Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
@Evulina a premyslela jste někdy nad tím co by tomu řekli rodiče a přátele kdybych dítě porodila a dala ho k adopci? To je podle mě mnohem vetsi prasárna než jít na přerušení..nedělejte tady ze sebe matku Terezu, buďte tak hodna
Ona myslí jen na to dítě, ne na matku, její pocity, její okolí. Takhle se to vůbec nikdo nemusí dozvědět. Ani tvojí nejbližší příbuzní. S břichem bude každá sousedka zvědavá na to, kde je dítě a s kým ho máš.
Příspěvek upraven 27.12.18 v 13:31
@ludmilaadamkova píše:
Reknu ti to takto. Do urciteho veku jsem to brala tak ze potrat je neco jako vytrhnuti zubu a nechapala jsem ty co potraty odsuzuji. Vzdyt je to par bunek jen jejaky zárodek. Po tom co jsem otehotnela jsem si uz nedokazala predstavit ze bych sla na potrat.
ale tak to nema kazdy. Ja uz dite mam a jako vrazdu potrat nevnimam.
@smurfka píše:
možná jak pro koho..já bych na to neměla povahu..říkám to nahlas, říkám to jak to je..
9m dítě nosit, citit, porodit a pak někomu dát a přemýšlet jak se má, jaké má dětství, jak asi vypadá..atd..to by mě psychicky ničilo víc, než potrat něčeho co ještě ani necítím..
ano…myslela bych více na sebe, než na plod, kterému ještě není ani radno říkat dítě..
Tak každý to máme jinak no..já plod v břiše matky nepovažuju za něco, ale někoho..takže v tom je diametrální rozdíl.
Myslím si, že kdo má kachní žaludek na to zabít své, už hýbající se dítě v břiše, mohl by mít žaludek i na to ho když už tak nezabít, ale zajistit mu dobrý život u adoptivní rodiny.
Příspěvek upraven 27.12.18 v 13:55
@Anonymní píše:
@Evulina a premyslela jste někdy nad tím co by tomu řekli rodiče a přátele kdybych dítě porodila a dala ho k adopci? To je podle mě mnohem vetsi prasárna než jít na přerušení..nedělejte tady ze sebe matku Terezu, buďte tak hodna
Aha, já si asi nedělám takovou hlavu s tím, co by o mě kdo řekl víte ![]()
Já si nehraju na žádnou matku Terezu, nemám to zapotřebí. Jen mám určité hodnoty v životě jinak postavené, než vy. A je tu veřejná diskuse, tak tu říkám, jak to vidím.
@smurfka píše:
možná jak pro koho..já bych na to neměla povahu..říkám to nahlas, říkám to jak to je..
9m dítě nosit, citit, porodit a pak někomu dát a přemýšlet jak se má, jaké má dětství, jak asi vypadá..atd..to by mě psychicky ničilo víc, než potrat něčeho co ještě ani necítím..
ano…myslela bych více na sebe, než na plod, kterému ještě není ani radno říkat dítě..
velmi velky souhlas. Citim to naprosto stejne.
Ony si to odpurkyne potratu maluji velmi jednoduse, samy by to nedokazaly, dite by si nechaly. Cimz se ale dostavame k tomu, ze by vychovavaly dite, ktere muzou ale nemusi milovat. Ne kazdemu se po porodu spusti hormony a zamiluji se do ditete tak, ze by pro nej dychaly. Nektere se nezamiluji ani do chteneho ditete.
Ja osobne bych radsi nezila, nez byt nechtena a aby mi pak nekdo daval pocitit, ze jsem mu zpackala zivot (bohuzel jsem zazila na vlastni kuzi, moje mama se nestydi takovehle reci vypustit z ust. Opakovane).
@Evulina no…víte co se říká..
" myslet si, znamená, prd vědět ." ![]()
Ne, je dobře, že každý to bere jinak..já nikdy nemůžu pochopit Vás a vy nikdy mě..a to je v pořádku..
@smurfka píše:
potrat není vražda..
Potrat je vražda.
Proto máme každá jiný názor.
A na rozdílné názory máme každá právo.
Zakladatelka se musí rozhodnout za sebe.
@dalmatinka 123 Proc prehnany, jen at se podiva, jak vypadá to, ceho se chce zbavit…
@j.a.n.i1 píše:
@dalmatinka 123 Proc prehnany, jen at se podiva, jak vypadá to, ceho se chce zbavit…
a ona to snad na kontrolním utz před potratem neudiví nebo co ![]()
pardon, zavře oči a bude se dívat jinam..taky možnost
@Evulina píše:
Potrat je vražda.
Proto máme každá jiný názor.
A na rozdílné názory máme každá právo.
Zakladatelka se musí rozhodnout za sebe.
A za potrat se chodí do vězení? Za vraždu ano, co já vím. Potraty jsou u nás povolené a to dokonce do 12. týdne, očividně to má nějaký význam.
V jinych zemich je povolen az do 16. tt, nekde donedavna az do porodu atd. Podle ceho tu hranici chcete urcit?
@warita píše:
velmi velky souhlas. Citim to naprosto stejne.Ony si to odpurkyne potratu maluji velmi jednoduse, samy by to nedokazaly, dite by si nechaly. Cimz se ale dostavame k tomu, ze by vychovavaly dite, ktere muzou ale nemusi milovat. Ne kazdemu se po porodu spusti hormony a zamiluji se do ditete tak, ze by pro nej dychaly. Nektere se nezamiluji ani do chteneho ditete.
Ja osobne bych radsi nezila, nez byt nechtena a aby mi pak nekdo daval pocitit, ze jsem mu zpackala zivot (bohuzel jsem zazila na vlastni kuzi, moje mama se nestydi takovehle reci vypustit z ust. Opakovane).
Já nevím..nerozumím tomu..buď dítě chci, což znamená donosím ho, porodím, starám se o něj.
Nebo ho nechci a buď mám žaludek ho zabít (potrat) anebo ho dám k adopci no ne?
Dítě nechtít a nechat si ho anebo chtít a nenechat si ho..tyhle kombinace mi nějak moje, zřejmě asi jednoduchá hlava, nebere..