dojde, jak moc je hloupý :roll:
btw. pokud vím, tak zakl. souložila s mizerou dobrovolně, o žádné znásilnění se tu nejednalo. Tak nemíchej hrušky s jabkama ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.18 14:34
@pe-terka píše:
tak si znovu pročti tvůj výplod, který jsem ti ocitovala. Snad ti dojde, jak moc je hloupý :roll:
btw. pokud vím, tak zakl. souložila s mizerou dobrovolně, o žádné znásilnění se tu nejednalo. Tak nemíchej hrušky s jabkama ;)

Precti si posledni vetu a dojde ti ze zadne ovoce nemicham

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smurfka
27.12.18 14:36

@Irna paní reagovala na to, že si psala, že ty kozy nic neví, když se do podobné situace nedostali..

to nemůžeš vědět.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
42
27.12.18 14:37

@pe-terka a ten predchozi text je odpovedi na tve otazky proc nazyvam nektere slecny kozama ale samozdrejme chapu ze kazda ma na to jiny nazor. 100 lidi a 100 chuti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
27.12.18 14:44

@smurfka kazdy zivotni pribeh je jedinecny takze urcite se do stejne situace nedostala zadna z nas. Zakladatelka se ptala jestli nekdo podstoupil preruseni v 10 tydnu. Ja ji na to v predchozich komentarich odpovidala.. jen me nastvalo kolik se tu naslo moralistek. A dat jim do rukou kamen tak ho hodi.. tot vse nic vic nic min.. proto ta reakce a chapu ze se kazdemu nemusi libit ze chce jit slecna na potrat a sama jsem ji napsala co k tomu napriklad vedlo me.. a ze i nekdy toto reseni neni upne bez nasledku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.12.18 14:47

Tak ta koza to napise jeste jednou Zakladatelku chapu mela jsem na potrat nazor ze je zo jak vytrhnuti zubu. Do urciteho veku. Ale od prodelani tehotenstvi porodu a tech 3 mesicu s malickou je to diametralne jine. Ono to fakt neni jen tak.

Rozhodne nikoho neoduzuju. Jen si to opravdu dobre rozmyslet. Spravne muzou byt obe rozhodnuti. Ale jsou veci ktere uz pak nejdou vratit zpatky.

Ja uz bych na potrat jit nemohla. Ale mne uz zdaleka neni 15 uz je mi vice nez dvakrat tolik.

• Citovat
  • Upravit
101702
27.12.18 14:47
@smurfka píše:
a ona to snad na kontrolním utz před potratem neudiví nebo co :roll:
pardon, zavře oči a bude se dívat jinam..taky možnost

No, ti co tu pisi o prehnanosti evidentně ty oci zavirat chteji. Ja nemam nic proti tomu, aby se kazdy mohl o potratu rozhodnout, ale na druhou stranu nevidim duvod, proc se tvarit, ze je to jen shluk bunek, kdyz to kor v tom 10tt az 12tt uz neni pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí