Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Reknu ti to takto. Do urciteho veku jsem to brala tak ze potrat je neco jako vytrhnuti zubu a nechapala jsem ty co potraty odsuzuji. Vzdyt je to par bunek jen jejaky zárodek. Po tom co jsem otehotnela jsem si uz nedokazala predstavit ze bych sla na potrat.
A od te doby co se Gabca narodila mi to uz prijde jako vrazda. Kdyz se podivam na 3D fotku z 14 tydne vidim jasnou podobu kterou mela po narozeni.
Ale kazdopadne se dokazu vcitit do cloveka v tve situaci a chapu te.
At se rozhodnes tak ci tak. Je to tvoje rozhodnuti a ty musis vedet. Sve dite budes milovat a bude to to nejhezci co jsi do te doby poznala. Pokud pujdes na potrat je mozne ze se s tim srovnas, ale mozna taky ne.
@ludmilaadamkova Kdyz jsme vysli s muzem od doktorky po utz v 11. tydnu, byl uplne na padrt z vedomi, ze takova miminka se smi legalne usmrcovat…
@ludmilaadamkova teď asi dostaneš céres za citový vydírání,ale já ti musím napsat…to je krása. ![]()
@Anna766
Aai ano. Ale…
Je to tak jak to je a jak to citim. Gabce jsou ted skoro 3 mesice a je to moc vesele a zvedave miminko.
![]()
@truelly tak jasně,máš pravdu co pises.Spíš jsem jen tak shrnula možnosti. ![]()
@Elzaaa píše:
Pro nic ? Novy zivot ti prijde jako nic ? To ze miminko udela nekoho stastnym je nic ? To ze mu das sanci zit je nic ? Ono zit chce. A myslet jen na to co z toho budu mit je
Zit chce, ale kdyz je svazane s matkou ktera ho.nechce a dle toho vypada vychova tak je z toho byva deprivace a jine zanedbavani a maloktere nechtene dite se s tim vyrovna, to je realita..
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova tohle je jedenáctý týden?
Psala jsem 14. tyden
@ludmilaadamkova píše:
Psala jsem 14. tyden
4 týdny je DOST velký rozdíl.
A ony se u nás potraty do 10 tt dělají? Myslela jsem, že jen do 8tt.
@Evulina No, tak pred více než 20 lety se možná potraty dělaly jinak. Ale i tak je to stále riskantní, že pak už nebude žádné další.
@Petra Star píše:
A ony se u nás potraty do 10 tt dělají? Myslela jsem, že jen do 8tt.
@Evulina No, tak pred více než 20 lety se možná potraty dělaly jinak. Ale i tak je to stále riskantní, že pak už nebude žádné další.
Interupce se u nás dělá do 12. týdne. Riskantní je jít i do zahraničí ![]()
@Nora2 píše:
4 týdny je DOST velký rozdíl.
Od kdy je 14 - 11 = 4?
A jen tak mimochodem, jelikož jsou vánoce, tak je reálný termín po novém roce, takže to u zakladatelky bude už spíš ten 12tt a tedy rozdíl 2 týdny.
Tak nějak.