Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Irna píše:
@rozand a ty o mne ano???
jenže my o tobě neděláme ukvapené soudy a nenazýváme tě kozou, která neví nic o životě ![]()
@terien píše:
Někdo tě tu možná uvidí jako hrdinku, pro mě jsi neskutečně nezodpovědná. 100 lidí, 100 příběhů, 100 názorů.
@Nora2 píše:
No, tak to souhlasím. Je to teda dost nezodpovědné a kdyby se to narodilo s Downem, tak podle mě i dost sobecké. To, že je to zdravé, je teda velké štěstí.
takže když těhotné ženě mateřský pud a svědomí nedovolí ukončit život svého postiženého plodu, je nezodpovědná a sobecká? To si, holky, děláte srandu ![]()
@pe-terka píše:
takže když těhotné ženě mateřský pud a svědomí nedovolí ukončit život svého postiženého plodu, je nezodpovědná a sobecká? To si, holky, děláte srandu
Podle me, privest na svet vedome nemocne dite, ktere nikdy nebude zdrave, trosku sobecke je, ale zalezi no. Kdyby slo o hluche dite, slepe, atd tak oka, ale dite ktere napr bude zit par hodin, let, bude treba trvaly lezak atd to mi prijde k tomu diteti krute…
![]()
@smurfka píše:
Podle me, privest na svet vedome nemocne dite, ktere nikdy nebude zdrave, trosku sobecke je, ale zalezi no. Kdyby slo o hluche dite, slepe, atd tak oka, ale dite ktere napr bude zit par hodin, let, bude treba trvaly lezak atd to mi prijde k tomu diteti krute…![]()
no jo, jenže tu prognozu nikdy na 100% nevíš, je to sázka do loterie. Kolikrát doktoři něco řeknou a pak je to jinak
Ta situace je šílená, nějak se rozhodnout musíš a já naprosto nesoudím, když to někdo neunese
Ale pokud v sobě žena najde sílu situaci čelit a o postižené dítě pečovat/ vychovat (v rámci možností), přívlastek nezodpovědná si fakt nezaslouží ![]()
@smurfka píše:
Podle me, privest na svet vedome nemocne dite, ktere nikdy nebude zdrave, trosku sobecke je, ale zalezi no. Kdyby slo o hluche dite, slepe, atd tak oka, ale dite ktere napr bude zit par hodin, let, bude treba trvaly lezak atd to mi prijde k tomu diteti krute…![]()
Co je milosrdnejsiho na nasilnem potratu dejme tomu ve 24. nebo i 30. tt nez na situaci, kdy dite zemre kratce po porodu v naruci sve matky?
@rozan @rozand
Nechapu slovo nasilny potrat s uvedeni tydny . To jakoze si nekdo nech kopat do bricha nez aby porodil? Jinak diskuze ztraci celkem smysl anonymni zakladatlka tady mluvi sama se sebou pod svym nickem, nechapu ze to nekoho bavi, zalozit anonymne diskuzy a pak si protirecne odpovidat
![]()
@pe-terka píše:
takže když těhotné ženě mateřský pud a svědomí nedovolí ukončit život svého postiženého plodu, je nezodpovědná a sobecká? To si, holky, děláte srandu
A že ji mateřský pud a svědomí dovolí nechat tady jednou dítě, o které se nebude mít kdo postarat. Které je odkázáno na péči jiných a které bude bezmocné čekat kdo se ho ujme. Ne, nedělám si srandu, je to sobecké.
@pe-terka píše:
no jo, jenže tu prognozu nikdy na 100% nevíš, je to sázka do loterie. Kolikrát doktoři něco řeknou a pak je to jinakTa situace je šílená, nějak se rozhodnout musíš a já naprosto nesoudím, když to někdo neunese
Ale pokud v sobě žena najde sílu situaci čelit a o postižené dítě pečovat/ vychovat (v rámci možností), přívlastek nezodpovědná si fakt nezaslouží
Tak o tom se můžeme bavit při nějaké vadě, ale pokud máš potvrzeny DS, ES apod., tak to asi nebude o tom, že se narodí zdravé dítě.
@rozand píše:
Co je milosrdnejsiho na nasilnem potratu dejme tomu ve 24. nebo i 30. tt nez na situaci, kdy dite zemre kratce po porodu v naruci sve matky?
Asi to, že nemusí zažívat několik hodin zbytečně bolesti a utrpení a pro matku to bude předpokládám taky lepší.
@pe-terka píše:
no jo, jenže tu prognozu nikdy na 100% nevíš, je to sázka do loterie. Kolikrát doktoři něco řeknou a pak je to jinakTa situace je šílená, nějak se rozhodnout musíš a já naprosto nesoudím, když to někdo neunese
Ale pokud v sobě žena najde sílu situaci čelit a o postižené dítě pečovat/ vychovat (v rámci možností), přívlastek nezodpovědná si fakt nezaslouží
Tak když víš, že se má narodit Down(což se naštěstí nestalo) tak tam nejsou žádné pochyby. Ano, někteří se možná dožijí i 40 let, ale jinak je to pořád stejně špatná DG. Sobecké je nechat si dítě, které vím, že se narodí postižené. Dítě má právo na to být zdravé a ne být celý život odkázané na někoho jiného, popřípadě v ústavu, být vyčleněno ze společnosti a mít mnohočetné genetické vady.
1:30 neni jistota ze se narodi dite s downem. Je to zvýšené riziko.
Jinak v Mekaci pracuje klucik s downem a neypada nestastne.
Hele mne je 34 kdyz jsem otehotnela bylo mi 33 a taky mi lidi rikaly ze mit dite v mem pripade je nezotpovednost a hazard a zvysene naklady pro spolecnost.
Kdybych mela poslouchat lidi tak bych taky mela jit na potrat.
@Nora2 píše:
Tak když víš, že se má narodit Down(což se naštěstí nestalo) tak tam nejsou žádné pochyby. Ano, někteří se možná dožijí i 40 let, ale jinak je to pořád stejně špatná DG. Sobecké je nechat si dítě, které vím, že se narodí postižené. Dítě má právo na to být zdravé a ne být celý život odkázané na někoho jiného, popřípadě v ústavu, být vyčleněno ze společnosti a mít mnohočetné genetické vady.
Nikdo nema pravo byt zdravy, to si proste nevymuzes. To dite neuzdravis, jen mu seberes i ten jediny zivot, ktery ma. V pripade DS se spravnym okolim klidne i velmi stastny zivot. Stastnejsi, nez maji jini zdravi lide.
mohla by se zakladatelka ozvat, proč zakládá anonymně diskuzi a pak si odpovídá pod svým nickem?
Je tedy tohle nějaká sranda, nebo chceš zjistit reakce lidí, nebo se bojíš pod svým nickem když si tu brána tak jak se tu prezentuješ?
Klidně odpověz anonymně..co už
![]()
Děti s Downem jsou milí, krásní, spokojení lidé, pokud to není těžší stupeň..
na druhou stranu musím říct, že já bych si jakkoliv duševně postižené dítě nenechala..kdyby mi vyšel špatný test..chybějící ruka, rozštěp horního patra, nějaká vada operovatelná třeba srdíčka atd..ano..